Seminaari musiikista ja transsendenssista Sibelius-museossa 2.–3.12.2010

Musiikki ja ihmisen käsityskyvyn ulkopuoliset kokemukset ovat aiheena Sibelius-museossa 2.–3.12.2010 järjestettävässä ”Music and Transcendence”-seminaarissa. Keskustelujen aiheina ovat mm. uskonnollinen taide- ja populaarimusiikki, musiikin merkitys islamin sufi-perinteessä ja discon ja transendenssin suhde. Seminaarin osallistujien joukossa on useita kansainvälisiä asiantuntijoita, joilla on monipuolinen tausta musiikin ja uskonnon tutkimuksesta. Keith Kahn-Harris Englannista on aiemmin tutkinut mm. death metalia ja populaarimusiikkia ylipäätään sekä juutalaisuutta. Tanskalainen etnomusikologi Annemette Kirkegaardin työ perustuu hänen Marokossa ja Zanzibarilla tekemäänsä kenttätyöhön. Thomas Bossius Göteborgin yliopistosta on tutkinut musiikkia ja uskontoa nuorisokulttuureissa.

Seminaarin järjestää UskoMus-verkosto yhteistyössä Sibelius-museon kanssa. UskoMus koostuu Turun yliopiston ja Åbo Akademin musiikkitieteen ja uskontotieteen oppiaineista.

Seminaari järjestetään Sibelius-museon konserttisalissa (Piispankatu 17, 20500 Turku) ja se on avoin kaikille. Esitelmät pidetään englanniksi. Ohjelmaan sisältyy myös konsertti 2.3.2011 klo 18.00, jossa esiintyy meditatiivista musiikkia esittävä SangitDesh-ryhmä.

Seminaariin on vapaa pääsy.

Lisätietoa:  http://www.hum.utu.fi/oppiaineet/musiikkitiede/tutkimus/uskoMus_seminar2010.html


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309