VOL XVI   31.10.-1.11.2012    Heikki Laitinen: Kantele ja arkaainen ilmaisu

Tämä herran vuosi 2012 on valittu kanteleen juhlavuodeksi, ja täten Kulttuuriosuuskunta Uulukin haluaa kantaa kortensa kekoon sen näkyvyyden edistämiseksi. Päätimme kutsua lyhytkurssin vetäjäksi Heikki Laitisen. Hänen ansiolistansa on pitkä kuin nälkävuosi, viimeisimpänä saavutuksena upea levy MURHABALLADEJA Kimmo Pohjosen kanssa.

Teemaksi muotoutui Kantele ja arkaainen ilmaisu. Mukaan saa tulla erilaisilla pienkanteleilla, ja /tai laulun kera. Tutustumme 5- ja 10-kielisten kanteleiden kanssa arkkiveisuihin ja balladeihin. Tutkimusmatka, millaista musiikkia kansa soitteli vuosisata tai pari sitten? Älä pölytä soitintasi hyllyllä, vaan tuo se tuulettumaan ja soimaan!

Soittimia on myös lainaksi muutamia, ja kurssilla saa tutustua Metsän ääni -kanteleisiin, jotka on rakennettu vanhankaavan mukaan yhdestä puusta ja vaskikielet luo pehmeän soundin. Myös kopiota museoista löytyvistä kanteleista on paikalla mm. Heinäveden, Malisen ja Varloin kanteleet.

Kurssi pidetään Uulutalolla, Pispalan valtatie 26A, Tampere

31.10.-01.11.2012 klo 10-16

Osallistumismaksu on 50€/hlö

Ilmoittautuminen juhana@uulu.fi

MUISTAKAA ILMOITTAUTUA AJOISSA!

https://www.facebook.com/events/481787235178726/

http://www.uulu.fi/


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309