Vuoden vaihteen molemmin puolin on kanteletta voinut kuulla klubeilla. Marraskuun lopun Feeniks-klubilla Helsingissä oli kantele illan teemana ja tammikuussa Folklandia-risteily täytti 10 vuotta ja kanteleet soivat jälleen laivalla. Lisäksi risteilyllä järjestettiin ilmakantelekilpailu. Molemmissa tapahtumissa oli runsaasti yleisöä ja esiintyjiä.

Feeniks-klubilla Sibelius-Akatemialla Helsingin keskustassa kuultiin monipuolinen ohjelma, mukana oli musiikkia pienkanteleilla, tikkukanteleella, sähkökanteleilla, konserttikanteleella sekä guslilla. Martti Pokela avasi illan soittamalla guslilla ja hänen levynsä Improsette julkistettiin klubilla.

Sähkökanteleet soivat mm. saksofonin kanssa ja musiikkityylit soljuivat mukavasti kansanmusiikista kevyeen musiikkiin, jatsiin, improvisaatioihin ja sävellettyyn musiikkiin. Esiintyjinä olivat mm. Senni Eskelinen, Anna-Karin Korhonen ja Valtteri Lehto. Yleisö on löytänyt Feeniks klubin tarjonnan mukavasti, kanteleklubi oli aivan täynnä musiikinnälkäistä joukkoa. (www.siba.fi/kamu)

Folklandia-risteilylle kokoontuu myös valtava joukko kansanmusiikin ja -tanssin ystäviä. Silja Europa oli jälleen ääriään myöten täynnä innokkaita soittajia, tanssijoita ja yleisöä. Mukana on myös suuri määrä alan järjestöjä sekä yrityksiä esitelemässä toimintaa – myös kanteleliitto oli mukana ja kiinnostus oli hyvä.

Ilmakantele 2006 sai raivokkaan innokkaan vastaanoton. Osanottajia oli runsaasti ja tyylien kirjo mittava. Yleisö oli erittäin hyvin juonessa mukana ja juontaja Satu Sopanen-Helisalo sai villittyä yleisön yhteiseen kannustukseen ”…Ilmakantele …ilmakantele …!” Tuomaristo oli arvovaltainen – tohtori Hannu Saha sekä ilmakanteleiden rakennusmestari Rauno Nieminen. Kilpailun voitti 8-vuotias Anton Uotila Kouvolasta huikealla Intian Kuu -esityksellään.

Risteilyllä oli myös kantelekonsertti, jossa mm. Anton ja Viola Uotila valloittivat yleisönsä raikkaalla ja taidokkaan tottuneella esiintymisellään. Seuraavan kerran Folklandia järjestetään 12.–13.2007. Kanteleliitto on myös silloin mukana tapahtumassa. Varaa paikkasi risteilylle ennenkuin loppuvat… (www.sottiisi.net)

teksti: Timo Väänänen

Kantele 1/2006


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309