Suomen suvessa raikaa jälleen kanteleensoitto!

Tälle sivulle kootaan tietoa kesällä 2017 järjestettävistä kanteleleireistä. Löydät tiedoista esimerkiksi leirien ilmoittautumisohjeet ja yhteystiedot lisätiedusteluja varten.

Leirinjärjestäjä! Puuttuuko leirisi tästä koosteesta? Lähetä tietopaketti leiristä osoitteeseen lehti@kantele.net!

Kesäkuu 2017

Lahden 43. valtakunnallinen kanteleleiri 11.-16.6.2017

Lahden 43. valtakunnallinen kanteleleiri 11.-16.6.2017

Finn-Kanteleet ry järjestää kanteleleirin Siikaniemen kurssikeskuksessa viehättävän järvimaiseman keskellä. Leirin ohjelmaan kuuluu päivittäin 30 min mittainen yksityistunti ja 60 min kanteleorkesteritunti suurkanteleella sekä halukkaille lisäksi 30 min kestävä 5-kielisryhmä. Orkesterit ja 5-kielisryhmät jaetaan tasoryhmiin. Leiri sopii erinomaisesti niin aloittelijoille, harrastajille kuin ammattilaisillekin. Kaikille tunneille tarvitaan oma soitin ym. soittotarvikkeet. Leirin tämän vuoden teema on Suomi 100.

Leirin opettajina ovat Noora Laiho (MuM) ja Roni Tuomivirta (MuK), taiteelliset johtajat, sekä Johanna Aho-Salakka (MuM), Anu Itäpelto (MuM) ja Aino Meisalmi-Minkkinen (musiikkipedagogi, AMK). Leiripäällikkönä toimii Eevi Hölsä (kasvatust. yo, mus. yo).

Leirin ilmoittautumismaksu on 30 € ja leirimaksu alle 12-vuotiailta 260 € (yht. 290 €) ja yli 12-vuotiailta 320 € (yht. 350 €). Sisarusalennus on 30 € toisen sisaruksen maksusta. Leirimaksu sisältää yksityistunnit, kanteleorkesteritunnit ja 5-kielisryhmän, majoituksen 2-4 hengen hotellitasoisissa huoneissa sekä täysihoidon (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala sekä sauna ja uima-altaan käyttö). Leirille on mahdollista osallistua myös päiväleiriläisenä, jolloin leirimaksu on 200 €, ja siihen sisältyy perusleirimaksuun kuuluvat oppitunnit ja ohjattu vapaa-ajan toiminta. Ruokailut maksetaan erikseen ja niiden suuruus riippuu siitä, mihin ruokailuihin leiriläinen osallistuu.

Tarkemmat esittelyt leirin sisällöstä löytyvät Finn-Kanteleiden Facebook-sivuilta (osoite alla) sekä ilmoittautumislomakkeesta

Ilmoittautuminen päättyy 23.4.2017 ja ilmoittautumismaksu (30 €) tulee olla silloin maksettuna. Oppilaat valitaan leirille ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumislomakkeen voi tulostaa Kantele. net-sivuilta, Finn-Kanteleiden Facebook-sivuilta tai pyytää sähköpostitse se Eevi Hölsältä. Lomakkeesta löytyy myös leirin tilinumero.
Kysy lisää: leiripäällikkö Eevi Hölsä, p. 040 843 0642, eevi_holsa@hotmail.com

www.facebook.com/finnkanteleet
www.kantele.net
www.siikaniemi.fi

Lahden seurakuntayhtymän Siikaniemen kurssikeskuksen osoite: Siikaniementie 210, 16730 KUTAJÄRVI

Ilomantsin kanteleleiri ja soitinrakennuskurssi 11.-18.6.2017 Pogostan koululla

Pohjois-Karjalan musiikkiyhdistys ry:n jokakesäinen Ilomantsin kanteleleiri järjestetään jo 46. kerran. Ilomantsin leirillä saat opetusta kaikenkokoisten kanteleiden soitossa. Sivuainevalikoimasta löytyy tulevana kesänä mm. sähkökanteleryhmä, afro-kanteleryhmä ja kansantanssi. Tänä vuonna leirillä myös muskariryhmät perheen pienimmille!

