IV KANSAINVÄLINEN KANTELEKILPAILU

5.-7.5. Kaustisella

IV Kansainvälinen kantelekilpailu järjestetään Kaustisella!

Tule kuulemaan miltä kanteleyhtyemusiikki kuulostaa meillä ja maailmalla, kun 60 yhtyettä kisaa kaikissa ikä- ja tyylisarjoissa! Kilpailun polkaisee käyntiin Kanteleiltamat pe klo 20.30 Kansanlääkintäkeskuksella, jossa juhlistetaan Perhonjokilaakson kanteleperinnettä. Iltamissa esiintyvät Kaustisen kanteleet (kuvassa), Aila Rauhalan kanteletytöt ja Erkki & tytöt.

Kansainvälisen kantelekilpailun päätuomarina toimii Arja Kastinen (MuT). Koko tuomariston kokoonpanon näet täältä.

Kaikkiin kilpailun tapahtumiin on yleisöllä vapaa pääsy, tervetuloa!

Yhteystiedot: Leeni Wegelius +358 50 564 5966

Kilpailupaikka sekä muita tärkeitä paikkoja Kaustisella

Ruokailu Kansanlääkintäkeskuksella:
Ruokalistan sekä ruokailuajat löydät täältä

Sarjakohtaiset aikataulut ja harjoitusaikataulut
Löydät täältä

Kilpailuohjelma

Kansantaiteenkeskus on avoinna pe klo 16-21, la klo 7-21 ja su klo 7-18

5.5. Kanteleiltamat

kello 20.30 Kansanlääkintäkeskus (Pajalantie 24, Kaustinen)

Perinteistä pelimannimusiikkia kanteleilla. Esiintyjinä Kaustisen kanteleet, Aila Rauhalan kanteletytöt ja Erkki & tytöt. Vapaa pääsy. Mahdollisuus syödä illallista 18.00-21.00.

6.5. Kilpailu: KanteleKimara, nuorten sarjat, ammattilaissarjat

Kansantaiteenkeskus (Jyväskyläntie 3, Kaustinen)

10.30-13.20 Museosali: Nuorten sarja, taidemusiikki
10.45-13.15 Konserttiina: Nuorten sarja, kansanmusiikki ja muu musiikki
11.00-14.00 Kaustinen-sali: lasten KanteleKimara
14.05-15.45 Konserttiina: Ammattilaiset, kansanmusiikki ja muu musiikki
14.10-15.30 Kaustinen-sali: Ammattilaiset, taidemusiikki
14.00-17.00 Askartelua: tehdään yhdessä avaimenperiä sekä väritetään ja piirretään kantelaiheisia kuvia. Askartelua ohjaamassa Kaustisen kirkonkylän Martat.

Messuosasto on koko kilpailupäivän on auki. Messuilta löydät kanteleenrakentajia esittelemässä soittimiaan ja muita musiikin alan kiinnostavia toimijoita.

17.30-19.00 Loppukonsertti
Päivän aikana kuulluista kilpailuesityksistä koottu konsertti sekä KanteleKimaran ja nuorten palkintojenjako.

7.5. Kilpailu: avoimet sarjat

Kansantaiteenkeskus (Jyväskyläntie 3, Kaustinen)

9.30-10.40 Kaustinen-sali: Avoin sarja, muu musiikki, suuryhtyeet
11.35-14.30 sarja jatkuu Museosalissa, jossa esiintyvät pienyhtyeet
10.00-10.40 Museosali: Avoin sarja, kansanmusiikki, pienyhtyeet
11.00-12.05 sarja jatkuu Kaustinen-salissa, jossa esiintyvät suuryhtyeet
12.20-14.30 Kaustinen-sali: Avoin sarja, taidemusiikki

Messuosasto on koko kilpailupäivän on auki. Messuilta löydät kanteleenrakentajia esittelemässä soittimiaan ja muita musiikin alan kiinnostavia toimijoita.

16.00-17.30 Loppukonsertti
Päivän aikana kuulluista kilpailuesityksistä koottu konsertti sekä ammattilaisten ja avoimen sarjan palkintojenjako.

