Kokeellinen matka vähäsävelisen, pitkäkestoisen musiikin vaikutuksesta ihmiseen

Kuuden tunnin tutkiva improvisaatio 6.2. Helsingissä Musiikkitalossa, Black Box klo 15.00-21.00

Vuosituhansia vanhoja musiikkikulttuureita eri puolilla maailmaa yhdistää usein vähäsävelisyys ja improvisatorisuus. Itämerensuomalainen musiikkikulttuuri on vuosituhantisine juurineen kiehtova osa sekä mennyttä että olevaa. Kuusi tuntia kestävän tapahtumaspektaakkelin toteuttavat vuosisatojen takaiseen karjalaiseen kanteleimprovisaatioon perehtynyt Arja Kastinen (MuT) sekä Helsingin yliopiston Musiikki ja aivot -työryhmä vetäjänään tutkimusjohtaja Mari Tervaniemi (FT).

Musiikki ja aivot -työryhmä on mukana konsertissa tekemässä EEG-tutkimusta sekä muusikoilta että muutamalta yleisön edustajalta. Tutkimuksen tarkoituksena on päästä jatkossa mittaamaan soittamisen ja laulamisen aivomekanismeja luotettavasti myös esiintymisen aikana. Mari Tervaniemi kertoo konsertin alussa lyhyesti tutkimuksen taustoista ja tavoitteista.

Yleisöllä on mahdollisuus tulla paikan päälle ja poistua mielensä mukaan kesken tilaisuuden. EEG-mittauksen toimivuuden takaamiseksi kaikki kännykät ym. bluetoothia käyttävät laitteet tulee sammuttaa ennen Black Boxiin saapumista. Istumapaikkoja on tuolien lisäksi myös tyynyillä lattialla. Kengät jätetään konserttisalin ulkopuolelle, joten omat villasukat mukaan! Halukkaat voivat kertoa kirjallisesti kokemuksestaan joko heti Black Boxin ulkopuolella haastattelukaavakkeeseen tai myöhemmin vapaamuotoisesti sähköpostitse. Tilaisuus äänitetään ja videoidaan tutkimuskäyttöä varten.

Konsertti on saanut tukea Jenny ja Antti Wihurin rahastolta.
Lisätietoja:
Eeva Hohti, 050 341 2609, eeva.hohti@uniarts.fi


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309