Kuva: Marja-Terttu Korppila

Kanteleliitto antaa Vuoden kantele -tunnustuspalkinnon 2023 muusikko, musiikkipedagogi Jessika Lammelle ja Inarin kunnan kanteletoiminnalle. Palkinto myönnetään Folklandia-risteilyn Eläköön Folk! -gaalassa tammikuussa, jossa palkitaan myös muita kansanmusiikin ja -tanssin ansioituneita tekijöitä.

Palkinto Jessika Lammelle annetaan Inarin kunnan alueella tehdystä aktiivisesta ja näkyvästä kanteletoiminnasta, joka on jatkanut mestaripelimanni Martti Salon aikoinaan aloittamaa työtä. Lampi on tehnyt varhaiskasvatuksesta lähtien merkittävää työtä alueen kanteleensoittoharrastuksen parissa, yhdistellen kansanmusiikkia ja Inarin alueen alkuperäisväestön musiikkia. Toiminnan menestyksekkäissä ansioissa nousee esiin yhteistyö, monimuotoisuus ja tasa-arvo, jotka vahvasti näkyivät viime syksynä kaksi viikkoa kestäneissä Kanteleviikoissa osana valtakunnallista Kanteleen päivää. Kanteleviikoilla järjestettiin useiden konserttien lisäksi mm. soitinrakennuskurssi.

Lisätietoja Vuoden kantele -tunnustuksesta

Emma Kuntsi
Kanteleliiton puheenjohtaja
+358 40 0343 338
emmakuntsi@gmail.com

Vuoden kantele -tunnustuksen saaja on henkilö tai yhteisö, joka on viimeisen reilun vuoden aikana tehnyt huomion arvoisen suorituksen kanteleen saralla. Vuoden kantele -tunnustusta on jaettu vuodesta 1987. Tunnustuksen myöntää Kanteleliitto ja saajan valitsee Kanteleliiton hallitus. Vuoden 2022 Vuoden Kantele -tunnustuksen saivat kanteletaiteilijat Senni Eskelinen ja Anna-Karin Korhonen sekä säveltäjä Sari Kaasinen Lähde-koululaisoopperasta, joka esitettiin Kansallisoopperassa. 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309