Rääkkylän Osuuspankki luovuttaa omistamansa Koistinen Electric 1 -sähkökanteleen soitinkäyttöön kahden vuoden laina-ajaksi. Lainasoittimen saajan ratkaisee alan asiantuntijoista koostuva raati. Seuraavan lainajakson avoin hakuaika on 4.7. – 31.7.2019.

Pankin omistukseensa hankkima Koistinen Electric 1 –sähkökantele on reilun 20000 euron arvoinen soitin. Se on ensimmäinen kokonaisuudessaan sähkösoittimeksi suunniteltu 39-kielinen kantele.Kansanmusiikin ohella Electric 1 sopii ominaisuuksiltaan erinomaisesti myös pop-, rock- ja jazzinstrumentiksi.

– Koistinen Kantele on kehittänyt kanteleesta nykyaikaisen, kaikilla estradeilla toimivan soittimen, kertoo Hannu Koistinen.

– Lainasoitin antaa mahdollisuuden päästä työskentelemään huippuinstrumentilla. Soitin on arvokas, joten hetken mielijohteesta sitä ei lähdetä hankkimaan. Monessa musiikkioppilaitoksessakaan sitä ei ole. Sähkökanteleen soittaminen vaatii uuden tekniikan opettelemista. Haluamme osaltamme tukea soittajien kehittymistä sekä mahdollistaa testaamisen, ideoinnin ja soittamisen erilaisella soittimella, kertoo Rääkkylän Osuuspankin toimitusjohtaja Heli Silvennoinen.

– Kantele on ollut lainassa viidellä soittajalla kahden vuoden jaksoissa. Haltijoina ovat olleet Anna-Karin Korhonen, Eija Kankaanranta, Jenni Venäläinen, Aino Ruotanen ja Mammu Koskelo.

Rääkkylä on Suomen vahvimpia kansanmusiikkiosaamisalueita ja täällä on pian 30 vuotta täyttävä kansanmusiikkifestivaali Kihaus Folk. Paikallinen taituruus kattaa niin soiton, festivaalien järjestämisen, koulutuksen kuin soitintuotannonkin.

– Paikallisena toimijana pidämme tärkeänä niiden vahvuuksien tukemista, joita alueella on. Rääkkylän kansanmusiikkiosaaminen on valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnettua. Tämä on yksi tapamme osallistua yhteiskuntavastuun kantamiseen.

– Toivomme, että saajaksi valikoituu henkilö, jolla on halua viedä alaa eteenpäin sekä uskallusta kokeilla rohkeasti uutta. Perinteen rinnalle voi ideoida rouheampaakin tyyliä, Hannu Koistinen kuvaa.

Sähköinen hakemus löytyy sivuilta: kantelehaku

Lisätietoja:

 Heli Silvennoinen, toimitusjohtaja, Rääkkylän Osuuspankki, heli.silvennoinen@op.fi , puh. 0102 572 422

Hannu Koistinen, Koistinen Kantele, hannu.koistinen@koistinenkantele. com  , puh. 050 3677 500