RÄÄKKYLÄN OSUUSPANKIN SÄHKÖKANTELE KÄYTTÖÖN MÄÄRÄAJAKSI – SOITINLAINAN HAKUAIKA A 1.7.-30.7.2016

Rääkkylän Osuuspankki luovuttaa Koistinen Kanteleen valmistaman reilun 20 000 €:n arvoisen Koistinen Electric 1 -sähkökanteleen soitinkäyttöön kahdeksi vuodeksi. Lainasoittimen saajan ratkaisee alan asiantuntijoista muodostuva raati. Seuraavan lainajakson avoin hakuaika on 1.7. – 30.7.2016.
Rääkkylän Osuuspankin omistukseensa hankkima Koistinen Electric 1 –sähkökantele on ensimmäinen kokonaisuudessaan sähkösoittimeksi suunniteltu 39-kielinen kantele. Electric 1 on myös ensimmäinen kantele, joka sopii ominaisuuksiltaan kansanmusiikin ohella täysipainoiseksi pop-, rock- ja jazzinstrumentiksi.

– Koistinen Kantele kehitti kanteleesta nykyaikaisen, kaikilla estradeilla toimivan soittimen, ja tänään voimme yhdessä iloita kanteleen kukoistuksesta ja myös kansallissoittimemme kansainvälistymisestä, kertoo Hannu Koistinen.

– Nuorilla soittajilla ei välttämättä ole taloudellisia resursseja hankkia omaa soitinta, joten lainaamamme kantele helpottaa ainakin yhden nuoren soittajan alkutaivalta vuorollaan. Lainasoitin antaa mahdollisuuden päästä työskentelemään huippusoittimella tärkeässä kehitysvaiheessa, kertoo Rääkkylän Osuuspankin toimitusjohtaja Heli Silvennoinen.

– Kantele on ollut lainassa neljällä soittajalla kahden vuoden jaksoissa. Haltijoina ovat olleet Anna-Karin Korhonen, Eija Kankaanranta, Jenni Venäläinen ja Aino Ruotanen.

– Sähkökanteleen soittaminen vaatii uuden tekniikan opettelemista ja sen oppimiseksi soittajalla tulisi olla oma henkilökohtainen soitin. Lainakantele voi olla myös yleiseen oppilaitoskäyttöön liian arvokas, Silvennoinen sanoo.
Rääkkylä on Suomen vahvimpia kansanmusiikkiosaamisalueita. Paikallinen taituruus kattaa niin soiton, festivaalien järjestämisen, koulutuksen kuin soitintuotannonkin.

– Paikallisena toimijana on tärkeää, että tuemme niitä vahvuuksia, joita alueella on. Rääkkylän kansanmusiikkiosaaminen on valtakunnallisesti ja kansainvälisesti tunnettua. Tämä on yksi tapamme osallistua yhteiskuntavastuun kantamiseen.

– Toivomme, että saajaksi valikoituu henkilö, joka haluaa viedä alaa eteenpäin ja uskaltaa rohkeasti kokeilla uutta sekä hakea myös rouheampaa tyyliä perinteen rinnalle, Koistinen kuvaa.

Sähköinen hakemus löytyy sivuilta op.fi/raakkyla: https://www.lyyti.fi/reg_2016/Soitinhakemus_Koistinen_electric_1_9754

Lisätietoja: Heli Silvennoinen, toimitusjohtaja, Rääkkylän Osuuspankki, heli.silvennoinen@op.fi, puh. 010 2572 422 Hannu Koistinen, Koistinen Kantele, hannu.koistinen@koistinenkantele. com , puh. 050 3677 500


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309