Koistinen Kantele Oy voitti puutuotealan maineteosta jaettavan Rantasalmi-palkinnon 21.4.2012. Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahastoon kuuluva Rantasalmi-rahasto on jakanut vuosittain rahaston perustajan, talousneuvos Osmo Ruotsalaisen (1915-2002) ideoiman Rantasalmi-palkinnon. 20 000 € suuruinen palkinto on suomalaisen mekaanisen puunjalostusteollisuuden merkittävimpiä tunnustuksia, joka jaetaan tänä vuonna 16. kerran.

Koistinen Kanteleelle palkinto annetaan suomalaisen kanteleen ominaisuuksien ja designin modernisoinnista ja kansallissoittimemme tuomisesta tyylikkäällä ja korkealaatuisella tavalla osaksi suomalaista nykykulttuuria. Yritys on pitkäjänteisellä kehittämisellään nostanut kantelesoittimien laadun aivan uudelle tasolle ja tekee tänään kanteleilla kasvavaa ja kansainvälistyvää liiketoimintaa. Yrityksen valmistamat sähkökanteleet ovat soittajiensa käsissä löytäneet tiensä mm. Pori Jazz -festivaalien päälavalle ja Nightwish -yhtyeen levylle.

Koistinen Kantele on perheyritys, jonka historia alkoi 1957 kantelemestari Otto Koistisen aloittaessa  kanteleiden rakentamisen ja kehittämisen. Pienimuotoisesta soitinrakennuksesta Koistinen Kantele on vahvalla kehittämispanoksellaan kasvanut 10 henkeä työllistäväksi monikansalliseksi tiimiksi, joka tänä päivänä valmistaa, myy ja kehittää kanteleita, kanteleen opetusta sekä musiikkituotteita.
Yrityksellä on toimipisteet Rääkkylässä ja Helsingissä ja se palvelee asiakkaita myös nettikaupassa kansainvälisesti. Koistinen Kantele on myös uudistanut kanteletoimialan liiketoimintamallin ja jatkaa sen kansainvälistämistä. Yrityksen omistuspohja laajeni vuonna 2010 ja tässä yhteydessä sen hallituksen puheenjohtajaksi tuli Eero Broman.


Koistinen Kanteleen valmistaman kanteleet tunnetaan ainutlaatuisesta soinnistaan ja niillä on selkeä kanteleiden huipputuote-status. Ne ovat korkealle jalostettuja ja pitkäikäisiä puutuotteita, jotka näyttävät miten kulttuurihistoriamme elementtejä hyödyntäen voidaan luoda nykyajassa toimivia soittimia ja aikaa kestäviä design-puutuotteita.

Yrityksellä on koko sen historian ajan ollut tiivis yhteys muusikkouteen. Otto Koistisen tytär Ritva Koistinen on perustanut Sibelius-Akatemian solistisen kantelekoulutusohjelman,  toimitusjohtaja Hannu Koistisen poika Anttu Koistinen on valittu Pori Jazz festivaalien ensimmäiseksi ”Young star” artistiksi vuonna 2006 ja Hannu Koistisen puoliso Olga Shishkina on Sibelius-Akatemian ensimmäinen ulkomainen kanteleen maisteriopiskelija ja hän valmistuu kuluvana keväänä musiikin maisteriksi. Lisäksi yritys on sponsoroinnillaan vahvasti tukenut mm. Timo Väänäsen, Eva Alkulan ja Senni Eskelisen uraa.

www.koistinenkantele.com


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309