Soitinrakennuskurssilla on mahdollisuus rakentaa monenlaisia soittimia. Viime vuosina verstaalla on valmistunut erilaisten kanteleiden lisäksi esimerkiksi kantelepöytiä ja djembe-rumpuja. Lisätietoa soitinrakennuksesta voit kysyä suoraan soitinrakennuksen opettajalta Erkki Okkoselta: erkki@okkonen.fi

Leirihinnat:
Perusleiri alk. 415€ (sis. perusopetus, luokkamajoitus, ruokailut ja vakuutus)
Soitinrakennuskurssi 315€ (sis. yhden soittimen rakennusohjaus, luokkamajoitus, ruokailut ja vakuutus)
Päiväleiri alk. 275€ (sis. perusopetus ja vakuutus)
Muskari 50€ (sis. 6 x 45 min opetusta)

Kanteleleirin 2017 opettajat:
Anu Alviola, Irina Cederberg, Senni Eskelinen, Ulla-Sisko Jauhiainen, Maija Kauhanen, Aino Kurki, Anssi Salminen, Jenni Vartiainen, Tiina Viitala, Heidi Äijälä ja Erkki Okkonen

Lisätietoa leiristä:
kanteleleiri.ilomantsi@gmail.com
http://musiikkiyhdistys.yhdistysavain.fi/ilomantsi
Löydät Ilomantsin kanteleleirin myös Facebookista ja Instagramista

Sommelon kansainvälinen kantelekurssi 26.6. - 30.6.2017

Kurssi on myös Kanteleliiton juhlakurssi! Opettajiksi kurssille on tulossa jälleen kerran kanteleensoiton suomalaisia huippuja: Vilma Timonen, Anu Alviola, ja Ulla-Sisko Jauhiainen. Opetukseen kuuluvat 45 min yksityistunnit, pienyhtye, kanteleworkshopit opettajien valitsemilla teemoilla ja kaikkien osallistujien yhteinen suuri kanteleyhtye. Kurssi on avoin kaikentasoisille ja ikäisille kantelisteille!

Kurssin hinta: 150 € / hlö. Hinta sisältää pääsyn kaikkiin Sommelon tapahtumiin. Voit halutessasi myös ostaa majoituksen koulusta (10 € / yö) ja ateriapaketin viidelle päivälle (80 €).

Lisätietoja kursseista ja ilmoittautuminen 31.5. mennessä osoitteessa: www.sommelo.net/kurssit

Emmi Kuittinen emmi.kuittinen@runolaulu.fi puh. 050 305 9593

KANSAINVÄLINEN KANSANMUSIIKKIKURSSI SIPPOLASSA 27.6.-2.7.2017

KANSAINVÄLINEN KANSANMUSIIKKIKURSSI SIPPOLASSA 27.6.-2.7.2017

Kurssi sisältää kanteleiden ja kansanlaulun opetusta. Opettajina toimivat Anita Lehtola-Tollin ja Minna Raskinen.
Opetus tapahtuu Sippolan koululla pienryhmissä ja yhtenä ryhmänä, yhteensä noin 30h.
Kurssin lopuksi esiintyminen Vonteenin valssi-tapahtumassa. Majoitus Taidekeskus Antareksen residenssissä ja Ugrin paikassa. Kurssille otetaan max. 20 oppilasta.

Kurssimaksut:
Opetus, majoitus ja lounaat: 500e
Opetus ja majoitus: 400e
Opetus ja lounaat: 300e

Järjestämme myös kuljetukset Kouvolan rautatieasemalta Sippolaan maanantaina 26.6. ja Sippolasta takaisin Kouvolaan sunnuntaina 2.7.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot:
15.5.2017 mennessä sähköpostitse osoitteeseen minna@minnaraskinen.com.
Ilmoittautumisen yhteydessä kerrottava yhteystiedot (nimi, osoite, puhelinnumero, soitin, toivottu opetuksen taso (alkeis/jatkokurssitaso) sekä millaisella soittimella on osallistumassa (5-39-kieliset kanteleet). Tarvittaessa pyrimme järjestämään lainasoittimen. Ilmoittautuneille lähetämme kurssikirjeen lisätietoineen toukokuussa.

