Alla tietoja kanteleleireistä vuonna 2009:

 • Haapavesi Folk-kurssi
 • Ilomantsin kantelekesä 2009
 • Kaiku ’09
 • Kamu ’09
 • Karstulan Musiikkileiri
 • Lahden Kanteleleiri
 • Retriitinomainen kantelekurssi
 • Rääkkylän Ritiralli
 • Sommelon kansainvälinen kanteleleiri
 • Vesimusiikkia
 • Vieremän kanteleleiri
 • Villa Ruusulan leirikesä

Näytä suurempi kartta

Kantelekurssi ja Afrikan rytmejä Haapaveden Folk-kurssilla

22.–26.6.2009,

Opettaja: Arnold Chiwalala
Opetus: 150 €, opetus ja täyshoito: 380 €

Lisätiedot ja muut Folk-kurssien aiheet ja opettajat: www.haapavesifolk.com

Ilomantsin Kantelekesä 2009

Pogostalla

Ilmoittautuminen leireille ja soitinrakennukseen huhtikuussa, varhaiskasvattajien kurssille maaliskuussa.

 • KANTELELEIRI CAMP MINOR 7.–14.6.2009
 • KANTELELEIRI CAMP MAJOR 5.–14.6.2009
 • SOITINRAKENNUSKURSSI 5.–14.6.2009
 • PIENKANTELEKURSSI VARHAISKASVATTAJILLE 5.–7.6.2009

Hinnat:

 • CAMP MINOR alkaen 295 € sis. perusopetus, ruokailu ja luokkamajoitus
 • CAMP MAJOR alkaen 360 € sis. perusopetus, ruokailu ja luokkamajoitus
 • Soitinrakennuskurssi 95 € sis. opetus
 • Varhaiskasvattajien Pienkantelekurssi 110 € sis. opetus

Opettajina kanteleleireillä:

Anu Alviola, Ulla Honkonen, Riikka Jaakola, Ulla Jauhiainen, Silja Kallio, Emmi Knuutinen (mm. kehorytmiikka sekä bulgarialainen laulu ja tanssi), Anna-Karin Korhonen (mm. vapaa säestys ja sähkökanteleryhmät), Jari Lappalainen (musiikin perusteet, lyömäsoittimet), Erkki Okkonen (soitinrakennus), Anni Pesonen, Marja Turu, Kirsi Uutinen (mm. suomalainen kansanlaulu), Jenni Vartiainen.

Tiedustelut kanteleleireistä:

Saila Kinnunen p. 050 324 6889 tai kinnunensaila(a)hotmail.com

Tiedustelut soitinrakennuskurssista:

Erkki Okkonen p. 040 525 9756 tai erkki(a)okkonen.fi

Tiedustelut ja toiveet varhaiskasvattajien kurssista:

Anu Alviola 0400 495 519 tai anu.alviola(a)siba.fi • Elina Penttinen p. 040 717 3771 epenttin(a)joensuu.fi

Ilmoittautumislomakkeet ja lisäinfoa osoitteesta: www.musiikkiyhdistys.fi

Pohjois-Karjalan Musiikkiyhdistys ry

KAIKU ’09 Kansanmusiikin kesäkurssit aikuisille ja nuorille

5-kielisen kanteleen alkeet ti 9.6. – to 11.6. klo 17.30-19.00

5-kielinen kantele on loistovalinta, jos haluaa aloittaa soittoharrastuksen. Soitin soi aina kauniisti ja perusteet oppii nopeasti. Lempeässä ohjauksessa soitto maistuu makealle. Kantele vaan itsesi kurssille, omaa soitinta ei tarvita. Opettaja Senni Eskelinen, 6 oppituntia, 30€.

10-kielisen kanteleen kurssi ti 9.6.- to 11.6. klo 19.15-20.45

10-kielisen kanteleen virikekurssilla opetellaan uusia kesäisiä sävelmiä yhdessä musisoimalla. Välillä lauletaan ja treenataan säestysotteita. Rento kurssi, joka sopii vähän kannelta jo soittaneille. Opettaja Senni Eskelinen, 6 oppituntia, 30€.

