Suomen suvi on täynnä kanteleensoittoa! Tähän artikkeliin on koottu tietoa kesällä 2016 järjestettävistä kanteleleireistä. Löydät tiedoista esimerkiksi leirien ilmoittautumisohjeet ja yhteystiedot lisätiedusteluja varten.

Puuttuuko järjestämäsi leiri tästä koosteesta? Lähetä tietopaketti leiristä osoitteeseen leeni.wegelius@kantele.net!


 

Kanteles Play Movies 23.-24.4.2016

Siilifolkissa järjestetään 9.7.2016 kanteletapahtuma, jollaista ei ole ennen nähty. Lavalle nousevat pienet ja isommat prinsessat, merirosvot ja elokuvatähdet. Soittokappaleet ovat suoraan elokuvista. Soitettavana on musiikkia mm. Frozenista, Taru sormusten herrasta ja Pirates of the Garibbeansista.

Huhtikuussa (23.-24.4.2016) pidämme viikonloppuleirin, jossa kappaleita harjoitellaan. Mukaan voivat tulla niin vasta-alkajat kuin jatkavatkin soittajat. Leirin ajaksi voi myös lainata 5-kielisen kanteleen. Tavoitteena on saada Siilifolkkiin kanteleiden suuryhtye, jossa soittaa ainakin 50 soittajaa.

Ilmoittautuminen kanteleleirille: http://goo.gl/forms/F24hM4slxb
Ilmoittautuminen esitykseen: http://goo.gl/forms/DxgbmZXYw6

Lisätiedot: riikka.t.asikainen@gmail.com tai p. 044  575 0576

Muumilaakson sävelin:
Siilifolkkiin soittamaan,
kaikki mukaan tulla saa.
Eikä haittaa ollenkaan,
vaikka kanteleilla rokataan.
Nyt Siilifolkkiin…

 45. Ilomantsin kanteleleiri 11.-19.6.2016 ja soitinrakennuskurssi 12.-19.6.2016

Pohjois-Karjalan Musiikkiyhdistys ry järjestää Ilomantsin kanteleleirin Pogostan koulun ja Ilomantsin lukion tiloissa. Leiri on avoin kaikille kanteleensoitosta kiinnostuneille vasta-alkajista ammattiopintoihin ehtineille. Päivittäiseen ohjelmaan kuuluu oma henkilökohtainen soittotunti (30 min), pääaineryhmä (45min) ja koko leirin bändi, jossa harjoitellaan yhteiskappaleet leirin päätöskonserttiin.

Leirin perusmaksu on 425€ (sis. pääainetunti ja –ryhmä, koko leirin bändi, luokkamajoitus ja ruokailut). Leirille on mahdollista osallistua myös päiväleiriläisenä, jolloin leirin hinta on 280€ (sis. pääainetunti ja -ryhmä sekä koko leirin bändi). Lisämaksusta voi valita sivuaineita laajasta valikoimasta.

Soitinrakennuskurssi toimii leirin yhteydessä Pogostan koulun pihapiirissä olevissa verstastiloissa. Kurssilla on mahdollisuus rakentaa mm. pienkanteleita, rumpuja ja kantelepöytiä. Soitinrakennukseen osallistuva voi valita lisämaksusta myös joitakin ryhmä- ja yksilötunteja leirin puolelta. Soitinrakennuksen kurssimaksu on 320€ (sis. opetus, luokkamajoitus ja ruokailut). Materiaalikulut maksetaan paikan päällä suoraan opettajalle.

Leirin opettajat:

Anu Alviola kamu, pienet ja isot kanteleet, suomalainen kansantanssi
Irina Cederberg taide, kamu, pop, vapaa säestys
Maija Kauhanen kamu, isot ja pienet kanteleet, tikkukantele, lyömäsoittimet
Anna-Karin Korhonen taide, pop, vapaa säestys, kantelebändi
Tanja Kortelainen pilates, kehonhuolto, esiintymisohjaus, nykytanssi
Aino Kurki kamu, pienet ja isot kanteleet, improvisaatio
Saija Teirikangas musiikin perusteet, jouhikko, kansanlaulu, kehorytmiikka ja sävellys
Jenni Vartiainen taide, pop/vapaa säestys
Tiina Viitala (os. Hiltunen) kamu, taide, pop, isot ja pienet kanteleet
Heidi Äijälä taide, eri aikakaudet (barokki, renessanssi, klassismi, romantiikka)
Erkki Okkonen soitinrakennus
Ilmoittauduthan 30.4. mennessä osoitteessa http://musiikkiyhdistys.yhdistysavain.fi/ilomantsi/
Yllä olevasta osoitteesta löydät myös tarkemman leiri-infon. Tervetuloa Ilomantsiin!