Kanteleliitto ja Kanteleensoiton opettajat ry haluaa kiittää IV Kansainvälisen kantelekilpailun yhteistyökumppaneita ja palkinnonlahjoittajia:

Kaustisen kuntaKaustisen Kansantaiteenkeskus OyKansanmusiikki-instituuttiKaustinen Folk Music FestivalKaustisen kirkonkylän Martat

Eversheds Asianajotoimisto Oy • Folklandia / Pispalan sottiisi / Suomen Nuorisoseurat • IMU – Inkoon musiikki • Kansanmusiikki-instituutti • Kaustinen Folk Music Festival • Kaustisen Näppärit ry • Lovikka Ky • Melodia Soitin • Oy Karl Fazer Ab • Satumusiikki • Sibelius-Akatemian tukisäätiön Martti Pokela -rahasto • Soitinverstas Jyrki Pölkki • Stringpurée Band • Temps Oy • Teollisuuden Vesi • Tmi Erkki Okkonen • Tmi J-A Kallioinen sekä Kanteleliiton 40-vuotisjuhlavuoden suojelija tasavallan presidentin puoliso rouva Jenni Haukio.

IV Kansainvälinen kantelekilpailu

dsc_3336Kanteleliitto ry ja Kanteleensoiton opettajat ry järjestävät  IV kansainvälisen kantelekilpailun Kaustisella, Keski-Pohjanmaalla, 5.-7.5. Kanteleliiton 40-vuotisjuhlavuonna 2017 yhteistyössä Kaustisen kunnan, Kansantaiteenkeskuksen, Kaustinen Folk Music Festivalin ja Kansanmusiikki-instituutin kanssa. Mukaan ovat tervetulleet kaikki kanteleyhtyeet kaikenlaisilla kanteleilla eri puolilta maailmaa musiikkityylistä riippumatta! Sarjoja löytyy vauvasta vaariin, joten jokaisella kanteleensoittajalla on mahdollisuus osallistua kilpailuun.

Kaustisella on kanteleensoittoperinne, joka on kantanut meidän päiviimme asti. Kokonainen soittotyyli on nimetty Kaustisen ja lähiseutujen läpi virtaavan joen mukaan: Perhonjokilaakson soittotyyli.

Myös eräs kanteleen historian tärkeä keulahahmo, Kreeta Haapasalo, syntyi Kaustisella 1800-luvun alussa. Suomen kansalle äänen antanut ja suomalaisen kansankulttuurin symbolina toiminut Kreeta Haapasalo luo myös linkin Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoteen. Taiteen kultakausi, jonka osana Haapasalo oli, toimi osaltaan sysäyksenä Suomen itsenäistymiselle, sillä se vahvisti suomalaisten kansallis­identiteettiä. Haapasalo oli myös ensimmäisiä suomalaisia taiteilijoita, joka ansaitsi elantonsa esiintymällä ympäri maata ja ulkomaita myöten.

Kaustisella ja kanteleella on siis pitkä yhteinen, tiivis historia. Kansainvälisyyskin on luonteva osa Kaustista: Kaustinen Folk Music Festivalia kansainvälisine esiintyjineen on järjestetty jo 50 vuotta. Kun Suomi, Kanteleliitto ja Kaustinen juhlivat yhtä aikaa pyöreitä vuosia, mikäpä olisikaan sopivampi paikka pitää kansainvälinen kantelekilpailu?

Nähdään Kaustisella!

Kisaterveisin,

Leeni Wegelius
IV kansainvälisen kantelekilpailun tuottaja
Kanteleliitto ry ja Kanteleensoiton opettajat ry
Espoossa 28.9.2016

Infokirje 21.4.

Hyvä IV Kansainvälisen kantelekilpailun osallistuja, Kilpailu lähestyy jo kovaa vauhtia! On todella hienoa saada nähdä teidät kaikki Kaustisella parin viikon päästä, tehdään yhdessä mahtava kilpailu!  Nämä kilpailun sivut päivitetään vielä täyteen kisakuntoon ensi...

Kantelekilpailun tuomaristo julkistettu

IV kansainvälisen kantelekilpailun tuomaristo on julkistettu Kilpailun päätuomarina 5.5.-7.5. Kaustisella toimii musiikin tohtori Arja Kastinen. Arja Kastisella on musiikin tohtorin tutkinto Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolle v. 2000 aiheena 1800-luvun...


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309