Järjestää Kansanmusiikkiopisto yhteistyössä Suomen Kansanmusiikkiliiton ja Opintokeskus Kansalaisfoorumin kanssa.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset: Kansanmusiikkiopisto, Käpylänkuja 1, 00610 Helsinki, puh. 09 7263306, posti(a)kansanmusiikkiopisto.fi

www.kansanmusiikkiopisto.fi

KAMU ’09 lasten ja nuorten kansanmusiikkileiri

Leiri järjestetään 10.–14.6.2009 Päivölän virkistyskodissa Vihdissä kulttuurihistoriallisessa ympäristössä järven rannalla. Leiri alkaa 10.6. klo 18 ja päättyy sunnuntaina 14.6. loppukonserttiin. Leiri on tarkoitettu 8–16 -vuotiaille kansanmusiikin harrastajille tai kansanmusiikista kiinnostuneille. Leiriläisellä tulee olla perusvalmiudet omassa pääsoittimessaan. Leirin järjestäjinä ovat Suomen Kansanmusiikkiliitto, Opintokeskus Kansalaisfoorumi ja Kanteleliitto.

Opetusta leirillä saa viulun, kaksi- ja viisirivisen hanurin, puhaltimien (klarinetti, poikkihuilu, sarvi ym.), kanteleen ja harmonin soitossa sekä laulussa. Lisäksi myös kokonaiset yhtyeet voivat ilmoittautua yhtyeopetukseen. Leirillä saa yksityisopetuksen lisäksi myös yhteis-, yhtye- ja soitinkohtaista opetusta. Sauna ja uimaranta takaavat mukavan iltaohjelman. Leirin opettajina mm. Leena Joutsenlahti (puhaltimet, kosketinsoittimet), Perttu Paappanen (haitarit), Emilia Lajunen (viulu ja avainviulu) sekä Sanna Huntus (kanteleet).

Kurssin hinta on 230 euroa. Ilmoittautumiset 10.5.2009 mennessä. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Suomen Kansanmusiikkiliitto, www.suomenkansanmusiikkiliitto.fi,
09-8731320, toimisto(a)suomenkansanmusiikkiliitto.fi.

Karstulan XXXIV Musiikkileiri

25.7.–2.8.2009. Hinta täysihoitoineen alkaen 300€.

Opetusaineet: kantele (5–39 -kieliset kanteleet alkeista ammattilaisiin, kamarimusiikin ohjaus), kitara, piano, laulu, lied, tietokonenotaatio ja sävellyksen alkeet.

Arvostetut opettajat ovat houkutelleet leirille mm. pitkällä olevia musiikin harrastajia ja ammattiopiskelijoita. Kanteleopettajana Ulla Honkonen.

Järjestäjinä Karstulan Evankelinen Opisto, Karstulan kunta ja JAMK/kulttuuriala.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot 30.6.2009 mennessä osoitteesta Karstulan Evankelinen Opisto, Kokkolantie 12, 43500 Karstula, puh. 014-5252200, Rehtori Pekka Knuutti, kansanopisto(a)keokarstula.fi, www.keokarstula.fi

Lahden 35. kanteleleiri

7.–12.6.2009, teemana rytmiikka

Finn-kanteleet r.y. järjestää kanteleleirin Siikaniemen kurssikeskuksessa, viehättävän järvimaiseman keskellä. Majoitus on 2–4 hengen huoneissa.

Leirillä opiskellaan sekä yksityis- että ryhmätunneilla koti- ja konserttikanteleiden soittoa. Lisäksi on mahdollisuus saada ryhmäopetusta pienkanteleiden soitossa. Kurssi sopii erinomaisesti myös luokka- ja päiväkotityössä kannelta käyttäville ja sen pedagogiikasta kiinnostuneille opettajille. Myös alkeista aloittavat tervetulleita leirille mukaan.

Leirin taiteellisena johtajana toimii Mirva Minkkinen, muina opettajina Anu Itäpelto, Tuuli Lukkarinen, Ulla-Stina Uusitalo-Ikonen ja Heidi Äijälä sekä leiripäällikkönä Kaija Karvinen.

