Muusikko ja valtion säveltaidetoimikunnan puheenjohtajana toiminut Pekka Nissilä valitsi Vuoden kantelelevy 2006 -tunnustuksen saajaksi Brelon Seitti cd:n (LNS 002). Nissilä valitsi tunnustuksen saajan yhdeksän vuonna 2006 julkaistun kantelelevyn joukosta.

”Levy on persoonallinen kokonaisuus perinnettä ja nykypäivää, jossa kanteleen monipuoliset mahdollisuudet on tuotu hyvin esiin, ja laulu on mukana tasapainoisena elementtinä. Sovitukset nivovat linjakkaasti yhteen näytteitä erilaisista eurooppalaisista musiikkityyleistä antaen samalla tilaa yhtyeen jäsenten omalle tuotannolle ” , kertoo Nissilä valinnastaan.

Brelo on Laukkosken nuorisoseurantalon suojissa toimiva monenlaisia kanteleita soittava yhtye. Breloon kuuluu tällä hetkellä 10 soittajaa, jotka kaikki musisoivat 15-kielisillä kanteleilla; aika moni yhtyeen jäsenistä soittaa lisäksi konserttikanteletta tai Saarijärven kanteletta. Yhtyeen johtajana toimii  Vilma Timonen. Brelon ohjelmisto pohjaa 1800-luvulla soitettuihin melodioihin ja tyylikin on pitkälti sama: melodia- ja rytmimuuntelua, sointupohjaista improvisaatiota ja itse kehiteltyjä sävelmiä. Brelo on valittu Kanteleliiton vuoden yhtyeeksi vuonna 2005 ja Kaustinen Folk Music Festival nimesi Brelon yhdeksi Kaustisen juhlayhtyeeksi vuonna 2006.

Vuoden kantelelevy -tunnustusta luonnehditaan Kanteleen Finlandia-palkinnoksi, jossa yksi henkilö kuuntelee kaikki ehdolla olevat levyt ja nimeää palkinnon saajan. Kanteleliitto myöntää Vuoden Kantelelevy -tunnustuksen nyt toista kertaa. 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309