INTERNATIONAL KANTELE

COMPETITION 3.-5.5.2024

SÄÄNNÖT

 

Kanteleliitto ry järjestää Kansainvälisen kantelekilpailun soolosoittajille Jyväskylässä Suomalaisella musiikkikampuksella 3.-5.5.2024.Kilpailu järjestetään sarjoittain soittajan iän ja koulutuksen mukaan. Osallistujien esityksiä ei jaotella käytetyn musiikkityylin eikä kanteleiden kielimäärän mukaan, ellei tuomaristo kilpailuesitykset kuultuaan katso tätä välttämättömäksi.

Soittajien määrästä riippuen tai muista syistä järjestäjä ja tuomaristo voivat harkintansa mukaan muuttaa sarjajakoa tai pitää erillisennauhakarsinnan ennen kilpailua.

 

Kilpailujen yhteydessä järjestetään katselmustyyppinen KanteleKimara-tapahtuma kaikenikäisille solisteille.  Koko tapahtuman suojelijana toimii viulutaiteilija, säveltäjä ja kapellimestari Pekka Kuusisto.

 

KILPAILUSARJAT

KanteleKimara -katselmus

Sarja 1: 8–10-vuotiaat

Sarja 1: 11–12-vuotiaat

Sarja 2: 13–14-vuotiaat

Sarja 2: 15-vuotiaat

Sarja 3: 16–17-vuotiaat

Sarja 3: 18-vuotiaat ja sitä vanhemmat

Ammattilaisten sarja

 

Huom! Suuren osallistujamäärän johdosta tuomaristo päätti jakaa suurimmat kilpailusarjat uudelleen osallistujien iän perusteella.

SARJOJEN ESITYSTEN KESTOT

              Sarja 1: 12-vuotiaat ja sitä nuoremmat

              Esityksen kokonaiskesto enintään

10 minuuttia.

              Sarja 2: 13-15-vuotiaat

              Esityksen kokonaiskesto enintään

10 minuuttia.

              Sarja 3: yli 16-vuotiaat

              Esityksen kokonaiskesto enintään

15 minuuttia.

              Ammattilaisten sarja

              Esityksen kokonaiskesto enintään

20 minuuttia.

              Ammattilaisella tarkoitetaan kanteleensoittajaa, joka opiskelee tai on valmistunut korkea-asteen musiikkioppilaitoksesta, tai joka on muutoin ammattimaisesti toimiva artisti.

 

Sarjoihin 1-3 ilmoittaudutaan kilpailun alkamispäivän 3.5.2024 olevan iän mukaisesti.

 

OHJELMISTO

 

Kaikissa sarjoissa esiintyjä soittaa ennalta ilmoittamansa ohjelmiston, jonka on mahduttava sarjaan määrätyn aikarajan sisään. Pakollisia kappaleita ei ole. Kaikissa sarjoissa osallistuja voi yhdistää esitykseensä eri kanteleita, musiikkityylejä, muita instrumentteja tai

elementtejä muista taiteenaloista. Ohjelmiston tulee kuitenkin olla ehjä kokonaisuus, jossa kanteleen soittaminen ja siihen liittyvä taiteellinen ilmaisu ovat keskiössä.

 

TUOMARISTO JA PALKINNOT

 

Kilpailussa on eri tuomaristoja, jotka koostuvat eturivin suomalaisista ja kansainvälisistä kanteletaiteilijoista ja muista

taiteentekijöistä. Tuomariston puheenjohtajana toimii kanteletaiteilija, MuT Pauliina Syrjälä.

Jokainen osallistuja saa kirjallisen palautteen esityksestään. Kilpailussa sijoittuneet palkitaan raha- tai

erityispalkinnoin esimerkiksi Suomen Musiikintekijöiden lahjoittama 2000 e arvoinen Vuoden Kantelemusiikintekijä- palkinto. Tuomaristo kokoaa ohjelman  kilpailun loppukonserttiin.

 

KANTELEKIMARA

 

Kilpailujen yhteydessä järjestetään katselmustyyppinen KanteleKimara-tapahtuma kaikenikäisille solisteille. Tapahtuman

 tarkoituksena on antaa soittajille tavoitteellinen esiintymistilaisuus ilman kilpailuasetelmaa. Esitykseen voi

yhdistää erilaisia kanteleita ja musiikkityylejä sekä muita soittimia kanteleen ollessa kuitenkin keskiössä. Alan asiantuntijat antavat

palautteen jokaiselle osallistujalle hänen esityksestään. Päivän mieleenpainuvimmista esityksistä kootaan KanteleKimaran

loppukonsertti.