Ennakkoilmoittautuminen tapahtuu ilmoittautumislomakkeella sekä maksamalla leirin tilille 30 € ilmoittautumismaksu 29.3.2009 mennessä. (Huom! Leirillä vielä muutama paikka vapaana. Varaa nopeasti! Jälki-ilmoittautuminen 15.5.2009 saakka.)

Lataa lomake pdf-muodossa tai rtf-muodossa.

Lisätietoja: Eija Heiskanen, Inkerintie 32, 01420 VANTAA, p. 0400 468 891, eija.heiskanen(a)helsinki.fi

Lahden seurakuntayhtymän Siikaniemen kurssikeskuksen osoite: Siikaniementie 210, 16730 KUTAJÄRVI. www.siikaniemenkurssikeskus.fi

Retriitinomainen 5-kielisen kanteleen alkeiskurssi

23.–25.7.2009

Kanteleliitto ja Helsingin diakonissalaitoksen Heponiemen Hiljaisuuden keskus järjestävät yhteistyössä retriitinomaisen 5-kielisen kanteleensoiton alkeiskurssin 23.–25.7.2009. Kurssi on tarkoitettu aikuisille, jotka haluavat oppia soittamaan kanteletta omaksi ilokseen ja rentoutuakseen. Kurssilla tutustutaan kanteleeseen karjalaisen meditatiivisen improvisaation hengessä. Opettajana toimii musiikin tohtori Arja Kastinen. Kurssin aikana Kastinen pitää konsertin. Heponiemessä on mahdollisuus osallistua myös päivittäisiin rukoushetkiin ja vetäytyä hiljaisuuteen. Heponiemen hiljaisuudenkeskus sijaitsee Karjalohjalla.

Kurssin hinta on 190 € Kanteleliiton jäsenille ja 215 € ei jäsenille. Hinta sisältää 10 oppituntia, muun ohjelman ja täysihoidon. Ilmoittautumiset Kanteleliittoon 31.5.2009 mennessä. 5-kielisen kanteleen voi lainata kurssin ajaksi Kanteleliitosta. Kurssin toteuttamiseksi tarvitsemme vähintään 10 osallistujaa.

Lisätietoja: Kanteleliitto, Hämeentie 34 D, 00530 Helsinki, mail(a)kanteleliitto.org, 050 5645 957 • Heponiemestä: www.heponiemi.fi • Arja Kastisesta: www.temps.fi

Rääkkylän Ritiralli

28.6.-2.7.2009

Olet tervetullut leirille, olitpa sitten vasta-alkaja tai harrastuksessasi ja opinnoissasi jo pidemmälle edennyt!

Leirillä pääset kokemaan soittamisen, laulamisen ja tanssimisen riemua yhdessä toisten leiriläisten kanssa. Leirin aikana sinulla o­n mahdollisuus esiintymisiin ja leirin päätteeksi osallistut leirikonserttiin.

Leirit järjestää Pohjois-Karjalan Nuorisoseurojen Liitto ry ja Kalevan Nuorten Pohjois-Karjalan Piiri ry yhteistyössä Rääkkylä Folk ry:n, Kansanmusiikki voimavaraksi -projektin ja Kalake ry:n kanssa.

LASTEN LEIRI 7-13 v.

NUORTEN LEIRI 14+ v.

Leireillä soitetaan, tanssitaan ja lauletaan viitenä päivänä aamusta iltaan. Saat osallistua yhteissoittoon suurbändissä sekä valinnaisiin pää- ja sivuaineryhmäopetuksiin. Voit myös tutustua uusiin soittimiin ja soittotapoihin sekä opiskella musiikin perusteita. Lisämaksusta voit ottaa yksityistunteja.

MUSIIKKIA JA TANSSIA MYÖS AIKUISILLE

Leirillä mukana olevat lasten vanhemmat pääsevät myös mukaan musisoimaan ja tanssimaan. Vanhemmille o­n oma workshop-ryhmä, jossa tutustutaan kansanmusiikkiin monipuolisesti.

