Tiistaina 12.10. klo 19. saadaan Kauniaisten Villa Vallmogårdenissa kuulla monipuolinen ohjelma jousikvartetin soittamana.

Proton String Quartet on menestyksekkäästi esiintynyt lukuisilla festivaaleilla, mm. Macaussa, Portugalissa, Virossa ja Saksassa.

Kvartetin perustaja, Helsingin kaupunginorkesterin viulisti Teppo Ali-Mattila esittelee konsertin säveltäjiä seuraavasti: ”Virolaissyntyinen Arvo Pärt on ajankohtainen täytettyään syyskuussa 75 vuotta. Häntä juhlittiin näyttävästi synnyinmaassaan ja mm. Yle radio 1:ssä. Hänen keskiaikaisvaikutteista musiikkiaan esitetään maailmalla paljon ja yleisö tuntuu rakastavan sitä kaikkialla. Tapasin hänet vuosi sitten, jolloin saimme myös esitysohjeita hänen teokseensa Da pacem Domine vuodelta 2004.”

”Sid Hille on saksalaissyntyinen säveltäjä ja pianisti, joka on asunut Suomessa yli 15 vuotta. Hänet tunnetaan parhaiten jazzpiireissä ja hän on saanut kilpailumenestystä useilla teoksillaan. PSQ on tehnyt hänen kanssaan yhteistyötä mm. esittäen hänen ensimmäisen jousikvartettonsa, sekä tilaamalla nyt kuultavan toisen jousikvarteton ”In Farben”. Tämän jazz-vaikutteisen teoksen kaksi ensimmäistä osaa on jo esitetty innostuneelle yleisölle Helsingissä, mutta kolmas osa saa konsertissa maailman kantaesityksensä. Yhteistyömme tuloksia on myös kuultavissa ”Kohtaamisia” elokuvassa, joka sai Baltic Films sarjan pääpalkinnon Nordische Filmtage- festivaalilla 2009. Lisäksi olemme esiintyneet Hille:n perustaman Platypus Ensemble:n kanssa usein sekä nauhoittaneet yhteisen levyn ”Rite of Passage”.”

”Konsertin kolmas säveltäjä on ranskalainen Darius Milhaud (1892-1974). Hänen ensimmäinen jousikvartettonsa on parikymppisenä sävelletty ja siinä on kuultavissa nuoruuden intoa, kuohuvia tunteita, ranskalaista charmia, sekä välimerellisiä tunnelmia. Nautimme sen soittamisesta todella paljon. Kvarteton syntyajankohta osuu myös hyvin lähelle konserttipaikkamme valmistumista, ja tuntuu siksikin sopivalta valinnalta.”

”Odotamme innolla konserttiamme Villa Vallmogårdenin inspiroivassa tunnelmassa.”

Teppo Ali-Mattilan kanssa kvartetissa soittavat viulisti Matilda Haavisto, alttoviulisti Maarit Holkko-Wagoner ja sellisti Veli-Matti Iljin.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309