Kantele-lehden ja Kantele.netin uudeksi päätoimittajaksi on valittu Sauli Heikkilä. Päätoimittajuudesta oli kiinnostunut ilahduttavan suuri hakijajoukko, mukana oli useita vahvoja ammattilaisia, joista Kanteleliiton hallitus valitsi päätoimittajaksi Heikkilän.

Sauli Heikkilällä on Pieni huone -niminen graafisen suunnittelun yritys Helsingissä. Hän on toiminut alalla pitkään ja on myös monipuolisesti kiinnostunut musiikista – erityisesti kansanmusiikista, mutta muutkaan musiikin lajit eivät ole hänelle vieraita.

Musiikkiharrastukseni alkoi 70-luvulla kitaranrämpyttämisenä, mutta varsin pian kiinnostuin myös kansanmusiikista ja maailmanmusiikista. Lopullinen uppoaminen kansanmusiikin maailmaan tapahtui 90-luvun vaihteessa Haapavesi Folk -festivaalin ja kansanmusiikkikurssien päästyä nousukiitoon. Olen ollut mukana tapahtuman järjestämisessä graafisena suunnittelijana, juontajana ja esiintyjänä yli 15 vuotta. Sen ja kurkkulaulun ansiosta verkottumiseni suomalaiseen kansanmusiikkielämään on ollut tehokasta. Pelimannilehden taittaminen ja muu yhteistyö Suomen kansanmusiikkiliiton kanssa on vielä lisännyt silmiä jo ennestään tiheään verkkoon. Lisäksi vielä opiskelen tällä hetkellä kansanmusiikin teoriaa avoimessa yliopistossa Sibelius-Akatemiassa.

Kantele-lehden ja Kantele.netin päätoimittajana toiminut Timo Väänänen jättää tehtävät kuuden vuoden tiiviin työskentelyn jälkeen saatuaan vuoden alusta alkaneen 5-vuotisen taitelija-apurahan, jonka turvin hän voi keskittyä täysipainoisesti taiteelliseen työskentelyyn ja tutkimusprojekteihin, joista tärkeimmät tällä hetkellä ovat Kanteleen kielin -projekti ja Kantele eläväksi -projekti. Päätoimittajakaudellaan hän uudisti Kantele-lehden ja perusti Kantele.net -sivuston. Kantele-lehdessä ilmestyi kuuden vuoden aikana yli 1000 sivua ja Kantele.netissä on tällä hetkellä 458 artikkelia, käyntikertoja 38 533 ja sivulatauksia 214 589.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309