Vilma Timonen Quartet esiintyi Artic Paradice Live 2009 vieraille ja muulle yleisölle. KUVA: Jorma Airola

Kanteleliitto myöntää Kultakantele 2010 -tunnustuksen Annikki Smolander-Hauvoselle, vuoden Kantele 2010 -tunnustuksen Vilma Timoselle. Kunniajäsenyydet myönnetään Pekka Jalkaselle ja Anna-Liisa Tenhuselle.

Annikki Smolander-Hauvonen (synt. 1945) on musiikin tohtori ja ollut perustamassa mm Ilomantsin, Lahden ja Ruotsin kanteleleirejä. Smolander-Hauvosen oppilaista muodostettu yhtye Käenpiiat/Käenpojat on vuodesta 1980 asti toiminut aktiivisesti ja ollut kiertueella Japania ja Etelä-Amerikkaa myöten. Annikki Smolander-Hauvonen on yksi Kanteleliiton perustajajäsenistä, hän toimi liiton hallituksessa yhtäjaksoisesti 30 vuotta. Aiemmin Kanteleliitto on myöntänyt Smolander-Hauvoselle Kantele-palkinnon 1998 ja Kunniajäsenyyden 2007.

Muusikko, musiikkipedagogi Vilma Timonen (synt. 1977) on toiminut artistina erilaisissa musiikillisissa ympäristöissä ollen edelläkävijöitä kanteleen monipuolisessa käytössä. Vilma Timonen Quartet  -yhtyeen vuonna 2009 julkaistu Forward sai Etno-Emma palkinnon helmikuussa 2010. Forward -albumin sävellykset ovat Timosen käsialaa.

Pekka Jalkanen (synt. 1945) on nykysäveltäjänä, pedagogina ja tutkija vaikuttanut laajasti nykykanteleen kehitykseen. Lisäksi Jalkanen on toiminut Kanteleliiton pitkäaikaisena jäsenenä. Jalkanen tuntee erittäin hyvin nykykantelemusiikin, mutta myös populaari- ja kansanmusiikin. Jalkanen on yksi 2010 julkaistun Kantele-kirjan kirjoittajista, hänen osuutensa käsittelee kantelemusiikkia.

Anna-Liisa Tenhunen (synt. 1955) on perinteentutkija, tietokirjailija ja tohtori, vuoden 2000 Kantele-tunnustuksen saaja sekä valittu vuoden 2006 kareliaaniksi. Aiemmin Tenhunen on mm tehnyt kyselytutkimuksen pienkanteleiden oppimateriaaleista, kirjoittanut kanteleoppaan, vastannut Kantele 2000 -projektista Kaustisella ja kirjoittanut kanteleaiheisia artikkeleita. Tenhunen on yksi 2010 julkaistun Kantele-kirjan kirjoittajista, hänen osuutensa käsittelee kanteletta 1900-luvun alusta nykypäivään.