Kanteleensoiton opettajat ry

Kanteleensoiton Opettajat ry on vuonna 1999 perustettu yhdistys, jonka toiminnan tarkoituksena on erityyppisten kanteleiden soitonopetuksen kehittäminen. Jäseneksi voi liittyä henkilö, joka opettaa kanteleensoittoa musiikkioppilaitoksessa, musiikkileikkikoulussa, kansalais- tai työväenopistossa, peruskoulussa, yksityisesti tms. ja/tai opiskelee kanteleensoiton ammattilaiseksi. Yhdistyksessä on nykyisin noin 80 jäsentä.

Yhdistysjäsenenä teemme tiivistä yhteistyötä Kanteleliiton kanssa. Muita yhteistyökumppaneitamme ovat olleet  mm. kanteleenrakentajat, oppilaitokset ja muiden musiikinopettajien yhdistykset.

Toiminnan painopisteitä ovat opetusmateriaalin lisääminen ja koulutustilaisuuksien järjestäminen jäsenille. Yhdistyksen ensimmäinen julkaisu Kanteleen kanssa sävellysten ja sovitusten maailmassa ilmestyi Modus Musiikin kustantamana vuonna 2003. On myös tehty sävellystilauksia (Dumitrescu, Lintinen, Jalkanen,  Wessman, Fagerudd) ja kuuden vuoden ajan Kanto ry vastasi Kantele-lehden nuottiliitteen toimittamisesta. Vuosittain järjestettävien koulutuspäivien aiheina on ollut  mm. tikkutyyli, rytmiikka, sovitus, vapaa säestys, barokkimusiikki, musiikkiterapia ja erityisopetus. Vuosina 2005-2007 toteutettiin lisäksi laaja Kanteleensoiton ergonomia -kurssikokonaisuus Sibelius-Akatemian koulutuskeskuksen kanssa. Vuonna 2011 laadittiin yhdistyksen aloitteesta kanteleen vapaan säestyksen opetussuunnitelma.

Kanteleensoiton opettaja on työyhteisössään ja jopa seutukunnallaan usein ainoa laatuaan musiikin lajista riippumatta. Niinpä yhteyksien luominen eri tahoilla toimivien opettajien välille on tärkeää. Halutessasi liittyä yhdistykseen ota yhteyttä Emma Kuntsiin sähköpostitse osoitteella emmakuntsi(at)gmail.com tai puhelimitse 0400 343 338.

Yhdistyksen hallitus vuonna 2018:

  • Emma Kuntsi (puheenjohtaja): emmakuntsi(at)gmail.com, 0400 343 338
  • Satu Sopanen-Helisalo (varapuheenjohtaja)
  • Eija Kankaanranta
  • Ulla Honkonen
  • Noora Laiho
  • Anna Kattainen
  • Juulia Pölönen