Musiikin aika on Finland Festivalsin valitsema Vuoden Festivaali 2009!

Säveltäjävieras Michael Finnissy (UK)

Festivaalilla Suomen ensivierailunsa tekee eräs ikäpolvensa uniikeimmista brittiläisistä säveltäjistä, taitavana pianistinakin tunnettu Michael Finnissy (1946). Finnissyn musiikin tärkeinä vaikuttajina, hänen oman virtuoosisen pianisminsa lisäksi, ovat useiden eri kulttuurien perinnemusiikit. Myös esimerkiksi Grieg, Verdi, Gershwin tai Vivaldi näyttäytyvät hänen musiikissaan. Opettajana Finnissy on arvostettu ja tinkimättömyydestään tunnettu. Hän toimii tällä hetkellä professorina Southhamptonin yliopistossa. Finnissyn eklektinen ja monimetodinen, usein myös poleeminen, sävelkieli liitetään usein ns. ”New Complexity” -koulukuntaan. Hän ei kuitenkaan itse pidä tästä määritelmästä vaan toteaa, että ”yksinkertaisinkin musiikki voi olla kompleksista”.

Teemana musiikkia ristivalossa

Vuoden 2009 Musiikin aika -festivaalin teema ”musiikkia ristivalossa” nostaa esiin erilaisten musiikkien ja säveltäjien kohtaamisia sovitusten, vaikutteiden, sulautumisen tai poleemisuuden muodossa. Rinnastamalla erilaisia musiikkeja ja traditioita festivaali kutsuu yleisöä arvioimaan niiden suhteita uudelleen.

Promoting Finnish Contemporary Music

Kansainvälinen klassisen musiikin promootiota käsittelevä seminaari järjestetään Viitasaaren Musiikin aika -festivaalin yhteydessä. Seminaarin puhujina mm. Henk Heuvelmans (johtaja, Gaudeamus Music Week), Graham McKenzie (taiteellinen johtaja, Huddersfield Contemporary Music Festival). Ilmoittautuminen 8.6.2009 mennessä.

Lisätietoja:

Minna Huuskonen, toiminnanjohtaja: minna.huuskonen@musiikinaika.org, p. 040-5645 501

Perttu Haapanen, taiteellinen johtaja: perttu.haapanen@musiikinaika.org, p. 050-5279 795

http://www.musiikinaika.org/


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309