 


 

Lahden 42. valtakunnallinen kanteleleiri 12.-17.6.2016

Finn-Kanteleet ry järjestää kanteleleirin Siikaniemen kurssikeskuksessa viehättävän järvimaiseman keskellä. Leirin ohjelmaan kuuluu päivittäin 30 min mittainen yksityistunti ja 60 min kanteleorkesteritunti suurkanteleella sekä halukkaille lisäksi 30 min kestävä 5-kielisryhmä. Orkesterit ja 5-kielisryhmät jaetaan tasoryhmiin. Kaikille tunneille tarvitaan oma soitin ym. soittotarvikkeet. Leiri sopii erinomaisesti niin aloittelijoille, harrastajille kuin ammattilaisillekin.

Leirin opettajina ovat Johanna Aho-Salakka (MuM), Anu Itäpelto (MuM), Noora Laiho (MuM), Aino Meisalmi-Minkkinen (musiikkipedagogi, AMK) ja Roni Tuomivirta (MuK). Leiripäällikkönä toimii Eevi Hölsä (kasvatust.yo, mus.yo).
Leirin ilmoittautumismaksu on 30 € ja leirimaksu alle 12-vuotiailta 260 € (yht. 290 €) ja yli 12-vuotiailta 320 € (yht. 350 €). Sisarusalennus on 30 € toisen sisaruksen maksusta. Leirimaksu sisältää yksityistunnit, kanteleorkesteritunnit ja 5-kielisryhmän, majoituksen 2-4 hengen hotellitasoisissa huoneissa sekä täysihoidon (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala sekä sauna ja uima-altaan käyttö). Leirille on mahdollista osallistua myös päiväleiriläisenä, jolloin leirimaksu on 200 €, ja siihen sisältyy perusleirimaksuun kuuluvat oppitunnit ja ohjattu vapaa-ajan toiminta. Ruokailut maksetaan erikseen ja niiden suuruus riippuu siitä, mihin ruokailuihin leiriläinen osallistuu.

Leirillä on mahdollista osallistua myös valinnaisaineisiin lisämaksusta. Tänä vuonna valinnaisaineita ovat improvisaatio, vapaa säestys, kanteleen virittäminen ja kieltenvaihto sekä kanteleen huolto ja puhtaanapito. Ryhmät kestävät päivittäin 30 min. Ilmoittautumislomakkeesta ja Finn-Kanteleiden Facebook-sivuilta löytyy lisätietoa valinnaisaineista.

Tarkemmat esittelyt leirin sisällöstä löytyvät Finn-Kanteleiden Facebook-sivuilta (osoite alla).
Ilmoittautuminen päättyy 15.4.2016 ja ilmoittautumismaksu (30 €) tulee olla silloin maksettuna. Oppilaat valitaan leirille ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumislomakkeen voi tulostaa Finn-Kanteleiden Facebook-sivuilta tai pyytää sähköpostitse se Eevi Hölsältä. Lomakkeesta löytyy myös leirin tilinumero.

Kysy lisää: leiripäällikkö Eevi Hölsä, p. 040 843 0642, eevi_holsa@hotmail.com
www.facebook.com/finnkanteleet
www.siikaniemi.fi

Lahden seurakuntayhtymän Siikaniemen kurssikeskuksen osoite: Siikaniementie 210, 16730 KUTAJÄRVI

 


 

KAMU’16 lasten ja nuorten kansanmusiikkileiri 13.-17.6.2016

Sukella rohkeasti kansanmusiikin pariin!
Jokakesäinen Suomen Kansanmusiikkiliiton järjestämä KAMU-leiri pidetään 13.-17.6.2016 Päivölän virkistyskodissa. Leiripaikka sijaitsee Nummelassa, Helsingin keskustasta länteen n. 45 km. Luvassa on jälleen soittoa, laulua, uintia sekä mukavaa yhdessäoloa! Kurssipaikka on järven rannalla, joten uimaan pääsee jos mieli tekee vaikka joka päivä. Rannassa on oma sauna. Majoitus on 2-4 hengen huoneissa.
Leiri on tarkoitettu 8-17 -vuotiaille kansanmusiikin harrastajille tai kansanmusiikista kiinnostuneille. Leiriläisellä tulee olla perusvalmiudet omassa pääsoittimessaan. Soittimina voi olla viulu, alttoviulu, avainviulu, kanteleet, puhaltimet (klarinetti, poikkihuilu, sarvi ym.), yksi-, kaksi- tai viisirivinen haitari, kitara, mandoliini, ukulele tai kosketinsoittimet (harmoni, piano).

Leirillä opetetaan kansanmusiikkia eri muodoissaan. Opetusmuotoina ovat yhteissoitto, yhtyesoitto sekä pienryhmä- tai yksityisopetus. Leiri päättyy loppukonserttiin perjantaina 17.6.

Leirin opettajina ovat kansanmusiikin ammattilaiset: Jari Komulainen (haitarit, kosketinsoittimet), Anna Kattainen (kanteleet), Emilia Lajunen (viulu, avainviulu, jouhikko), Mimmi Laaksonen (puhaltimet, laulu, kosketinsoittimet)  ja Markus Rantanen (mandoliini, kitara, ukulele).

Kurssin hinta on 310 euroa Suomen Kansanmusiikkiliiton jäsenille ja 335 euroa muille. Sisaruksista ensimmäinen maksaa täyden hinnan, seuraavat saavat 50 euron sisaralennuksen. Päiväkävijöiden hinta on 270 euroa. Maksu sisältää opetuksen, opetusmateriaalin, täysihoidon, vakuutuksen.

