Norjan Sibelius-seura on myöntänyt vuoden 2012 Sibelius-palkinnon laulaja, muusikko ja säveltäjä Sinikka Langelandille. Hän vastaanottaa palkinnon Oslon filharmonikkojen konsertin yhteydessä Oslon konserttitalossa 1. marraskuuta 2012.

*

Sinikka Langelandilla (s. 1961) on vahva yhteys metsäsuomalaiseen kulttuuriin Norjassa. Hän on kansanlaulujen ja kanteleen soiton kautta edistänyt metsäsuomalaisen kulttuurin tunnettuuta. Säveltäjänä hän on tutkinut perinteistä kansanmusiikkia soveltamalla sitä omiin sävellyksiinsä ja sanoituksiinsa.
*
*
*
*
*
*

*

Sinikka Langeland on yksi Norjan omaleimaisimmista kansanmuusikoista. Hän on muusikko, jolla on erittäin vahva yhteys myös jazziin ja klassiseen musiikkiin. Langeland on monipuolinen taiteilija, joka työhönsä omistautumisellaan on vaikuttanut ja edistänyt metsäsuomalaisen kulttuurin ja perinteen tietämystä Norjassa.
*
Sibelius-palkinto on kunnianosoitus Norjan tai Suomen kansalaisille, jotka ovat edistäneet maiden välistä musiikkivaihtoa. Tunnustus on 100 000 Norjan kruunua. Palkinto jaetaan tänä vuonna kymmenettä kertaa.
*
Aiemmin palkinnon ovat saaneet viulistit Arve Tellefsen ja Henning Kraggerud, kapellimestarit Eivind Aadland ja Jukka-Pekka Saraste, pianistit Håvard Gimse ja Leif Ove Andsnes, mezzosopraano Randi Stene, sellisti Truls Mørk ja professori Idar Karevold.
*
Norjan Sibelius-seura perustettiin vuonna 1994. Seura toimii ilman julkista rahoitusta. Sen tavoitteena on ylläpitää ja edistää suomalaisen musiikin kiinnostusta Norjassa ja vastaavasti norjalaisen musiikin kiinnostusta Suomessa. Fortum Holding AB ja Ruukki AS ovat seuran tärkeitä yhteistyökumppaneita.

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309