Sibelius-Akatemian kanteleensoiton lehtori Ritva Koistinen on hiljattain ollut yhteistyössä yhdysvaltalaisen Kronos-jousikvartetin kanssa. Ajatus yhteisistä projekteista sai alkunsa vuonna 2004, kun Kronos-kvartetin ykkösviulisti David Harrington otti yhteyttä Ritva Koistiseen. Alun perin Harrington kiinnostui Koistisen soitosta saatuaan kuultavakseen Koistisen New Finnish Kantele -levyn.

Ritva Koistinen ja Kronos Glasgow’n konsertin jälkeen. Kronos-kvartetin jäsenet ovat David Harrington (vas.), John Sherba, Hank Dutt ja Jeffrey Zeigler.

Koistisen ja Kronos-kvartetin yhteistyö oli pitkään suunnitelma-asteella: sähköpostia vaihdettiin ja ohjelmistoa mietittiin. Lopulta Koistinen sai kutsun tulla esiintymään kvartetin konserttisarjaan New Yorkin Carnegie Halliin maaliskuussa 2010. New Yorkin konsertissa Koistinen esitti soolo-ohjelmistoa, muun muassa Arvo Pärtin ja Karin Rehnqvistin sävellykset. Kvartetin ja Koistisen yhteistyö jatkui tämän vuoden toukokuussa, kun Koistinen soitti kvartetin kanssa Glasgow Consert Hallissa varta vasten kanteleelle ja kvartetille sovitetun Arvo Pärtin De Profundis -kappaleen ja venäläisen säveltäjän Vladimir Martynovin teoksen Henryc Goreckin muistolle. Glasgowssa Koistinen piti myös oman sooloresitaalin sekä esiintyi Hamilton Mausoleumissa. Sekä yleisön että kriitikoiden palaute oli ylistävää: kanteleen soinnin monipuolisuus ja kauneus saivat ihmiset liikutuksen valtaan.

Kronos on maailmankuulu jousikvartetti, joka on esittänyt yli 700 tilausteosta ja -sovitusta ja julkaissut yli 45 levyä. Yhtyeen perusti David Harrington Seattlessa 1973. Nykykokoonpanossa soittavat Harringtonin lisäksi viulisti John Sherba, alttoviulisti Hank Dutt sekä sellisti Jeffrey Zeigler. Kronos on tunnettu laaja-alaisesta yhteistyöstä sekä klassisen musiikin että jazz- ja etnisen musiikin taitajien kanssa. Yhtye on saanut ainoana maailmassa sekä Polar Music että Avery Fisher palkinnot.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309