7.11.2008 säväytti Finn-Kanteleiden Kuutar -kvartetti yhdessä Hannu Lehtosen kanssa yleisöään tangokonsertilla Lahdessa. Ohjelmassa oli niin suomalaista kuin argentiinalaistakin tangoa.

”Kantele sopii tangoon ihmeellisen hyvin. Rytmiikan käsittely on mielestäni usein haasteellista kanteleella. Tangon yhteydessä tämä haaste nosti jälleen päätään. Olin kuitenkin iloinen, kun löysimme rytmisten elementtien käsittelyynkin varsin luontevan käsittelytavan.”, kertoo yhtyeen taiteellinen johtaja Mirva Minkkinen. ”Sellainen superlisä, minkä kantele voi tarjota argentiinaiselle tangolle, on soittimen rikas sointimaailma. Sointien kirjo on loputon!”

kuutar2

Hannu Lehtonen ja Kuutar: Mirva Minkkinen (vas.), Tuuli Lukkarinen, Ulla-Stina Uusitalo-Ikonen, Heidi Äijälä, kuva: Reijo Ikonen

”Olen oikeastaan jo pidemmän aikaa haaveillut tangokonsertista ja nyt se saatiin toteutettua, kun saimme mukaan tangolaulaja Hannu Lehtosen”, Mirva kertoo.

”Olen kaivannut tangoon uutta intiimimpää sointia, suurten orkestereiden rinnalle”, kertoo Hannu Lehtonen. ”Kantele on ollut uusi näkökulma tangoon. Siinä yhdistyy hieno sointi ja suomalaisuus jännittävällä tavalla. Kantele ja tällainen pienempi yhtye antaa laulajalle enemmän tilaa.” ”Erityisen kiinnostavaksi nousi ohjelmistossa juuri argentiinalainen tango, Piazzolla ja Gardelli olivat eräitä konsertin huippuhetkiä”, Lehtonen kuvailee.

”Sekä kanteleesta että tangosta on aika perinteiset käsitykset. On ollut kiinnostavaa yhdistää nämä – varsinkin kun molemmat koetaan hyvin suomalaisina asioina. Molemmilla on myös uusi tuleminen ja uudistuminen ollut meneillään”, Minkkinen pohtii.

Finn-Kanteleet on hyvin aktiivinen tapahtumien ja koulutuksen järjestäjä Lahdessa. ”Kyllä toimintamme on myös huomattu ja meillä on yleisöä. Konsertteja ja tapahtumia on todellakin aika paljon ja niitä on kiinnostava järjestää”, kertoo taiteellinen johtaja Mirva Minkkinen. Seuraavina työn alla ovat mm. joulukonsertit ja Sibelius-levy. 

teksti: Timo Väänänen

Kantele 4/2008


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309