Jälleen ensi kesäkuussa ovat vuorossa valtakunnalliset Pelimanniyhtyeiden Suomenmestaruuskilpailut Mäntsälässä. Kilpailut järjestetään perinteikkään, vuodesta 1974 lähtien järjestetyn Sepän Soitto -kansanmusiikkitapahtuman yhteydessä. Myös kilpailulla on pitkät perinteet: se on ollut osana tapahtumaa vuodesta 1976 alkaen ja ensi kesänä kisataan 28. kerran.

Kilpailut järjestetään 12.6.2010 Mäntsälän kunnantalolla ja siihen ovat tervetulleita kaikki pelimanniyhtyeet, nyt myös lauluyhtyeet. Kilpailussa on kolme sarjaa: nuorten sarja, yleinen sarja ja seniorisarja. Nuorten sarjan soittajien pitää olla alle 16-vuotiaita yhtä lukuun ottamatta. Yleinen sarja on tarkoitettu yli 16-vuotiaille ja seniorisarjaan osallistuvan ryhmän pelimannien keski-ikä tulee olla yli 50 vuotta.

Nuorten sarjassa esitetään 2–3 kappaletta. Yleisessä ja seniorisarjassa esitetään 3 rytmiseltä rakenteeltaan erilaista kappaletta, joista yksi on pakollinen kappale. Ensi kesänä se on Vanha valssi Nurmijärveltä. Kilpailusävelmien on oltava perinteistä tai uudempaa suomalaista kansanmusiikkia. Kaikissa sarjoissa kilpailukappaleiden yhteiskesto saa olla enintään 8 minuuttia.

Ensi kesän kilpailun tuomariston puheenjohtajaksi on lupautunut kansanmusiikkipiireissä arvostettu piano- ja harmoonitaituri Timo Alakotila. Muina jäseninä ovat Mari Kaasinen Värttinästä, Olli Kari vuoden 2007 SM-yhtyeestä Piiskaajista ja Anna Helin Sepän Soiton sekä Mäntsälän kunnan edustajana.

Kilpailuun ilmoittaudutaan 7.5.2010 mennessä. Ilmoittautumislomakkeita voi tulostaa Sepän Soiton nettisivuilta www.sepansoitto.fi ja samasta osoitteesta löytyvät pakollisen kappaleen nuotit sekä yksityiskohtaiset kilpailusäännöt. Lisätietoja voi kysyä sähköpostillasepan.soitto@gmail.com.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309