 

Esityksen kokonaiskesto on enintään 7 min.

 

ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT

 

 

OSALLISTUMISMAKSU

 

Sekä kilpailussa että KanteleKimarassa on osallistumismaksu. Kilpailussa maksu on 40€ jokaiselta Kanteleliiton jäseneltä, muilta 75€. Kanteleliiton jäseneksi voi liittyä osoitteessa www.kantele.net/liity. Sivustolla on tietoja myös jäseneduista. KanteleKimarassa osallistumismaksu on Kanteleliiton jäsenille 30€ ja muilta 65€. Opiskelija-alennus 10%. Voit pyytää musiikkioppilaitostasi osallistumaan kustannuksiin.

 

Osallistumismaksujen laskut lähetetään huhtikuun alussa, ja lasku pitää olla maksettu eräpäivään mennessä. Osallistumismaksua ei palauteta, vaikka soittaja olisi estynyt osallistumasta tapahtumaan. Mikäli tapahtuma jouduttaisiin perumaan järjestävän tahon puolesta force majeure-syystä, palautetaan jo suoritetuista maksuista 50%.

MARTTI POKELA 100 -JUHLAVUOSI 2024

Tapahtuma on osa Martti Pokela -juhlavuoden virallista ohjelmaa. Martti Pokela (1924–2007) oli rajoja rikkova taiteilija, säveltäjä, opettaja ja kanteleen grand old man, joka toi kanteleensoiton Sibelius-Akatemiaan. Kilpailun päätöskonsertti toteutetaan Martti Pokelan hengessä. Teemaa saa halutessaan ottaa huomioon ohjelmistovalinnoissa.

MATKAT, MAJOITUS JA RUOKAILU

Soittajat vastaavat itse kaikista matka-, majoitus- ja ruokailukustannuksista.

Halutessasi voit varata majoituksen jo nyt. Majoitusta varten kilpailuväelle on varattu kiintiötä Solo Sokos Hotel Paviljongista (Lutakonaukio 10, 40100 Jyväskylä). Voit kysyä omakustanteista majoitusta koodilla: BKANTELE.

Kiintiö on varattu kisaväelle huhtikuun alkuun asti, joten varaathan majoituksen hyvissä ajoin.

Toinen vaihtoehto on Jyväskylän Omenahotelli (Vapaudenkatu 57, 40100 Jyväskylä), josta voit varata omakustanteista majoitusta alla näkyvin hinnoin. Voit varata omakustanteista majoitusta koodilla: KANTELEJKL24

  • 1hh 79€ / yö
  • 2hh 89€ / yö / huone
  • 3hh 99€ / yö / huone
  • 4hh 109€ / yö / huone

Kilpailun aikana Musiikkikampuksen ravintola on auki, ja tarjoaa lounasta sekä muina aikoina kahvilan antimia.

PALKINNOT

Suomen Musiikintekijät -yhdistys lahjoittaa 2000 euron suuruisen Vuoden Kantelemusiikintekijä -palkinnon jaettavaksi ansiokkaasta säveltämisestä, sanoittamisesta ja sovittamisesta sekä uuden musiikin luomisesta. Myös muita erityispalkintoja on luvassa.

MUUTA HUOMIOITAVAA

 

Tapahtumapaikalla on järjestäjän toimesta istuen soitettava kantelepöytä, säädettävä tuoli ja nuottiteline jokaisessa esiintymistilassa.  Jos osallistuja käyttää esityksessään seisomapöytää, muuta omaa lisätarpeistoa tai äänentoistolaitteita, on nämä tuotava itse tapahtumapaikalle. Mahdollisista äänentoistolaitteista on mainittava ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Kaikkien osallistujien esiintymiset ovat julkisia. Tapahtuman järjestäjällä on rajoittamaton oikeus äänittää, videoida, julkaista, televisioida, radioida ja lähettää internetin välityksellä osallistujien esityksiä maksamatta korvausta esiintyjille.

 

Näiden sääntöjen alkuperäiskieli on suomi. Mahdolliset ristiriitaisuudet ratkaistaan suomenkielisiin sääntöihin nojautuen.