OPETTAJAT

Leireille opettajina toimivat: Tommi Asplund viulu – Tiina Hiltunen isot kanteleet – Katariina Hiukka kansantanssi – Mari Kaasinen laulu, yhtyelaulu – Olli Kari harmonikka – Mira Törmälä 2-rivinen harmonikka, harmoni – Jukka Kyllönen lyömäsoittimet, yhtyesoitto – Juho Puronaho musiikin perusteet, yhtyesoitto – Markus Rantanen kitara, yhtyesoitto – Marjo Smolander pienkanteleet – Marja-Leena Topcu viulu, yhtyelaulu ja –soitto.

OPETETTAVAT AINEET

Basso, harmoni, 2- ja 5-rivinen harmonikka, 5- ja 10-kielinen kantele, kitara, laulu, lyömäsoittimet, viulu, yhtye, tanssi ja musiikin perusteet.

VAPAA-AIKA

Leirillä sinulla o­n mahdollisuus monenlaiseen vapaa-ajan toimintaan. Leirillä voi harrastaa esimerkiksi liikuntaa, harjoittaa erilaisia kädentaitoja sekä tietenkin myös uida ja saunoa.

Pidämme leirillä iltanuotion ja saatammepa sukeltaa joku päivä suoraan seikkailuunkin. Vapaa-ajan toiminnasta, työpajoista ja leirien turvallisuudesta vastaavat eri alojen ohjaajat ja opiskelijat.

LEIRIPAIKKA

Leiripaikkana o­n aiempien kesien tapaan Rääkkylän koulukeskus (Paksuniementie 7, Rääkkylä), jonne o­n matkaa Joensuun lentoasemalta 60 km ja Kiteen rautatieasemalta 30 km.

Katso lisätietoja sekä tulosta ilmoittautumislomake Pohjois-Karjalan Nuorisoseurojen Liiton sivuilta: www.nuorisoseurat.fi/seurasivu851.html

Sommelon Kansainvälinen Kanteleleiri

29.6.–4.7.2009, Kuhmo

järjestetään yhteistyössä Kanteleliiton kanssa

opettajat: Eva Alkula, Arja Kastinen, Emmi Knuutinen, Vilma Timonen

hinta: 150€

Opetuskielinä englanti ja suomi. Kurssilaisilla vapaa pääsy kaikkiin Sommelon konsertteihin ja seminaareihin. Lisätiedot: www.runolaulu.fi. Ilmoittautumiset sommelo(a)runolaulu.fi • 044-250 1396

Vesimusiikkia

12. VESIMUSIIKKI 7.-12.7.2009

IKAALISTEN KYLPYLÄSSÄ KANTELEKURSSI lapsille – nuorille – aikuisille, yksin tai perheen kanssa

Opettajana SATU SOPANEN: Iso kantele, 5-kielinen kantele ym., kaikenlaista kanteleella

Kurssin muut opetusaineet: piano, viulu, sello, muskari

Vesimusiikki c/o Rannanmäki
Vanha sotilastie 3
00850 Helsinki
0400-830368, 050-3467345 jussipek(a)ihmo.fi

Ilmoittautumiset 30.4.2009 mennessä. Jälki-ilmoittautuminen mahdollista, mikäli kurssilla on tilaa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiskaavake: www.vesimusiikki.com

Vieremän Kanteleleiri 27.–31.7.2009 (ma-pe)

Vieremän koulukeskuksessa

Opetusta annetaan suurkanteleen, 5-, 10-kielisen ja tikkukanteleen soitossa. Opettajina leirillä toimivat Silja Kallio, Mari Toivola, Anna Kattainen, Tiina Hiltunen ja Irina Cederberg. Lisäksi on muskariryhmä alle kouluikäisille, opettajana Tiina Hiltunen.

Maksut: Yksityis- ja ryhmäopetus 100 €, pelkkä ryhmäopetus 50 €, muskari 30 €. Täysihoito (sis. majoituksen ja ruokailun) 100 €. Vieremän Kanteleyhdistyksen jäsenille annetaan alennusta maksuihin.

Ilmoittautumismaksu on 20 €, vähennetään leirimaksusta, mutta ei palauteta peruuttajille. Vieremän Kanteleyhdistyksen tili 478810-225233.

Ilmoittautumiset Vieremän Kanteleleirille 20.5.2009 mennessä.

Tiedostelut ja ilmoittautumiset: aino.toivola@windowslive.com. puh:050-5387120.

