Viola Uotila on kokenut esiintyjä, hänellä on mm. oma ohjelma ”Violan laulut” TV2:n Pikku Kakkosessa. Esiintymisiä on lukuisia takana ja soololevy on ilmestynyt tänä vuonna. Parhaillaan Viola valmistelee seuraavaa levyään. Viola esiintyy yksin sekä veljensä Antonin kanssa.

Kantele-lehdellä oli ainutlaatuinen tilasuus esittää Violalle muutamia kysymyksiä. Minkälaista on tehdä TV-ohjelmaa? Miten levyt syntyvät?

 1. Millaisia kanteleita soitat?
  • Soitan pienkanteleita, piccoloa, 5- ja 10-kielistä ja konserttikannelta. Minä soitan myös selloa. 
 2. Millaisista kappaleista pidät?
  • Pidän iloisista lastenlauluista ja tykkään myös kauniista haikeista sävelmistä.
 3. Mitä muuta harrastat?
  • Minä käyn Antonin kanssa tanhuamassa ja kuvataidetunneilla. Tanssin myös balettia. 
 4. Kuinka paljon esiinnyt?
  • Aika paljon. Joskus on omia konsertteja. Ja sitten on paljon esiintymisiä kaikenlaisissa eri tilaisuuksissa. Vuoden aikana on myös monia musiikkitapahtumia, joissa esiinnyn usein veljeni Antonin kanssa.
 5. Mitkä ovat jännittävimpiä esiintymisiäsi?
  • Laulukilpailut ovat jännittäviä ja niissä on aina satoja kuulijoita. Hauskin esiintymispaikka oli ehkä Raavuoren kansanmusiikkijuhlilla, jossa soitin vuoren suuressa teltassa keskellä metsää.
  • Mukava esiintyminen oli myös toukokuussa, jolloin soitin ja lauloin presidentille Kouvolan keskustassa. Kävelykadulla oli tuhansia ihmisiä kuuntelemassa. Jännintä oli ehkä soittaa suorassa lähetyksessä TV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa ja kai siinä oli eniten yleisöäkin!
 6. Minkälaista televisio-ohjelmien tekeminen on?
  • Oli mukavaa kun sain tehdä oman sarjan Pikku Kakkoseen. Sen nimi on Violan laulut. Kuvauspaikalla oli kauheasti kaikenlaista tavaraa – kameroita, televisioita, mikkejä, valoja ja laitteita, joista en tiennyt mitä ne oli. Ja joka puolella oli erilaisia kanteleita. Se oli kivaa kun sai vaihtaa aina erilaiset vaatteet.
 7. Kuinka paljon ohjelman kuvauksissa on ihmisiä paikalla?
  • Pikku Kakkosen sarjassa oli yhteensä 10. Anton oli mukana esiintymässä. Sitten oli isä ja äiti, ohjaaja, kameramiehet, äänimies ja kuvaussihteeri. Ja mummi puki ja teki hienoja kampauksia.
 8. Tehdäänkö ohjelmia useita vai yksi kerrallaan?
  • Sarjassa on 20 jaksoa. Ne tehtiin kahdessa osassa, talvella 10 ja kesällä 10 jaksoa. Kerralla piti osata parikymmentä laulua, koska monessa jaksossa on useampi laulu. Päivässä tehtiin neljä tai viisi ohjelmaa.
 9. Mitä kaverit ovat ajatelleet, kun olet televisiossa?
  • Ensin ne ihmetteli ja sitten olleet iloisia. Kaverit katsoo nyt enemmän Pikku Kakkosta.
 10. Miten levyjä tehdään?
  • Ensin harjoitellaan lauluja. Sitten kun ne osaa oikein hyvin voidaan alkaa nauhoittaa. Studiossa voi äänittää kappaleen moneen kertaan eli siitä otetaan monta ottoa… ja eetua. (Parhaimmat kaverini ovat Otto ja Eetu.) Mikkejä studiossa on joka puolella.

 

 

Violan laulut jatkuvat Pikku Kakkosessa helmikuulle 2006 asti.

teksti: Timo Väänänen

Kantele 4/2005


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309