Uusi laaja SKS:n julkaisema tietokirja on tilattavissa Kanteleliiton toimistosta. 511-sivuista kirjaa myydään Kanteleliiton jäsenille hintaan 36 euroa + postikulut. Muille kuin jäsenille kirjan hinta on 45 euroa + postikulut. Yhden kirjan lähettämisestä postikuluja kertyy 8,50 euroa, 2 kirjan lähettämisestä 10,05 euroa.

Kirja kertoo kanteleen tarinan palvotusta ja parjatusta kansallissoittimesta uudelleen löydetyksi käyttösoittimeksi. Teoksessa kuvataan kanteleen ideologisia latauksia sekä kantelemusiikkia ja sen soittajia eri aikakausina. Kanteletta ja kantelemusiikin muutoksia seurataan savupirteistä säätyläissaleihin sekä kalevalaisesta estetiikasta taidemusiikkiin ja populaarimusiikin uusimpiin virtauksiin. Soittimen monisärmäisiä vaiheita elävöittävät valokuvat, mainokset ja nuottikuvat. Teoksen kirjoittajat ovat säveltäjä, dosentti Pekka Jalkanen, kansanmusiikin professori Heikki Laitinen ja filosofian tohtori Anna-Liisa Tenhunen.

Tilauksia toivotaan mieluiten sähköpostitse osoitteeseen mail@kantele.net.

Kirjan voi käydä myös ostamassa toimistolta (mielellään tasarahalla), mutta soita ja varmista ensin, että toimisto on auki (puh: 050-564 59 57).


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309