Järjestää Koti-Sippola ry.

AN INTERNATIONAL FOLK MUSIC COURSE IN SIPPOLA June 27- July 2, 2017.

Learn folk songs and kantele playing with Anita Lehtola-Tollin and Minna Raskinen. The course is about 30 hours in total. In the end of the week we will perform at the Vonteenin valssi-festival in Sippola. Accommodation will be at the Art Centre Antares residence and Ugrin paikka. The maximum amount of students is 20 people.

Course fees:
Lessons, accommodation and lunches: 500e
Lessons and accommodation: 400e
Lessons and lunches: 300e

We will have a pick up organized from the Kouvola railway station on Monday at a needed time, and back to Kouvola on Sunday evening.

Sign up & more information:
Please sign up before May 15th 2017 by e-mail to minna@minnaraskinen.com
Give your name and contact information, what instrument you have (5-39-string kantele), and the requested level of lessons (beginner/advanced). Also tell if you need to lend an instrument! For those who sign up before May 15th, we will send more detailed information in a course letter.

Organized by Koti-Sippola ry.

Heinäkuu 2017

KARSTULAN 42. MUSIIKKIVIIKKO 22.7.-29.7.2017

KARSTULAN 42. MUSIIKKIVIIKKO 22.7.-29.7.2017

Musiikkileiri, laululeiri sekä Puu Soi -konserttisarja

Musiikki liikuttaa, herättää ajatuksia ja vaikuttaa mielialaan – jokaisella yksilöllisesti. Siksi musiikki onkin tie rauhoittumiseen ja rentoutumiseen. Karstulan kansainvälinen musiikkiviikko ja Puu Soi -konserttisarja on luonnollinen kokonaisuus kaikkea sitä, hengenravintoa, jota kiireessä elävä ihminen tarvitsee.

Musiikkileiri on vuotuinen tapahtuma, joka sijoittuu perinteisesti heinä-elokuun taitteeseen. Pitkän perinteen omaava kansainvälinen viikko kokoaa kymmeniä musiikista kiinnostuneita opiskelijoita Karstulan Evankeliselle Opistolle ympäri Suomen. Leirin instrumenttivalikoima antaa opiskelijoille mahdollisuuden oppia ja harjoitella sekä kamarimusiikin soittamista että esiintymistä. Leirin opettaja- ja päätöskonserttien lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus saada esiintymiskokemusta iltamatineoissa.

Kanteleensoiton opettajana leirillä toimii musiikkipedagogi Maria Ojanperä.

Lisätietoja leiristä:

Karstulan Evankelinen Opisto
Kokkolantie 12
43500 KARSTULA
puh. 014-5252 200

Linkki musiikkileirin sivuille: http://www.keokarstula.fi/kurssitjaleirit/45

Vieremän Kanteleleiri 24. – 28.7.2017

Vieremän koulukeskuksessa (os. Petterintie 12, 74200 Vieremä)

Opetusta annetaan suurkanteleen, 5-, 10-kielisen ja tikkukanteleiden soitossa sekä
kansanlaulussa. Lisäksi on muskariryhmä alle kouluikäisille. Opettajina leirillä toimivat Silja Kallio, Anna Kattainen, Irina Cederberg ja Mari Mulari.

Maksut: Yksityis- ja ryhmäopetus 150 € (sis. korkeintaan 2 yksityisopetusta ja 2 ryhmää, lisäopetus 25 €/yksityisopetus tai ryhmä), pelkkä ryhmäopetus 60 €.
Muskari 40 €.
Täysihoito (sis. majoituksen ja ruokailun) 100 €.
Vieremän Kanteleyhdistyksen jäsenille annetaan alennusta maksuihin.