 

OHEISOHJELMA

 

Kilpailun ja katselmuksen lisäksi kuullaan oheisohjelmassa upeita konsertteja! Lisäksi Suomen kantelemuseo Palokan Pelimannitalossa on auki joka päivä, kannattaa käydä tutustumassa Suomen ainoaan kantelemuseoon! Oppaat osaavat kertoa kiinnostavista kanteleista! 

Kilpailutunnelmia päivitetään myös someen, ota seurantaan @Kanteleliitto – Finnish Kantele Association Facebookissa ja @kanteleliitto Instagramissa!

 

SÄÄNTÖJEN TARKENTAMINEN

 

Kanteleliitto ry pidättää itsellään tai valtuuttamallaan toimikunnalla oikeuden tehdä näihin sääntöihin muutoksia tai tarkennuksia.

 

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Kansainvälinen kantelekilpailu 2024 ja sen yhteydessä järjestettävä KanteleKimara järjestetään yhteistyössä Kanteleensoiton opettajat ry:n ja Suomalaisen musiikkikampuksen kanssa. Muita yhteistyökumppaneita ovat Omenahotelli Jyväskylä, Sokos Hotel Paviljonki, Suomen musiikintekijät ry, Keski-Suomen musiikin edistämissäätiö sekä Aalto2 -museokeskus.

 

 

 

TIEDUSTELUT

 

Sanni Virta, kilpailun tuottaja

sanni.virta@kantele.net

+358505228077

 

 

 

International Kantele

Competition 2024

 

RULES

 

The International Kantele Competition 2024 forsoloists is organised by Kanteleliitto ry from 3 to 5 May 2024 at the Finnish Music Campus in Jyväskylä, Finland. The competition is divided

into categories according to the age and training of the players. The participants’ performances are not divided by musical genre or the number of strings on the kantele, unless the jury finds this necessary after having heard the competition performances. Depending on the number of contestants or for any other reason, the organiser and the jury may at their discretion change the division into categories or hold a separate video selection before the competition.

 

In connection with the competition is organised a review-type event, KanteleKimara, for soloists of all ages.

 

The patron of the event is violinist, composer and conductor Pekka Kuusisto.

 

COMPETITION CATEGORIES

KanteleKimara -review-type of event

The maximum duration of a performance is 7 minutes.

Category 1: Ages 8–10 

Category 1: Ages 11–12 

              Maximum duration of performance

10 minutes.

Category 2: Ages 13–14 

Category 2: 15-year-olds 

  Maximum duration of performance 10

minutes.

Category 3: Ages 16–17 

          Category 3: Ages 18 and over            

              Category 3: 16 years and over

              Maximum duration of performance

15 minutes.

              Professional category:

              Maximum duration of performance 20

minutes.

              Professional refers to a kantele player who is studying in or has graduated from a higher education music school or is otherwise a professional artist.

 

Please notice! Due to the large number of participants, the jury decided to redistribute the largest competition categories based on the age of the participants. 

 

Registration for categories 1 to 3 is based on the contestant’s age on 3 May 2024 when the competition starts.

 

PROGRAM

 

In all categories, performers will play their pre-announced programs, which must fit within

the time limit specified for the category. There are no compulsory pieces. Contestants in all categories may combine different kanteles, musical genres, other instruments or elements from other art forms in their performance. The program must, however, be a harmonious whole, where playing the kantele and the associated artistic expression are at the core.

 

JURY AND PRIZES

 

The competition has various juries consisting of leading Finnish and international kantele artists

and artists representing other art forms. The President of the jury is kantele artist Pauliina Syrjälä (D.A. (Mus.)) Each contestant will receive written feedback on their performance.

Contestants who rank in the competition will be awarded cash or special prizes. The jury will

compile the program for the final concert of the competition.

Finnish Music Creators’ FMC donates a special prize for outstanding original music (composing, lyrics and arrangement) performance in the competition. The award is for 2000 euros, and other special acknowledgements are also given for the competitors.

KANTELEKIMARA

 

In connection with the competition is organised a review-type event, KanteleKimara, for soloists of all ages. The purpose of the event is to give kantele players a goal-oriented opportunity

to perform without a competitive set-up. Different kanteles and musical genres as well as other instruments may be combined in the performance, however, with the kantele at the core. Experts in the field will give feedback to each participant on their performance. The final concert of KanteleKimara will be compiled of the most memorable performances.

 

The maximum duration of a performance is 7 minutes.