Villa Ruusulan Leirikesä 2009

 1. 1.– 05.06.2009, Kansanmusiikkileiri 6–9 -VUOTIAILLE
 2. 8.–12.06.2009, Kansanmusiikkileiri 8–12 -VUOTIAILLE
 3. 15.–18.06.2009, Kansanmusiikkia muksuille!, Kansanmusiikkileiri 3–6-vuotiaille ja heidän huoltajilleen.
 4. 22.–26.06.2009, Kansanmusiikkia varhaiskasvattajille ja kaikille kanteleen kanssa työskenteleville

LEIRILLÄ SOITAMME, LAULAMME JA TANSSIMME Soittimesi voi olla 5-, 10-, 15-kielinen tai iso kantele. Voit saada opetusta myös 2-rivisen haitarin, harmoonin ja kitaran soiton alkeissa. Leirillä myös rytmipaja. Tutustumme leirin aikana moniin muihinkin kansansoittimiin. Laulamme ja tanssimme päivittäin. Jokaisella leiriläinen saa pääsoittimessaan myös yksityisopetusta.

LEIRIMAKSU Leirien 1. ja 2. leirimaksu on 300 e, leirin 3. leirihinta on 250 e, ja 4.leirin 350 e sisältäen opetuksen, täysihoidon, vapaa-ajan toiminnot ja vakuutuksen koko leirin ajan.

ILMOITTAUTUMINEN Kullekin leirille otamme n. 20 leiriläistä ilmoittautumisjärjestyksessä. Vahvistat leiripaikkasi maksamalla 50 e ennakkomaksun ilmoittautumisen yhteydessä. Leirimaksun loppuosa suoritetaan 15.5.2009 mennessä.

OPETTAJAT Leirien vastuuopettajana toimii kansanmusiikin ja kanteleensoiton opettaja, musiikin maisteri Sari Kaasinen. Lisäksi leireillä opettajina toimivat Mari Kaasinen (kanteleet ja laulu), Marjo Smolander (kanteleet, kansantanssi), Kiisa Kemppainen (kanteleet) ja Jukka Kyllönen (kitara, rytmisoittimet ja yhtyeet).

SOITTIMET Jos sinulla ei ole omaa soitinta, voimme lainata sinulle leirin ajaksi soittimen.

MAJOITUS Leirillä majoitutaan 4 hengen huoneissa. Omat lakanat tai makuupussi mukaan. Jos haluat majoittua esim. omassa teltassa tai asuntoautossa, sekin on mahdollista.

RUOKAILUT Aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala kuuluvat leirin hintaan. Allergiat ja ruokarajoitteet otetaan huomioon. Ruoka on hyvää ja sitä on riittävästi!

VAPAA-AIKA Leirillä ehdit tehdä muutakin kuin soittaa!! Vapaa-ajan toiminnoista huolehtivat ohjaajat ja leirimummi ja -ukki, joiden kanssa mm. käydään ongella ja luontoretkellä. Uimme ja saunomme päivittäin. Rantamme on loivasti syvenevä hiekkaranta. Pihalla on myös jättitrambolini ja leikkimökki leikkejä varten.

VILLA RUUSULA sijaitsee Pohjois-Karjalassa, Rääkkylässä, Pyhäselän rannalla. Lähin rautatieasema on Kiteellä 35 km päässä. Joensuun lentokentälle on matkaa 70 km. Voimme tarvittaessa auttaa kuljetuksissa rautatieasemalta ja lentokentältä Villa Ruusulaan. Villa Ruusulassa olet melkein kuin mökillä!!

LEIRIVAKUUTUS Vakuutamme leiriläiset leirin ajaksi tapaturman varalta. Omat soittimet kannattaa vakuuttaa esim. kotivakuutuksen kautta.

LISÄTIETOJA Leirin ohjelma ja leiriesite, sekä ilmoittautumiskaavake ovat www.sarikaasinen.com -sivuila. Lisätietoja myös Sari Kaasiselta: puh. 050-5640930 tai sari.kaasinen(a)sarikaasinen.com. Muutokset leiriohjelmaan vielä mahdollisia.

Tervetuloa oppimaan ja viettämään samalla kesäisiä päiviä Villa Ruusulassa!


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309