Kanteleliiton 15. valtakunnalliseen kanteleyhtyeiden kilpailun tarkka aikataulu on julkaistu kilpailusivulla kantele.net/kilpailut. Aikataulu on ladattavissa pdf-muodossa.

Kanteleliiton 15. valtakunnalliseen kanteleyhtyeiden kilpailuun on ilmoittautunut ennätykselliset 80 yhtyettä. Kilpailu on 3.–5. kesäkuuta Tampereella, konservatorion ja Pirkanmaan ammattikorkeakoulun tiloissa. Edelliset kanteleyhtyekilpailut pidettiin neljä vuotta sitten ja tuolloin kilpailemassa oli 47 yhtyettä. Kantelekilpailuja pidetään joka toinen vuosi, yhtyeet ja sooloesitykset kilpailevat vuorovuosin.

Kanteleen suosio on kasvanut viime vuosina voimakkaasti samaa tahtia kanteleen käytön laajentuessa kansamusiikista taidemusiikkiin ja rockiin. Suosion kasvua selittää myös alan ammattilaisten ja musiikkioppilaitosten pitkäaikainen työ kanteleensoiton eteen. Oma osansa on myös kanteleen kehittymisellä ja sähkökanteleen yleistymisellä sekä uusien kantelesävellysten esiinmarssilla.

Kanteleyhtyeet kilpailevat kesäkuun alussa Tampereella kansan- ja taidemusiikissa sekä ns. muussa musiikissa, joka pitää sisällään mm. kilpailijoiden omia sävellyksiä, uusia sovituksia, teoksia joissa on vaikutteita perinteestä, popista, jazzista, rockista jne.

Kilpailussa on useita sarjoja: kunkin musiikkityylin taitajat kilpailevat ikäkausisarjoissa ja ammattilaissarjassa, jossa soittavat ammattiin opiskelevat nuoret. Kanteleyhtyeiden ikäkausisarjat ovat alle 12-vuotiaat, 12–14 -vuotiaat ja yli 15-vuotiaat.

Kilpailu järjestetään yhteistyössä Kanteleliiton, Tampereen kaupungin, Tampereen konservatorion ja Pirkanmaan Ammattikorkeakoulun kanssa. Kilpailutapahtumaa sekä oheiskonsertteja ovat rahoittaneet Taiteen keskustoimikunta, Alfred Kordelinin yleinen edistys- ja sivistysrahasto sekä Kauko Sorjosen säätiö. Tapahtuman suojelijana on kulttuuriministeri Stefan Wallin.