Tarjoamme myös mahdollisuuden ottaa huoltaja mukaan leirille – äiti, isä tai vaikka mummi tai isoisä ovat lämpimästi tervetulleita pienten leiriläisten tueksi! Huoltajat maksavat täysihoidosta 200 euroa koko leiriajalta.

Vanha tunnelmallinen leiripaikkamme on toiminut virkistyskotina 1900-luvun alusta asti, vierainaan monia Suomen merkittävimpiä taiteilijoita. Päivölän virkistyskotiin kuuluu upea päärakennus sekä useita pieniä taloja ja rantasauna. Leiripaikan kotisivut löydät tästä.
Leirin järjestävät Suomen Kansanmusiikkiliitto. Yhteistyökumppaneisna ovat Kanteleliitto, Kansalaisfoorumi ja Käpylän musiikkiopiston kansanmusiikkilinja.

Ilmoittaudu 13.5.2016 mennessä ilmoittautumislomakkeella: www.kansanmusiikkiliitto.fi/kurssit/kamuleiri/ilmoittautuminen-2
www.kansanmusiikkiliitto.fi/kamu16-lasten-ja-nuorten-kansanmusiikkileiri

Lisätiedot: Suomen Kansanmusiikkiliitto / Päivi Ylönen-Viiri, www.kansanmusiikkiliitto.fi, toiminnanjohtaja(ät)kansanmusiikkiliitto.fi, puh. (09) 8731320

 


 

25. Musiikkikurssit Ikaalisten Kylpylässä 28.6.-3.7.2016
Vesimusiikki & Kitarakesä

KANTELEKURSSI
lapsille – nuorille – aikuisille, yksin tai perheen kanssa

Opettajana SATU SOPANEN: Iso kantele, 5-kielinen kantele ym, kaikenlaista kanteleella

Kurssin muut opetusaineet:
Piano, Viulu, Sello, Laulu (klassinen, pop, jazz), Kitara, Musiikkiteknologia, Biisinteko, Soitto- ja Muskaripaja lapsille

Vesimusiikki c/o Rannanmäki
Vanha sotilastie 3, 00850 Helsinki
puh. 0400-830368, 050-3467345

Ilmoittautuminen 30.4.2016 mennessä (ei sitova)
Jälki-ilmoittautuminen mahdollista, mikäli kurssilla on tilaa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiskaavake osoitteessa: www.vesimusiikki.com

 


 

Kaksi pienkanteleviikonloppua Mäntsälässä 1.-3.7.2016 & 29.-31.7.2016

VIISIKIELISEN KANTELEEN ALKEISKURSSI  1.-3.7.2016
PIENKANTELEVIIKONLOPPU JO VÄHÄN SOITTANEILLE 29.-31.7.2016

Kurssit järjestää Temps Oy (www.temps.fi) ja ne pidetään Kortiston luomutilalla Mäntsälän Ohkolassa (www.kortistontila.fi). Opettajana toimii Arja Kastinen.

Alkeiskurssille ei tarvita aiempaa soittokokemusta ja soittimen voi lainata paikan päällä. Jatkokurssilla soitetaan 5-15-kielisiä kanteleita ja osallistujilta edellytetään jo jonkinlaista aiempaa soittokokemusta ja perustaitoja.

Kurssit on tarkoitettu aikuisille, jotka haluavat pysähtyä hetkeksi musiikin äärelle ja virkistäytyä tuottamalla itse musiikkia omista lähtökohdista käsin.

Viikonlopun hinta 260 € sisältää opetuksen (10 oppituntia), majoituksen 2 hengen huoneissa, ruuan, savusaunan ja konsertin. Omat pyyhkeet ja lakanat mukaan. Halukkailla on mahdollisuus osallistua turvehoitosaunaan perjantai-iltana lisämaksusta. Kurssit alkavat perjantaina päivällisellä klo 18 ja päättyvät sunnuntaina lounaaseen klo 12.

Molemmille kursseille otetaan 10 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Alkeiskurssille ilmoittautuminen 31.5. mennessä ja jatkokurssille 30.6. mennessä.
Ilmoittautumiset ja tiedustelut: arja.kastinen@temps.fi

 


Vieremän kanteleleiri Vieremän Koulukeskuksessa  25-29.7.2016

Opettajina leirillä mm. Irina Cederberg, Anna Kattainen ja Mari Toivola

Opetusta annetaan suurkantaleen, 5-,10-kielisen ja tikkukanteleiden soitossa sekä kansanlaulussa. Lisäksi on muskariryhmä alle kouluikäisille.

Maksut: Yksitys-ja ryhmäopetus 150e (sis.korkeintaan 2 yksityisopetusta ja 2 ryhmää), pelkkä ryhmäopetu 60 e, muskari 40 e.

Täysihoito 100e (sis.majoituksen ja ruokailun)

Tiedustelut: aino.toivola@windowslive.com tai puh. 0505387120


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309