Infokirje 13/04/2015

Hyvä III Kansainvälisen kantelekilpailun (17.-19.4., Helsinki) osallistuja,

Kantelekilpailut pidetään yhteistyökumppanimme Sibelius-Akatemian T-talolla (Töölönkatu 28) Helsingin Töölössä (ks kartta klikkaa isommaksi!). Jos tulet autolla, otathan huomioon, että parkkipaikkoja T-talon ympäristössä on rajallisesti ja osa on viikonloppunakin maksullisia. Jos liikut julkisilla liikennevälineillä pääkaupunkiseudulla, voit katsoa sinulle sopivat vaihtoehdot reittioppaasta http://www.reittiopas.fi/ . Jos tulet pääkaupuniseuden ulkopuolelta tai sinulla ei ole matkakorttia, ja haluat käyttää julkisia liikenne välineitä, suosittelemme tutustumaan vuorokausilippuun: https://www.hsl.fi/liput-ja-hinnat . Keskustasta T-talolle on noin kymmenen minuutin kävelymatka.

Kilpailukartta_2015

Infopisteemme ja kilpailijoiden vastaanottopiste sijaitsevat 3.kerroksessa. Kun saavut T-talolle, käy ensiksi ilmoittautumassa ja hakemassa kisapassisi. Infopisteemme auttaa sinua kysymyksissäsi. Voit myös nykäistä hihasta toimihenkilöiltämme, jotka tunnistat punaisesta nimikylteistä. He opastavat sinut mielellään oikeaan suuntaan!

Kilpailupaikan ovet aukeavat lauantaina ja sunnuntaina kello 7.30.

Kanteleliitto ottaa kilpailussa valokuvia. Pyydämme ilmoittautumisen yhteydessä allekirjoittamaan kuvausluvan. Kuvauksesta kieltäytyneiden kuvia ei julkaista Kantele-lehdessä tai nettisivuillamme, tai missään muussakaan yhteydessä.

Ohjelmalehtisiä jaetaan paikan päällä. Voit katsoa aikataulun myös netistä. Samoista osoitteista löytyvät myös harjoitusaikataulut ja pop up –konserttien aikataulut.

18.4.: https://www.kantele.net/wp-content/uploads/2014/12/Aikataulu18_4.pdf

19.4.: https://www.kantele.net/wp-content/uploads/2014/12/Aikataulu19_4.pdf

Varsinaiset kilpailutilat sijaitsevat 3. kerroksessa ja 4. kerroksessa, sekä kellarikerroksessa. Paikkoihin on opasteet. Löydät eri sarjojen kilpailutilat ohjelmalehtisestä, jonka saat infopisteiltä 3. ja 4. kerroksesta. Huomaathan, että sarjat on ajankäytöllisistä syistä jaettu kahteen tilaan, eli ruokatauon jälkeen sarja vaihtaa paikkaa.

Tulethan kilpailutilan eteen vähintään kymmenen minuuttia ennen merkittyä kilpailuesitystäsi! Omasta esitysajastaan myöhästynyttä kilpailijaa ei voida valitettavasti päästää enää esiintymään. Huolehdithan, että kilpailuesityksesi kestää korkeintaan säännöissä määrätyn ajan (KanteleKimara ja nuorten sarja: 10 min, avoin sarja 15 min ja ammattilaiset 20 min). Kilpailusuorituksen enimmäisajan ylittäminen voi johtaa suorituksenpisteiden alentamiseen! Kilpailun säännöt kokonaisuudessaan löytyvät osoitteesta https://www.kantele.net/kilpailut/saannot .

Jokaisella soittajalla tulee olla oma soitin mukana kilpailussa. Kielen katkeamisen kesken esityksen tai muun hätätilanteen varalta meillä on pari konserttikanteletta käytettävissä. Lavamanageri osaa auttaa tällaisessa tilanteessa.

Sinun ei tarvitse tuoda omaa kilpailua varten kantelepöytää (kyseessä on matala pöytä, seisomapöytiä meillä ei valitettavasti ole), tuolia tai nuottitelinettä, jollei sinulla ole erityistarpeita tai tarvitset useamman pöydän/tuolin/telineen. Kisapaikoilla, harjoitusluokissa ja pop up –konserttipaikoilla on valmiina pöytä, tuoli ja nuottiteline. Jos olet ilmoittanut tuovasi mukanasi äänentoiston, tulethan heti aikatauluun merkityn tauon alussa pystyttämään sen. Voit tulla ovelle odottamaan jo etukäteen, jotta saat mahdollisimman paljon aikaa järjestelyyn.

