Villit pillit – musiikkia vanhoilta ja uusilta laitumilta

Pe 13.5.2011 klo 19.30
Sibelius-Akatemia
Kamarimusiikkisali (Pohjoinen Rautatiekatu 9)
Liput: 10/7€ Lippupiste 0600 900900/www.lippu.fi tai tuntia ennen ovelta

Kristiina Ilmonen: pillit ja musiikki
ja
Timo Väänänen: kanteleet ja musiikki

TERVETULOA!

Villit pillit tuo vanhan suomalais-karjalaisen äänimaiseman karheat ja hellät  soundit tähän päivään ja konserttisaliin. Laitumien laidoilla syntyneet huilut,  sarvet ja torvet hengittävät arkaaista pulssia keskelle kvartaalitaloutta.

Tuohi soi, kataja huutaa, mänty laulaa – ehkäpä kantele vastaa. Hidasta musiikkia, pitkää musiikkia, kiihkeää musiikkia? Slow life in global pastures.
Paimen palaa!

***

Huilisti, multi-instrumentalisti ja kansanmusiikin opettaja Kristiina Ilmonen on toiminut muusikkona ja musiikin tekijänä kansanmusiikkiyhtyeissä ja musiikillisissa projekteissa yli kolmen vuosikymmenen ajan. Ilmonen on säveltänyt ja esittänyt musiikkia nykytanssiteoksiin, lastenteatteriin ja elokuvaan sekä työskennellyt muusikkona teatterissa, taiteidenvälisissä produktioissa, televisiotuotannoissa ja äänitteillä. Hän on palkitun Suomussalmiryhmän perustajajäsen ja ollut mukana tekemässä ryhmän laajamittaisia tanssi- ja musiikki-improvisaatiota yhdistäviä esityksiä 20 vuoden ajan.

Ilmonen on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolta, missä hän on toiminut opettajana, osaston johtajana ja erilaisissa luottamustehtävissä vuodesta 1990 saakka.

Konsertti on osa Ilmosen kansanomaisia puhaltimia, improvisaatiota ja paimensoitteita käsittelevää taiteellista tohtorin tutkintoa ”Musiikkia vanhoilta ja uusilta laitumilta” Sibelius-Akatemiassa.

Timo Väänänen on monipuolinen kanneltaja, jonka instrumentteja ovat kansallissoittimemme eri muodot 5-kielisestä pienkanteleesta 39-kieliseen konserttikanteleeseen ja sähkökanteleisiin asti. Hän soittaa sekä perinteistä että uutta musiikkia. Suomen lisäksi Timo on konsertoinut parissakymmenessä maassa Euroopassa, Amerikassa ja Aasiassa. Vuonna 2005 Timo soitti vierailevana solistina Disneyn elokuvassa ’Narnian tarinat: Velho ja Leijona’. Hän esitti Gillian Stevensin kantelekonserton yhdessä Mikkelin sinfoniaorkesterin kanssa 2009. Väänänen on Suunta, Loituma, Matara, A tre ja Taith -yhtyeiden jäsen. Toisten muusikoiden ohella Timo työskentelee usein ohjaaja, tanssija ja koreografi Päivi Järvisen kanssa. Heidän yhteisissä esityksissään liike kuvittaa musiikkia ja musiikki liikettä.

Timo Väänäsen taiteellinen tohtorityö Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolle valmistui 2008. ’Väinämöisen kasvot – kantele symbolina’ käsittelee monitaiteellisin keinoin kanteleen mielikuvia. Kokonaisuuteen kuuluu viisi konserttia, valokuvakokonaisuus ja cd-levy.

Lisätietoja:
www.kristiinailmonen.com

Tiedustelut ja valokuvat:
Päivi Koivula
tuottaja
p. 050-526 2034
paivi.koivula@siba.fi


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309