Kanteleliiton syyspäivät ja syyskokous Palokan Pelimannitalolla 25.–26.9.201.

Kanteleliiton Syyspäiville ehtii vielä ilmoittautumaan, ilmoittautumiset 15.9. mennessä.

Lily Neill

Lauantai 25.9.:

 • klo 9–10 Kantele-lehti; tulevaisuus sekä verkkoversio

 • klo 10–12 Rakentajien seminaari
 • klo 12–13 lounas

 • klo 13–15.30 opetus (Lily Neill)

 • klo 16–17 museokierros (Kari Dahlblom)

 • klo 17 Kanteleliiton sääntömääräinen syyskokous

 • klo 19 Syyspäivien pääkonsertti: Eva Alkula & Tomoya Nakai, Lily Neill

Sunnuntai 26.9.:

 • 10–12.30 opetus
 • 12.30–14 lounas

Kanteleliiton syyspäivät

Kanteleliitto ry:n syyskokous 25.9.2010 klo 17

Tervetuloa Kanteleliiton sääntömääräiseen syyskokoukseen Palokan Pelimannitaloon 25.9.2010 klo 17 (os. Saarijärventie 71, 40270 Palokka). Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Kokouksen jälkeen syyspäivien pääkonsertti, Kanteleliiton monimuotoisuusprojektin julkistuskonsertti, jossa esiintyvät duo Eva Alkula & Tomoya Nakai sekä irkkumusiikkikurssin vetäjä Lily Neill. Syyskokoukseen, kurssille tai seminaariin osallistujille vapaa pääsy, muilta pääsymaksu 10 €.

Kurssi: Irlantilaista musiikkia harpulta kanteleelle. Opettajana Lily Neill

Syyspäivien yhteydessä järjestettävällä kurssilla kartutetaan kantelistien irkkumusiikkirepertuaaria ja sovelletaan irlantilaisen harpun soittotekniikoita kanteleelle. Harppu on Irlannin kansallissymboli ja maan tunnetuin soitin. Kurssi on tarkoitettu kaikille irlantilaisesta traditionaalisesta musiikista sekä 1600–1700 -lukujen irlantilaisista säveltäjistä kiinnostuneille. Kurssilla opetellaan irlantilaisen musiikin ornamentaatiota, harmonioita sekä improvisaatiota sovellettuna kanteleelle. Myös kurssilaisten erityistoiveet otetaan huomioon kurssia aikana. Suuri osa opetuksesta tapahtuu korvakuulolta, joten kurssilaiset voivat halutessaan myös nauhoittaa kurssin.

Kurssin vetäjänä on arvostettu irlantilaisen harpun taitaja, amerikanirlantilainen Lily Neill, joka aloitti uransa nuorena ja esiintyi presidentti Bill Clintonille jo 14-vuotiaana. Siitä lähtien hän on esiintynyt ja opettanut säännöllisesti Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Kurssikielenä on englanti, mutta englanninkieltä taitamattomatkin voivat osallistua kurssille, käännösapua järjestyy tarvittaessa.

Kurssin hinta (5h) on Kanteleliiton jäseniltä 40 euroa, muilta 70 euroa. Majoitus ja ruoat ovat omakustanteiset.

Seminaari

Syyspäivien yhteydessä Palokassa järjestetään pienimuotoinen seminaari, jonka tavoitteena on edistää kanteleenrakentajien ja soittajien välistä vuoropuhelua. Puheenvuoroja kuullaan soitinrakentajilta sekä kantelisteilta, jotka soittavat heidän rakentamiaan soittimia. Alustajina muun muassa kanneltaja Timo Väänänen ja kanteleenrakentaja Jyrki Pölkki.

Millainen on unelmakantele? Mistä lähtökohdista rakentajat rakentavat kanteleita? Millaisia kompromisseja soittajat ovat valmiita tekemään soittimen hankinnassa? Seminaarin teemoihin on mahdollista vaikuttaa etukäteen lähettämällä ideoita ja ajatuksia muun muassa unelmakanteleesta alla olevan anonyymin lomakkeen kautta.

 • Millä perusteilla valitsit juuri nykyisen(/t) kanteleesi?
 • Ovatko kanteleesi samalta vai eri rakentajilta? Miksi?
 • Miten parantaisit nykyisiä kanteleitasi? Mikä niissä on erityisen hyvää?
 • Onko soittimien hinta/laatusuhde kohdallaan?
 • Jos saisit vapaasti toivoa, minkälainen olisi unelmakanteleesi?
 • Onko mielessäsi joku kehitysidea, jota ei ole vielä toteutettu?
 • Minkälaisia kanteleita rakennetaan vuonna 2020? Entä vuonna 2050?

Virhe: Yhteydenottolomaketta ei löytynyt.

Suomen kantelemuseoTutustumiskierros Kantelemuseossa

Syyspäivävierailla on mahdollisuus päästä tutustumaan maailman ainoaan kantelemuseoon museonjohtaja Kari Dahlblomin johdolla. Opastuksen lisäksi Kari on luvannut pitää huolen siitä, että Syyspäivillä soi myös keskisuomalainen kantele.

Yhteydet:

Syyspäivät toteutetaan kokonaisuudessaan Palokan Pelimannitalolla, os. Saarijärventie 71, 40270 Palokka. Palokkaan pääsee Jyväskylän keskustasta busseilla 22 ja 28. Matkaa on kymmenisen kilometriä, joten kannattaa harkita myös kimppataksin ottamista.

Majoitus:

Omakustanteiseen majoitukseen on varattu yhden, kahden ja neljän hengen huoneita Hostelli Laajavuoresta. Majoitus yhden hengen huoneessa 40 €/yö, kahden hengen huoneessa 28€/yö/hlö ja neljän hengen huoneessa 25€/yö/hlö. Tiedustelut ja varaukset suoraan hostelliin: 014-266 7053. Ilmoita että varaat huoneen Kanteleliiton kiintiöstä. Kiintiö on voimassa 15.9. saakka.

Ilmoittautuminen ja lisätietoja:

Ilmoittautumiset kokoukseen, seminaariin sekä kurssille 15.9. mennessä Ia Pelliselle mail@kantele.net tai 050-564957. Ilmoita samalla, onko allergioita sekä ruokailetko Palokassa sunnuntain kurssin jälkeen.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309