Kilpailutiloilla on omat lavamanagerinsa, jotka huolehtivat kilpailijoista ja pitävät ovet kiinni kilpailuesitysten ajan. Kesken esityksen ei ole mahdollista poistua salista tai tulla sisään, vaan yleisö pääsee kulkemaan ovista esitysten välissä. Huolehdithan, että kännykkäsi on äänettömällä kun kuuntelet esityksiä / esiinnyt.

Harjoitusluokat sijaitsevat 1. kerroksessa, ja harjoitusaikataulut löytyvät luokkien ovista. Harjoitusluokkien ovet eivät ole lukossa, joten voit mennä harjoittelemaan itsenäisesti harjoitusaikataulussa sinulle merkittynä aikana. Noudatathan aikataulua tarkasti, ja poistut luokasta harjoitusajan loppuun mennessä, jotta muutkin pääsevät harjoittelemaan ajallaan! Jokaisessa harjoitusluokassa on valmiina umpikantinen kantelepöytä, nuottiteline ja säädettävä tuoli, tarvitset mukaasi siis vain soittimesi. Huom! Koska harjoitusluokkien ovet ovat auki, ethän jätä soitintasi tai muuta omaisuuttasi luokkaan!

Soitinnarikan löydät 3. kerroksesta. 1. kerroksessa on valvomaton vaatenaulakko, johon voit jättää päällysvaatteesi, mutta ethän jätä naulakkoon mitään arvokasta. Soitinnarikkaa varten pyydän nimeämään jokaisen soittimen ja/tai tavaran erittäin selkeästi! Soittimen saat narikasta kisapassiasi näyttämällä, joten on tärkeää, että soittimessa on oikea nimi. Näin varmistamme, ettei soittimia joudu vääriin käsiin. Jos huoltaja/ joku muu kuin kilpailija hakee soittimen, hänen tulee lainata kilpailijan kisapassia, jota vastaan soittimen saa. Huom! Voit säilyttää soitintasi soitinnarikassa loppukonsertin ajan, mutta soitin pitää hakea välittömästi konsertin jälkeen! Voit ottaa soittimesi myös mukaan Kansallismuseoon, jossa on lukittava säilytystila. Jos olet tulossa kuuntelemaan Temppeliaukion kirkon konserttia, ole hyvä ja ota soitin mukaasi T-talolta jo ennen loppukonserttia.

Soitinrakentajien messuosasto eli soitinesittely tapahtuu 3. kerroksen luokkatiloissa luokissa 304, 311 ja 314. Voit tutustua eri soitinrakentajiin ja heidän soittimiinsa sekä muihin tuotteisiinsa.

T-talon ravintola on lauantaina auki klo 10-14.00. Ravintolassa on tarjolla kahvia ja teetä lisukkeineen, ja lounas on tarjolla klo 11-13.30. Ruokalistan löydät osoitteesta http://www.sodexo.fi/sibat . Sunnuntaina ravintola on valitettavasti suljettu, mutta lähistöllä on paljon kahviloita ja ravintoloita. Kartassa oranssit pisteet merkitsevät ravintolaa. Katso myös Googlen ravintolahausta ravintoloiden nimet ja kuvaukset: https://www.google.fi/maps/search/ravintola/@60.1791571,24.9273835,17z?hl=fi

WC-tilat löydät jokaisesta kerroksesta hissiltä päin katsottuna oikealta.

Kilpailujen pop up –konserttitapahtuma (la: 13.30-16.30 ja su: 12.00-16.30) sekä lauantain ja sunnuntain päätöskonsertit ja palkintojenjaot järjestetään Kansallismuseolla http://www.nba.fi/fi/kansallismuseo (Mannerheimintie 34, Helsinki). T-talolta Kansallismuseoon pääsee suoraan Töölönkatua pitkin kävellen tai raitiovaunuilla 4,7 ja 10 Mannerheimintieltä. Kaikilla kantelekilpailun osanottajilla on kisapassia näyttämällä mahdollisuus tutustua Kansallismuseon näyttelyihin kilpailujen aikaan lauantaina ja sunnuntaina ilmaiseksi! Alle 18-vuotias pop up –konserttitapahtumaan osallistuva saa museoon myös vanhempansa maksutta mukaan. Pop up –konserttitiloihin on museolla opasteet. Saat soittaa pop up –konsertissasi halutessasi muutakin ohjelmistoa kuin kilpailuissa esittämääsi. Paikalla on valmiina pöytä, tuoli ja nuottiteline.

