SAMMON TAONTA  – Paikkari Soi!  Lauantaina 14.7.2012 klo 17-21

Ainutkertainen kesälauantai musiikin kera vehreän luonnon keskellä ja
tunnelmallisen järven rannalla!


Sammon taonta, uusi kansanmusiikkitapahtuma soi Lohjan Sammatissa, Paikkarin Sampomäellä lauantaina 14.7. klo 17-21. Tapahtuman tavoitteena on esitellä suomalaista kansanmusiikkia ja sen eri muotoja. Kansalliseepoksemme Kalevalan kerääjän, Elias Lönnrotin syntymäkodin, Paikkarin torpan pihapiiri toimii tapahtumalle luonnollisena paikkana. Sammon taonta täydentää Lohjan Kesän Sammatissa toteutettavaa ohjelmakokonaisuutta.

Sammon taonta 2012 tarjoaa musiikillista ohjelmaa koko illaksi ja koko perheelle. Alkuillasta Pikku Kakkosestakin tuttu Senfi johdattaa lapset musiikilliselle matkalle suomalaisesta runolaulusta Senegalin rytmeihin. Konserttiin kuuluu djembe-kanteletyöpaja. Ilta jatkuu Elinat –duon musiikillisilla tutkimusmatkoilla viulun ja kaksirivisen haitarin voimalla. Lohjalainen ”kylän oma” NapaKampi vie reippaalla poljennolla musiikin raja-aidoista välittämättä. Illan pääesiintyjänä on vuonna 2011 Etno-Emman Sydänjuurilla -levystään saanut Freija, jonka herkät ja koskettavat sävelmät voivat olla joillekin jo ennestään tuttuja ja mennä jalankin alle. Paikkarin torppa -museo on avoinna tapahtuma-iltana yleisölle klo 17-19. Tapahtuma järjestetään osana Lohjan Kesä -tapahtumasarjaa sekä Paikkarin kesäviikkoja, ja on tarkoitus vakiinnuttaa vuosittain järjestettäväksi tapahtumaksi.

Sijoittamalla tapahtuma Sammattiin halutaan nostaa Paikkarin torpan merkitystä ainutlaatuisena kulttuurihistoriallisena museona ja vierailukohteena. Tapahtuman tavoitteena on myös lähentää Lohjan alueen ja Sammatin asukkaita tuoreen kuntaliitoksen jälkeen, aktivoimalla kulttuuritoimintaa ja lisäämällä yhteisöllisyyttä. Tapahtuman avulla halutaan tutustuttaa uutta yleisöä, nuorempaa sukupolvea, kansanmusiikin uusiin muotoihin, välittää tietoa rikkaasta perinteestä ja luoda uutta kuvaa kansanmusiikin luonteesta.

Sammon taonta –kansanmusiikkitapahtuman järjestäjinä toimivat Sammon taonta -työryhmä, jonka muodostavat yksityishenkilöt, aktiiviset lohjalaiset kulttuuritoimijat muusikko/ pedagogi Lasse Aumala, muusikko/ tuottaja Pauliina Pajala sekä tuottaja Minna-Mari Roms. Yhteistyökumppaneina toimivat Sampoyhdistys ry ja Paikkarin Martat ry sekä Lohjan Kesä ry.

Liput: 15/5€ (alle 18 v), perhelippu (2 aikuista ja 2 lasta) 35 €, yli 10 hengen ryhmät -10 %
Tapahtuman osoite: Torpantie 20, Sammatti (Lohja)
Tiedustelut & lippujen ennakkovaraukset: sammontaonta@gmail.com, puh. 040 0340221
Facebook-tapahtumasivu
www.paikkari.info

Lisätietoja:
Lasse Aumala, puh. 040 0340221

Ohjelma ja esiintyjät:
klo 17.00 -18.00 Lastenkonsertti Senfi
klo 18.00-18.45 Djembe (rumpu)-kantele-työpaja
klo 18.15 -18.45 Elinat
klo 18.45 – 19.15 Kaffia, vohveleita sekä yllätysvieraita
klo 19.15 -20.00 Napakampi
klo 20.15 – 21.00 Freija

Senfi
Ismaila Sane, laulu, djembe; Outi Sane: laulu, 5-kielinen kantele, 39-kielinen kantele.

Pikku Kakkosestakin tuttu Senfi soittaa etnofuusiota ja yhdistää kummankin jäsenensä musiikillisia juuria. Kalevalainen runolaulu saa taustalleen djembe-rummun ja Senegalin Casamancen kansanlauluja säestetään kanteleella.

www.senfi.com
www.myspace.com/senfiband

Elinat

Arja Heinonen, kaksirivinen haitari; Pauliina Pajala, viulu.
Tutkimusmatkoja kaksirivisellä ja viululla. Säveliä kaihoisasti ja raivoisasti.
Arjan ja Pauliinan suomalaiseen kansanmusiikkiin pohjautuvia uusia sävellyksiä ja sovituksia arkistojen kätköistä. Saa tanssia ja fiilistellä! Kiinnostus pelimannimusiikin säveltämiseen, sovittamiseen ja tanssimiseen on pitänyt nämä naiset soittamassa yhdessä eri kokoonpanoissa aina näihin päiviin saakka. Muusikoiden muita yhtyeitä ovat mm. Blatentsaine, Nomas, Paju ja Rosenfink.

Napakampi
Juuso Aumala, viulu, mandoliini, perkussiot; Lasse Aumala, basso, laulu, kitara; Mikko Aumala, viulu, kitara, perkussiot; Antti Järvinen, puhaltimet; Kristo Juurinen, harmonikka, basso.

Lohjalainen Napakammen ohjelmisto koostuu perinteisestä kansanmusiikista, omasta tuotannosta ja muiden maiden kansanmusiikista. Yhtye esiintyi ensimmäisen kerran heinäkuussa 2001. Nykyisellä kokoonpanolla yhtye on esiintynyt kesästä 2005 asti.

http://napakampi.blogspot.com

Freija
Maija Karhinen-Ilo, laulu, haitarit, nokkahuilut, syliharppu; Arto Anttila, kontrabasso, sopraanosaksofoni, laulu; Matti Laitinen: kitarat, mandoliinit, percussiot, laulu; Lassi Logrén: viulu, avainviulu, laulu

Freijan neljä jäsentä  ovat kaikki pitkän linjan kansanmuusikkoja. Muusikkojen ansioluetteloista löytyy pitkä rivi maamme eturivin yhtyeitä Tuttiorkesterista Värttinään. Freijan musiikin pääosassa ovat herkät ja koskettavat sävelmät. Ohjelmistoon on valittu kansanlauluja,  joista yleisö tunnistaa tuttuja elementtejä; rekilaulumitta, poljento, melodiikka ja tunnelma vievät mennessään, vaikka jokainen laulu ei olisikaan ennestään tuttu. Yhtyeen uusin levy, SydänJuurilla palkittiin vuoden 2011 Etno-Emmalla.

www.freija.fi


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309