Koin taas itseni Liisaksi Ihmemaassa surffatessani internetissä. Mikä valtava, aivan valtava määrä kaikenlaista tietoa ja informaatiota! Miksi internetiä ei nimetä maailman kahdeksanneksi ihmeeksi Babylonin riippuvien puutarhoiden, Empire State Buildingin ja muiden ihmeellisyyksien perään? Ilokseni myös kantele on siellä edustettuna monin eri tavoin. Jokanaisen ja –miehen pohjaton tietolähde Google antaa sanalle ”kantele” osumia yhteensä noin 67,5 sivua. ”Kannel” antaa myös todella suuren määrän osumia. Sivuilla törmää tuttuihin ja tuntemattomiin soittajiin ja soitinrakentajiin – mutta yllättävääkin antia löytyy.

Yllättääkö, että yritys nimeltään Sähkö-Kantele ei liity tuntemaamme soittimeen sähkökanteleeseen millään tavalla, vaan suorittaa sähköjohtojen ja -laitteiden asennuksia? Kantele Varainhankinta Oy  puolestaan ei kerää varoja jonkin tietyn yhteisön soitinhankintoihin, vaan on Suomen kansanterveysyhdistyksen omistama Contact Center ja tekee telemarkkinointia. Haapavedellä toimiva lauhdevoimalaitos on jylhänkauniilta nimeltään Kanteleen Voima Oy. Kotipartio Kannel Helsingissä tarjoaa vanhusten palveluita ja Kannel-Fitness Oy:ssa Vesangalla saa kropan kuntoon käyttämällä yrityksen fysioterapiapalveluita. Kannel taas on muunmuassa WAP- ja SMS-Gateway-ohjelma Linuxille. Rakas soittimemme on omaksuttu hyvin erilaisiin nimiyhdistelmiin ja antaa ainakin minulle vakaan ja luotettavan kuvan palvelusta. (Vaihtakaapa edelläoleviin esimerkkeihin kanteleen tilalle sana haitari, niin ymmärrätte, mitä tarkoitan…) Kannel on myös ihmisen etunimi jossainpäin maailmaa, Van Kannel taas sukunimi. Olisihan se uljasta olla nimeltään Tiina Van Kannel!

Ehdottomasti hauskin kantelekytkentä löytyy nimimerkki Vilmuskan blogista (”blogi” on internetin verkkosivu tai -sivusto, johon yksi tai useampi henkilö kirjoittaa [kuten nämä Kanteleliiton sivut, toim. huom.]). Vilmuska on nimittäin heittänyt bloginsa lukijoille kovan haasteen: rakentakaa nukkekodin kantele koossa 1:12! Vilmuska on antanut ehdon, että kieliä ei saa piirtää kanteen, vaan ne täytyy tehdä jostakin materiaalista. Kielten ei sentään tarvitse olla soivia. Kirjoittamishetkellä Vilmuskan blogissa on kuvat kahdesta valmiista nukkekodin kanteleesta: kaksi aivan upeannäköistä tulitikun mittaista 5-kielistä on jo saatu valmiiksi!

nukkekodin

Käykää ihailemassa kanteleita osoitteessa http://vilmuska.blogspot.com [blogia ei enää ole. toim. huom.]. Ne onnelliset, jotka omaavat pienet, taipuisat ja näppärät sormet, terävän näon, rautaiset hermot, aikaa ja rauhaa (itselläni ei ole  valitettavasti mitään noista), voivat askarrella vaikka persoonallisen joululahjan.

teksti: Tiina Komulainen

Kantele 4/2008


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309