Loppukonsertit lauantaina (17.00) ja sunnuntaina (17.30) pidetään Kansallismuseon Auditoriossa. Pääportaiden vierestä katutasosta on erillinen sisäänkäynti suoraan rakennuksen pohjakerroksessa olevaan auditorioon ja lämpiötiloihin. Jos osallistut pop up –konserttitapahtumaan tai tuot soittimesi mukaan loppukonserttiin, voit viedä sen konsertin loppuun asti säilytykseen pohjakerroksessa sijaitsevaan ryhmätyötilaan, johon Kansallismuseolla lauantaina klo 13 alkaen ja sunnuntaina klo 11.30. alkaen päivystävällä toimihenkilöllämme on avain. Löydät puhelinnumeron opasteistamme Kansallismuseolla. Jos tulet museolle jo ennen loppukonserttia, muistathan siirtää päällysvaatteesi museon naulakosta Auditorion naulakkoon, sillä museo suljetaan jo konsertin aikana! Tuomaristot valitsevat kilpailijoita esiintymään loppukonsertteihin. Varauduthan siis siihen, että sinua saatetaan pyytää soittamaan oman kilpailupäiväsi loppukonserttiin. Kannattaa pitää puhelinta silmällä! Museotiloissa puhelimen on suotavaa olla äänettömällä. Loppukonserttiin kutsuttavat soittajat eivät tarvitse omaa pöytää, tuolia tai nuottitelinettä, jollei heillä ole erikoistarpeita.

Muita kilpailun tapahtumia:

17.4. 19.00 Kalevala live! – Stringpureé Band soundtracking Kalevala (Kaasutehtaankatu 1, Helsinki)

Promo3_2-1024x682

Kantelekilpailut polkaisee käyntiin perjantaina 17.4. klo 19.00 Oranssi ry:n isossa salissa Suvilahdessa Kalevala & Stringpurée Band live –esityskokonaisuus. Esitys yhdistää taiteilija Reino Niinirannan vuonna 1975 valmistuneet Kalevala-animaatiot sekä kansanmusiikki-progeyhtye Stringpurée Bandin elinvoimaisen instrumentaalimusiikin ainutlaatuiseksi elokuvaelämykseksi. Upeaan esitykseen on kantelekilpailuun osallistuville vapaa pääsy! Ilmoittauduthan lipunmyyntiin, sillä muille kuin kilpailijoille esitys on maksullinen. Lisätiedot: http://www.kalevalalive.net/

18.4. 19.00 Kantelekonsertti Temppeliaukion kirkossa (Lutherinkatu 3, Helsinki)– Kanteleliiton tunnustuspalkintojen jako ja Vanhan musiikin valoa: Kanteleliiton Vuoden yhtye Duo Cecilia soittaa renessanssin ja barokin musiikkia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Konserttiin on vapaa pääsy. Käsiohjelma 5 €. Voit säilyttää soitintasi kirkolla konsertin ajan. T-talolta Temppeliaukion kirkkoon pääsee ratikalla 2.

Kanteleliiton vuosittaiset kunniapalkinnot julkistetaan Temppeliaukion kirkon kantelekonsertin aluksi. Jaettavat maininnat ovat: Vuoden kantelelevy, jonka valitsijana on toiminut Hannele Huovi, Vuoden kantele, joka juhlistaa ajankohtaista kanteletekoa, elämäntyöpalkinto Kultakantele ja Kanteleliiton Vuoden yhtye, Duo Cecilia, joka julkistettiin jo Kantele-lehdessä 1/2014. Vuoden kanteleen, Kultakanteleen ja Vuoden yhtyeen ovat valinneet Kanteleliiton hallituksen valtuuttamat työryhmät.

Duo Cecilia -yhtyeessä soittavat Heidi Äijälä, kanteleet ja Pauliina Almonkari, huilut. Heitä yhdistää intohimo vanhojen huilujen ja kanteleiden ainutlaatuiseen sointimaailmaan. Soitinyhdistelmä on uniikki: yhtyeen käsissä soivat renessanssihuilu, barokkihuilu ja nokkahuilu sekä 39-kielinen konserttikantele ja 10-kielinen kantele. Soittimet taipuvat niin herkkiin kuin voimakkaisiinkin sävyihin. Syntyvä sointimaailma on korvia hivelevän täyteläinen, lämmin, vivahteikas ja heleä.

Tehdään yhdessä ikimuistoiset kilpailut!
Jos sinulla on kysyttävää, otathan yhteyttä:

Leeni Wegelius / Kanteleliitto
Kansainvälisten kantelekilpailujen tuottaja +358 50 564 5966 kilpailut@kantele.net

 

 

 

 

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309