IV kansainvälisen kantelekilpailun tuomaristo on julkistettu

Kilpailun päätuomarina 5.5.-7.5. Kaustisella toimii musiikin tohtori Arja Kastinen.

Arja Kastisella on musiikin tohtorin tutkinto Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolle v. 2000 aiheena 1800-luvun karjalainen kanteleimprovisaatio. Tutkinnon jälkeen hän on toiminut freelancerinä sisältäen apurahatutkimusta, opetustyötä sekä äänite- ja tutkimusjulkaisujen tekemistä. Tämänhetkiset opetuspaikat: Turun konservatorio, Naantalin musiikkiopisto ja Sibelius-Akatemia.

Sarjakohtaiset tuomaristot ovat seuraavat:

KanteleKimara & avoin sarja (muu musiikki)

Senni Eskelinen
Senni Eskelinen on Suomen eturivin kantelisteja. Hänen pääinstrumenttinsa on 39-kielinen kantele, ja hän on esiintynyt niin soolona kuin useissa yhtyeissäkin, muun muassa Stringpurée Band:issa. Eskelinen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2013. Hänen musiikissaan risteilevät palaset eri musiikkityyleistä, progressiivisesta rock-musiikista karjalaiseen kanteleimprovisaatioon. Häntä pidetään kanteleensoiton uudistajana.

Sari Kauranen
Sari Kauranen on Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta valmistunut musiikin maisteri. Hänellä on reilun 30 vuoden kokemus opetustehtävistä kanteleensoiton ja musiikin parissa. Tällä hetkellä hän toimii kanteleensoiton opettajana Raahen musiikkiopistossa. Sari Kauranen on toiminut muusikkona kokoonpanoissa Loituma ja A’tre.

Emma Kuntsi
Emma Kuntsi (musiikkipedagogi AMK, MuM) työskentelee muusikkona, kanteleensoiton opettajana ja kuoronjohtajana. Kuntsi toimii Kanteleensoiton opettajat ry:n hallituksen puheenjohtajana, harrastaa kuorolaulua ja säveltää näyttelijä Tiina Iisalan kanssa norjalaista kirjaa.

Taidemusiikki (nuoret, avoin sarja ja ammattilaiset)

Susanna Heinonen
Susanna Heinonen on koulutukseltaan musiikin maisteri. Hän on opettanut muun muassa Itä-Helsingin musiikkiopistossa, Kauniaisten musiikkiopistossa ja Helsingin konservatoriossa, konsertoinut solistina ja eri kokoonpanoissa Suomessa ja ulkomailla. Lisäksi hän laulaa useassa suomalaisessa huippukuorossa: Tapiolan kamarikuoro, Suomalainen kamarikuoro ja  Kamarikuoro cc FREIA ja on myös laulanut useissa kuoroprojekteissa, mm. Savonlinnan oopperajuhlakuoro. Susanna Heinonen on Kanteleliiton puheenjohtaja.

Markus Luomala
Markus Luomala on Sibelius-Akatemiasta valmistunut musiikin maisteri. Lisäksi hänellä on Master of Music -tutkinto musiikin johtamisesta Tanskan kuninkaallisesta musiikkiakatemiasta sekä musiikin kandidaatin tutkinto Tukholman kuninkaallisesta musiikkiakatemiasta orkesterinjohto pääaineenaan. Luomala toimii erilaisten muusikon tehtävien lisäksi Kaustisen musiikkilukion musiikin lehtorina.

Kristi Mühling (Viro)
Kristi Mühling on monipuolinen virolaisen kromaattisen kanteleen soittaja ja opettaja. Hän on valmistunut Sibelius-Akatemian solistiselta osastolta v. 2000 (opettaja lehtori Ritva Koistinen). Hän on kantaesittänyt monia nykymusiikin teoksia virolaiselle kanteleelle sekä solistina että kamarimuusikkona, mutta soittaa mielellään myös kansanmusiikkia ja improvisaatioita. Hän opettaa kromaattisen kanteleen soittoa Viron Musiikki- ja teattaeriakatemiassa sekä esiintyy aktiivisesti Virossa ja ulkomailla.

Nuorten sarja (kansanmusiikki ja muu musiikki), avoin sarja (kansanmusiikki) ja ammattilaiset (kansanmusiikki ja muu musiikki)

Anu Alviola
Anu Alviola on musiikin maisteri, kanteleensoitonopettaja ja muusikko Lahdesta. Hän opettaa päätoimisesti kanteleensoittoa ja kansanmusiikkia muun muassa Lahdessa ja Mäntsälässä.

Arja Kastinen (muT, päätuomari)
ks. yläreuna.

Ville Ojanen
Ville Ojanen syntyi Kaustisella ja kirjoitti ylioppilaaksi 1991 Kaustisen Musiikkilukiosta, jonka jälkeen hän valmistui filosofian maisteriksi Jyväskylän Yliopiston musiikkikasvatukselta. Ojanen on toiminut muusikkona ja säveltäjänä modernin kansanmusiikin parissa jo pari vuosikymmentä soitaen mm. Troka ja Folkkarit-yhtyeissä. Vuodesta 2004 alkaen Ojanen on tehnyt myös soolouraa yhdistellen muita musiikin genrejä kansanmusiikkiin. Hän on julkaissut 4 soololevyä, joista debyyttialbumi Rautavaara oli 2005 vuonna Teosto-palkinto ehdokkaana.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309