Rönsyn toinen pitkäsoitto julkaistaan marraskuussa 2014 (Ääniä Records). Uuden levyn musiikkin pohjautuva musiikkivideo ”Kirje” sai ensi-iltansa 24.9. Malmitalolla. Musiikkivideon ovat tuottaneet Rönsy ja videon ohjaaja ja käsikirjoittaja Jussi Lehtomäki.Musiikkivideon inspiraation lähteitä ovat Rönsyn maalaileva ja kertova musiikki sekä Lehtomäen tausta lyhytelokuvien parissa.

Jussi Lehtomäki on ohjannut monia dokumentti- ja lyhytelokuvia, mm. ”Aamulla viemme lapset metsään” (Paras opiskelijaelokuva, Tampere Film Festival 2013, Doc Lounge -palkinto, Artova Film Festival 2013). Rönsy on tehnyt vuosien varrella useita kiertueita Suomessa sekä ulkomailla. Yhtyeen kansainvälisesti kehuttu debyyttilevy julkaistiin kesällä 2010 ja se valittiin mm. Kanteleliiton Vuoden 2010 kantelelevyksi.

”Kirje” YouTubessa: https://www.youtube.com/watch?v=03CAzQNHWYY&list=UUPipr5P9IXGv1rR1AIj0mVQ
”Kirje” Vimeossa: https://vimeo.com/107153681

Kirje:

säv./san. trad, sov. Rönsy

Maija Kauhanen – kantele, laulu

Helmi Camus – kontrabasso

Kaisa Ristiluoma – haitari

 

Käsikirjoitus, ohjaus ja leikkaus: Jussi Lehtomäki

Äänitys ja miksaus: Taito Hoffrén

Kuvaus: Peter Salovaara

Lavastus ja pukusuunnittelu: Juulia Jokinen

Näyttelijät: Noora Kauppila, Eero Hietanen, Marianna Tuomainen

Lavastuksen assistentti: Liisa Kuuna

Apulaisohjaus: Niina Vornanen

Värimäärittely: Hannu Käki

Äänisuunnittelu Tuukka Nikkilä

Meikki, hiukset ja vaatteet: Rönsy

Tuotanto: Rönsy ja Jussi Lehtomäki

 

Musiikkivideota tukivat Sibelius-Akatemia ja Musiikin edistämissäätiö.

Lisätietoja:

Maija Kauhanen

maija.kauhanen@gmail.com

+358 40 743 8293

 

Jussi Lehtomäki

jussi.lehtomaki@aalto.fi

+358 44 313 0666

 

RÖNSY

 

Saumatonta yhteissoittoa, uskomattomia sooloja, suuria tunteita, syvää ystävyyttä. Niistä on Rönsyn musiikki tehty. Sen sävelet johdattavat kuulijan hienostuneesta kamarifolkista rehevään tanssipoljentoon.

Rönsy on kotonaan niin herkutellessaan vähäsävelisen kuulauden sävyillä kuin sukeltaessaan virtuoottisen pelimannijytkeen syövereihin. Spontaanius, herkkyys ja rempseys lyövät kättä taidokkaasti rakennetuissa sovituksissa.

Trio on tehnyt vuosien varrella useita kiertueita Suomessa sekä esiintynyt ulkomailla. Yhtyeen kansainvälisesti kehuttu debyyttilevy julkaistiin kesällä 2010 ja se valittiin mm. Kanteleliiton Vuoden 2010 kantelelevyksi.

Helmi Camus – kontrabasso, harmooni, laulu

Maija Kauhanen – kanteleet, saksofoni, harmooni, laulu

Kaisa Ristiluoma – haitarit, laulu

 

www.ronsy.net

www.facebook.com/RonsyMusic
www.soundcloud.com/ronsymusic

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309