Tikkukanteleorkesteri Sytyke levynjulkaisukiertueella

Maailman ainoa tikkutyylillä ilotteleva yhtye esittää Tulipunapalsami-levyn värikästä sisältöä. Konsertissa on luvassa vaihtelevia tunnelmia perinteisistä melodioista bulgarialaisiin rytmeihin.

Tikulla silmään?

Joka vanhoja muistaa… Sytyke on elvyttänyt ja uudistanut vanhaa, erityisesti Keski-Suomessa ja Pohjanmaalla suosittua soittotyyliä, jossa kanteletta soitetaan perinteisen näppäilyn sijaan ronskisti puutikulla räimien. Tämä erikoinen, helisevän voimakas soittotapa joutui jo lähes unholaan, mutta elää nyt uutta kukoistuskauttaan. Tikulla soittamisen lisäksi yhtye toki myös näppäilee kanteleitaan ja loihtii esiin suuren määrän erilaisia sävyjä.

Tulipunapalsami

Elokuussa äänitetty esikoislevy sisältää seitsemän sävelmää, joista valtaosa on yhtyeen jäsenten omaa tuotantoa. Mukana on sekä soitto- että laulukappaleita. Laulujen aihepiirit vaihtelevat Väinämöisen soiton mahdista satumaailmaan, jossa sammakoista saattaa tulla prinssejä tai prinsessoita. Tulipunapalsami on Kanteleen Ääniä -yhtiön julkaisu ja se on kolmas tikkutyylillä tehty levy kautta aikojen.

Muusikot

Vuonna 2005 perustetussa Sytykkeessä musisoi kuusi kansanmusiikin ammattilaista tai sellaiseksi opiskelevaa: Riikka Jaakola, Ulla Jauhiainen, Maija Kauhanen, Marja-Liisa Keinänen, Sampo Korva ja Pauliina Syrjälä.

Levynjulkaisukiertueen konsertit

Su 1.3.2009 klo 15.00, Kiuruveden kultturitalo, Kiurusali, liput 10 euroa, järjestäjä Kiuruveden musiikinystävät ry

Ma 2.3.2009 klo 19.00, Kaustinen, Pelimannitalo, liput 5 euroa

Ti 3.3.2009 klo 18.00, Kokkola, konservatorion yläsali, vapaa pääsy

Ke 4.3.2009 klo 19.00, Helsinki, Café Engelin pianohuone, vapaa pääsy

www.myspace.com/sytyke


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309