Kultakantele 2020 – Susanna Heinonen 

Kanteleliitto ry myöntää Kultakantele-tunnustuksen merkittävästä ja pitkäjänteisestä työstä kanteleen hyväksi. Vuoden 2020 Kultakantele myönnetään musiikin maisteri, kehityspäällikkö Susanna Heinoselle.  

Susanna Heinonen aloitti kanteleensoiton 1970-luvun lopulla ja oli ensimmäisiä kanteleensoittajia, jotka aloittivat kanteleensoiton ammattiopinnot ensin Päijät-Hämeen konservatoriossa ja sitten Sibelius-Akatemiassa, jossa hän suoritti ensimmäisen kanteleensoiton A-kurssin v. 1994.  

Susanna Heinonen on toiminut kanteleensoiton opettajana mm. Itä-Helsingin musiikkiopistossa, Päijät-Hämeen konservatoriossa, Helsingin konservatoriossa ja Kauniaisten musiikkiopistossa. Tutuiksi ovat tulleet myös eri kanteleleirit. Hän on toiminut Ilomantsin kanteleleirin taiteellisena johtajana 1996-2000 sekä Finn-Kanteleet -yhtyeen taiteellisena johtajana 2002-2004. Kanteleliiton toiminnassa Heinonen on ollut mukana eri rooleissa useita vuosikymmeniä muun muassa  puheenjohtajana, hallituksen jäsenenä, korvaamattomana kilpailusihteerinä sekä yhdistystoiminnan asiantuntijana. Hän on toiminut myös pitkään Kanteleliiton edustajana Sivistysliitto Kansalaisfoorumi SKAF ry:n hallituksessa.

Kultakantele myönnetään Susanna Heinoselle hänen pitkäkestoisesta, uraauurtavasta ja määrätietoisesta työstään kanteleen hyväksi niin kanteleensoittajana, kanteleensoiton opettajana, kanteleen koulutuspolkujen edistäjänä ja monikymmenvuotisesta työstään Kanteleliitto ry:n piirissä.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309