Kanteleliiton Vuoden yhtye 2015 on Duo Cecilia. Yhtyeessä soittavat Heidi Äijälä, kanteleet ja Pauliina Almonkari, huilut. Heitä yhdistää intohimo vanhojen huilujen ja kanteleiden ainutlaatuiseen sointimaailmaan. Soitinyhdistelmä on uniikki: yhtyeen käsissä soivat renessanssihuilu, barokkihuilu ja nokkahuilu sekä 39-kielinen konserttikantele ja 10-kielinen kantele. Soittimet taipuvat niin herkkiin kuin voimakkaisiinkin sävyihin. Syntyvä sointimaailma on korvia hivelevän täyteläinen, lämmin, vivahteikas ja heleä.

Duo Cecilia on erikoistunut vanhaan musiikkiin. Heidän ohjelmistonsa kattaa useita vuosisatoja keskiajalta renessanssin, varhaisbarokin ja barokin kautta varhaisklassismiin. Yhtyeelle on tärkeää uuden ohjelmiston etsiminen ja siten kanteleella soitettavan vanhan musiikin ohjelmiston laajentaminen ja uusien mahdollisuuksien tutkiminen.

Ainutlaatuista on myös se, että kantele toimii basso continuo -soittimena. Tämä haastaa kanteleen soittajan etsimään uusia ilmaisutapoja vanhan musiikin tyylipiirteiden toteuttamiseksi epätyypillisellä soittimella. Duo Cecilia kokee tärkeäksi hyödyntää vanhan musiikin esityskäytäntöjä ja pyrkii ilmaisussaan tyylinmukaisuuteen.

Duo Cecilia konsertoi aktiivisesti ja on toteuttanut paljon erilaisia konserttikokonaisuuksia ja teemakonsertteja eri puolilla Suomea. Heidän musiikkiaan kuullaan Jaakko Juteinin elämästä kertovassa Laulu Suomessa -dokumenttielokuvassa. Konsertoimisen lisäksi yhtyeen toimintaan kuuluu barokkikoulutus.

Vuoden yhtyeenä Duo Cecilia haluaa tuoda esille vanhaa musiikkia; uudenlaista ohjelmistoa kanteleelle, uusia soittotapoja sekä harvinaisia soittimia, kuten renessanssiajan poikkihuilua, jota kuulee Suomessa äärimmäisen harvoin.
Vuoden yhtyeen valinnut Kanteleliiton taiteellinen työryhmä kiinnitti tänä vuonna erityishuomiota yhtyeen ajankohtaisuuteen ja edustuskykyyn, uniikkiuteen sekä ammattimaiseen, aktiiviseen toimintaan.

Kanteleliiton taiteelliseen työryhmään kuuluvat Senni Eskelinen, Laura Ikonen, Eija Kankaanranta, Sirpa Lahti, Aino Ruotanen ja Olga Shishkina.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309