 

REGISTRATION 

 

Registration is closed!

for the competition and KanteleKimara takes place with the online registration form available on the website of Kanteleliitto at the address https://www.kantele.net/ilmoittautuminen-registration by 4 p.m. on 31 January 2024. The program to be performed must be sent online by 4 p.m. on 31 March 2024 on a form available at the same address. Detailed information on the titles, composers, arrangers, lyricists and duration of the works is

entered in the program registration form. Late registrants will not be taken into account.

 

ENTRY FEE

 

Both the competition and KanteleKimara have an entry fee. The entry fee for the competition is EUR 40 for the members of Kanteleliitto and EUR 75 for others. You can register as member of Kanteleliitto

at www.kantele.net/liity Information on membership benefits is also available on the website. The entry fee for KanteleKimara is EUR 30 for the members of Kanteleliitto and EUR 65for others.

 

Student discount 10%. You are encouraged to ask your music school to contribute to the costs.

 

The invoices of entry fee will be sent at the beginning of April and it must be paid by the date mentioned in an invoice. The entry fee is not refunded even if the player is unable to participate in the event.

In the event of cancellation by the organiser for force majeure reasons, 50% of the fees already paid will be refunded.

TRAVEL, ACCOMMODATION AND MEALS

The competitors need to cover all the travel, accommodation and meal costs themselves.

Ask for special offer from Omenahotelli Jyväskylä with the code ”KANTELEJKL24”. Offer is valid until the end of April or as long there is space.

One can also ask accommodation from Solo Sokos Hotel Paviljonki with the code BKANTELE. Also that offer is valid until the end of April.

MARTTI POKELA 100

Martti Pokela (1924-2007) was an exceptional artist,composer, teacher and a  grand old man of kantele who brought kantele as subject to Sibelius Academy. The year 2024 is 100 years from his birth and the kantele community will honor his legacy on different occasions. The competition is part of this official programme.

The theme of the competition’s closing concert is the legacy of Martti Pokela. The theme can be represented in competes’ programme if one wishes so.

CONCERTS & KANTELE MUSEUM

The Finnish Kantele museum is located in Jyväskylä-area and it will be open the whole weekend. The museum is one of a kind in the whole world and the museum guides are specialists in history of Kantele. The opening hours are flexible, but the timetable of the whole weekend and museum’s visiting hours will be confirmed later on.

OTHER CONSIDERATIONS

 

The organizers will provide a kantele table for seated performances, an adjustable chair and a music stand in each performance space and rehearsal room at the venue. If the participant uses a standing table, other equipment or sound systems in their performance, they must bring them to the venue themselves. Possible sound systems must be mentioned in connection with registration.

 

The performances of all participants are public. The event organizer has unlimited rights to record, videotape, publish, televise, radio and broadcast over the internet the participants’ performances without compensating the performers.

 

The original language of these rules is Finnish.

Any disputes will be settled on the basis of the Finnish rules.

 

AMENDMENT OF THE RULES

 

Kanteleliitto ry reserves the right to amend or specify these rules itself or by authorising the committee.

 

PARTNERS

 

The International Kantele Competition 2024 and the KanteleKimara event are organised in cooperation with Kanteleensoiton opettajat ry and the Finnish Music Campus.

 

ENQUIRIES

 

Sanni Virta, Producer of the competition

sanni.virta@kantele.net

+358505228077

 

 

国際カンテレコンクール2024

 

規定

 

ソロ奏者のための国際カンテレ・コンクール2024(カンテレ協会主催)は、2024年5月3日から5日まで、フィンランドのユヴァスキュラにあるフィンランドミュージックキャンパスにて開催されます。

 

コンクールは、奏者の年齢と音楽教育歴に応じた部門に分けられ、音楽ジャンルやカンテレの弦の数による部門分けはありません。(審査員が必要と判断した場合を除く)

参加者の数やその他の理由により、主催者及び審査員は部門の変更や事前のビデオ予選を開催する場合があります。

 

また、関連イベントとして、あらゆる年齢のソロ奏者を対象としたレビュー型のイベント、カンテレキマラが同時に開催されます。

 

コンクール、カンテレキマラの名誉後援者は、ヴァイオリニスト、作曲家、指揮者のPekka Kuusisto氏です。

 

コンクール部門

・部門1:12歳以下、演奏時間10分以内

・部門2:13〜15歳、演奏時間10分以内

・部門3:16歳以上、演奏時間15分以内

・プロフェッショナル部門:高等音楽教育機関に在学中または卒業したカンテレ奏者、またはプロとして活動するアーティスト、演奏時間20分以内

 