Ilmoittautuminen Vieremän Kanteleleirille 19.5.2017 mennessä.

Palauta ilmoittautumislomake Aino Toivolalle, os. Sopukantie 11, 74200 Vieremä,
puh. 050 5387120, aino.toivola@windowslive.com.

Kutsu leirille ja leirin työjärjestys lähetetään myöhemmin.

KAMU´17 ja Nordic Folk Camp 31.7. - 4.8.2017

KAMU´17 ja Nordic Folk Camp

Jokakesäinen Suomen Kansanmusiikkiliiton järjestämä KAMU-leiri pidetään 31.7.-4.8.2017 Päivölän virkistyskodissa. KAMU-leiri on tänä vuonna samalla myös pohjoismainen Nordic Folk Camp, jonka syystä leirillä on opettajia ja osallistujia Ruotsista, Norjasta, Islannista ja Färsaarilta. Leiripaikka sijaitsee Nummelassa, Helsingin keskustasta länteen n. 45 km. Luvassa on jälleen soittoa, laulua, uintia sekä mukavaa yhdessäoloa! Kurssipaikka on järven rannalla, joten uimaan pääsee jos mieli tekee vaikka joka päivä. Rannassa on oma sauna. Majoitus on 2-4 hengen huoneissa.

Leiri on tarkoitettu 8-17 -vuotiaille kansanmusiikin harrastajille tai kansanmusiikista kiinnostuneille. Leiriläisellä tulee olla perusvalmiudet omassa pääsoittimessaan. Soittimina voi olla viulu, kanteleet, puhaltimet, yksi-, kaksi- tai viisirivinen haitari, kitara, mandoliini, ukulele tai kosketinsoittimet (harmoni, piano). Leirillä opetetaan kansanmusiikkia eri muodoissaan. Opetusmuotoina ovat yhteissoitto, yhtyesoitto sekä pienryhmä- tai yksityisopetus. Leiri päättyy loppukonserttiin perjantaina 4.8.

Leirin opettajat varmistuvat pian.

Kurssin hinta on 310 euroa Suomen Kansanmusiikkiliiton jäsenille ja 335 euroa muille. Sisaruksista ensimmäinen maksaa täyden hinnan, seuraavat saavat 50 euron sisaralennuksen. Päiväkävijöiden hinta on 270 euroa. Maksu sisältää opetuksen, opetusmateriaalin, täysihoidon, vakuutuksen. Tarjoamme myös mahdollisuuden ottaa huoltaja mukaan leirille – äiti, isä tai vaikka mummi tai isoisä ovat lämpimästi tervetulleita pienten leiriläisten tueksi! Huoltajat maksavat täysihoidosta 200 euroa koko leiriajalta.

Vanha tunnelmallinen leiripaikkamme on toiminut virkistyskotina 1900-luvun alusta asti, vierainaan monia Suomen merkittävimpiä taiteilijoita. Päivölän virkistyskotiin kuuluu upea päärakennus sekä useita pieniä taloja ja rantasauna. Leiripaikan kotisivut löydät tästä.

Leirin järjestävät Suomen Kansanmusiikkiliitto. Yhteistyökumppaneina ovat Kanteleliitto, Kansalaisfoorumi ja Käpylän musiikkiopiston kansanmusiikkilinja.

Ilmoittaudu 31.5.2017 mennessä ilmoittautumislomakkeella: www.kansanmusiikkiliitto.fi/kurssit/kamuleiri/ilmoittautuminen-2

Suomalaisille osallistujille on varattu oma kiintiönsä, joten ilmoittaudu mahdollisimman pian.

Lisätiedot: Suomen Kansanmusiikkiliitto, www.kansanmusiikkiliitto.fi, toiminnanjohtaja(ät)kansanmusiikkiliitto.fi, puh. (09) 8731320

https://www.kansanmusiikkiliitto.fi/kamu17-ja-nordic-folk-camp


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309