部門 1〜 3 の年齢は、コンクール開始日の2024 年 5 月 3 日時点での年齢に基づくものとします。

 

演奏プログラム

すべての部門において、出場者は各自事前に提出したプログラムを、部門ごとに指定された演奏時間内に演奏しなければなりません。課題曲はありません。

 

すべての部門において、様々なカンテレ、音楽ジャンル、他の楽器、または他の芸術分野の要素を組み合わせて演奏することができます。ただし、プログラムはカンテレの演奏とそれに関連する芸術的表現を中心とする、全体として調和のとれたものでなければなりません。

 

審査員と賞

審査は、フィンランド及び国際的に第一線で活躍するカンテレアーティストや、その他の芸術分野を代表するアーティストを審査員として行われます。審査委員長はカンテレアーティスト、音楽学博士であるPauliina Syrjälä氏が務めます。

 

すべての出場者に書面による講評が与えられ、入賞者には賞金または賞品が贈られます。

また、審査員はファイナルコンサートの出演者を決定します。

 

カンテレキマラ

コンクールに関連したイベントとして、あらゆる年齢のソロ奏者を対象としたレビュー型のイベント、カンテレキマラが開催されます。このイベントの目的は、順位をつけるコンクールとは異なり、目標を持った演奏の機会を与えることです。出場者には専門家による講評が与えられます。また、記憶に残る演奏を行った出場者によるカンテレキマラのファイナルコンサートが行われます。

 

カンテレキマラにおいても、出場者は様々なカンテレ、音楽ジャンル、他の楽器を組み合わせて演奏することができますが、カンテレが中心でなければなりません。

 

演奏時間は7分以内です。

 

参加登録

コンクールおよびカンテレキマラへの参加登録は、カンテレ協会のウェブサイト

(www.kantele.net) 内にある登録フォームを使用して2024 年 1 月 31 日 16:00までにオンラインで行って下さい。演奏プログラムは、同サイト内のフォームにより2024 年 3月 31 日 16:00までに提出して下さい。プログラムの申告フォームには、曲名、作曲者、編曲者、作詞者、曲の長さ等の詳細情報を入力する必要があります。

 

締切期日を過ぎての登録はできません。

 

参加費

コンクールおよびカンテレキマラへの参加には参加費がかかります。

 

コンクール

カンテレ協会または日本カンテレ友の会会員:40ユーロ、非会員:75ユーロ

 

カンテレキマラ

カンテレ協会または日本カンテレ友の会会員:30ユーロ、非会員:65ユーロ

 

・カンテレ協会への会員申込みは、協会のウェブサイト (www.kantele.net/liity) より手続きできます。会員特典に関する情報もウェブサイトでご覧頂けます。

・学生割引10%

・所属する音楽学校に参加費の負担を相談することをお勧めします。

 

参加費は 2024 年 3 月 31 日までにお支払い下さい。参加者の都合によりコンクールまたはカンテレキマラに参加できなかった場合でも、参加費は返金されません。不可抗力の理由によりコンクール、カンテレキマラが中止となった場合、お支払い済みの参加費の50%を返金致します。

 

その他の留意事項

各演奏会場及びリハーサル室には、着席演奏用のカンテレテーブル、高さ調節可能な椅子及び譜面台が用意されます。立奏演奏用のカンテレテーブル、その他の機材や音響システムを使用して演奏する場合は、出場者ご自身で準備して下さい。音響システムの使用については参加登録時に申告する必要があります。

 

出場者すべての演奏は公開されます。また、主催者は出場者に報酬を支払うことなく演奏を録音、ビデオ撮影、出版、またテレビ、ラジオおよびインターネット上で放送する無制限の権利を有します。

 

これらの規定の原語はフィンランド語です。規定について問題が発生する場合、フィンランド語による規定が優先されます。

 

旅行、宿泊、食事

交通費、宿泊費、食費は出場者の自己負担となります。

 

規定の改正

カンテレ協会は独自に、または委員会の認可によってこれらの規定を改正または明確化する権利を留保します。

 

協力パートナー

国際カンテレコンクール2024および関連イベントのカンテレキマラは、Kanteleensoiton

opettajat ry、フィンランドミュージックキャンパスの協力により開催されます。

 

問い合わせ

Sanni Virta (コンクールプロデューサー)

sanni.virta@kantele.net

+358505228077

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309