KAMU´14 lasten ja nuorten kansanmusiikkileiri

9.-13.6.2014 Päivölän virkistyskodissa Vihdin Nummelassa

 

Luvassa on jälleen soittoa, laulua, uintia sekä mukavaa yhdessäoloa! Kurssipaikka on järven rannalla, joten uimaan pääsee, jos mieli tekee, vaikka joka päivä. Rannassa on oma sauna. Majoitus on 2-4 hengen huoneissa.

Leiri on tarkoitettu 8-17-vuotiaille kansanmusiikin harrastajille tai kansanmusiikista kiinnostuneille. Leiriläisellä tulee olla perusvalmiudet omassa pääsoittimessaan. Kanteleen soiton opettajana leirillä toimii Anna Kattainen. Muina soittimina leirillä voi olla viulu, alttoviulu, avainviulu, puhaltimet (klarinetti, poikkihuilu, sarvi ym.), yksi-, kaksi- tai viisirivinen haitari, kitara, mandoliini, ukulele tai kosketinsoittimet (harmoni, piano).

Opetusmuotoina KAMU-leirillä ovat yhteissoitto, yhtyesoitto sekä pienryhmä- tai yksityisopetus.

Leirin järjestävät Suomen Kansanmusiikkiliitto, Kanteleliitto, Opintokeskus Kansalaisfoorumi ja Käpylän musiikkiopiston kansanmusiikkilinja.

Lisätiedot: Suomen Kansanmusiikkiliitto, www.kansanmusiikkiliitto.fi, toiminnanjohtaja@kansanmusiikkiliitto.fi puh. (09) 8731320

 

Ilomantsin 43. kanteleleiri ja soitinrakennuskurssi Pogostan koululla

 

KANTELELEIRI 7. – 15.6.2014 (alk. 415 €*)

SOITINRAKENNUSKURSSI 8. – 15.6.2014 (160 €, sis. vain opetus)

*) sis. perusopetus, ruokailu ja lattiamajoitus luokissa.

Ylätie 8, 82900 Ilomantsi.

Ilmoittautuminen maalis-huhtikuussa (jälki-ilmoittautumismaksu huhtikuun jälkeen 20 €)

Opettajina kanteleleirillä: Alviola Anu, Eskelinen Senni, Cederberg Irina, Hiltunen Tiina, Honkonen Ulla, Kauhanen Maija, Kurki Aino, Takkinen Tiina, Teirikangas Saija, Vartiainen Jenni, Venäläinen Jenni, Äijälä Heidi.

Opettajana soitinrakennuskurssilla: Okkonen Erkki.

 

Tiedustelut kanteleleireistä:

Saila Kinnunen p. 050 324 6889 tai kinnunensaila@gmail.com

 

Tiedustelut soitinrakennuskurssista:

Erkki Okkonen p. 040 525 9756 tai erkki@okkonen.fi

 

Kanteleleirin ja soitinrakennuskurssin Ilomantsissa järjestää Pohjois-Karjalan musiikkiyhdistys ry.

Ilmoittautumislomakkeet ja lisäinfoa osoitteesta:

www.musiikkiyhdistys.fi

 

Kanteleen kaverit -kesäleiri 16.- 19.6.2014 Päivölän opisto, Sääksmäki (Valkeakoski)

 

Leiri on lasten yhteissoittoleiri kaikenkokoisten kanteleiden soittajille. Ohjelmassa on soittoa erilaisissa ryhmissä ja siinä ohessa musiikillista hauskanpitoa kesäisessä Päivölässä. Leirille voivat osallistua sekä aloittelijat että jo harjaantuneemmat soittajat.

Opettajina jälleen Noora Laiho, Liisa Lilvanen ja Marja Turu. Leirin hinta on 160€/hlö (sis. opetuksen, ruoan sekä majoituksen 2hh). Ilmoittautuminen suoraan Päivölään 03 233 2200 tai toimisto@paivola.fi

 

Lahden 40. valtakunnallinen kanteleleiri 8.-13.6.2014

 

Finn-Kanteleet ry järjestää kanteleleirin Siikaniemen kurssikeskuksessa viehättävän järvimaiseman keskellä. Leirin ohjelmaan kuuluu päivittäin 30 min. mittainen yksityistunti ja 60 min. kanteleorkesteritunti suurkanteleella sekä halukkaille lisäksi 30 min. kestävä 5-kielisryhmä. Orkesterit ja 5-kielisryhmät jaetaan tasoryhmiin. Kaikille tunneille tarvitaan oma soitin ym. soittotarvikkeet. Leiri sopii erinomaisesti niin aloittelijoille, harrastajille kuin ammattilaisillekin.

Leirin taiteellinen johtaja on Anu Itäpelto (MuM), muina opettajina Johanna Aho-Salakka (MuM), Noora Laiho (MuM), Laura Linkola (mus.yo) ja Aino Meisalmi-Minkkinen musiikkipedagogi (AMK). Leiripäällikkönä toimii Eevi Hölsä (kasvatust.yo).

Leirin ilmoittautumismaksu on 30 € ja leirimaksu alle 12-vuotiailta 260 € (yht. 290 €) ja yli 12-vuotiailta 320 € (yht. 350 €). Sisarusalennus on 30 €. Leirimaksu sisältää yksityistunnit, kanteleorkesteritunnit ja 5-kielisryhmän, majoituksen 2-4 hengen hotellitasoisissa huoneissa sekä täysihoidon (aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen ja iltapala sekä päivittäinen sauna ja uima-altaan käyttö). Leirille on mahdollista osallistua myös päiväleiriläisenä, jolloin leirimaksu on 200 €, ja siihen sisältyy perusleirimaksuun kuuluvat oppitunnit ja ohjattu vapaa-ajan toiminta. Ruokailut maksetaan erikseen ja niiden suuruus riippuu siitä mihin ruokailuihin leiriläinen osallistuu.

Tämän vuoden uutuutena voi lisämaksusta (20 €/aine) osallistua valinnaisaineisiin, joita ovat: 10-kielisen kanteleen soitto, improvisointi, sovittamisen perusteet, rytmiikka sekä esiintymisvalmennus. Ryhmät kestävät päivittäin 30 min. Leirillä on myös mahdollista päästä edulliseen hintaan hierojalle. Tarkemmat esittelyt leirin sisällöstä löytyvät Finn-Kanteleiden Facebook-sivuilta (osoite alla).

Ilmoittautuminen päättyy 14.4.2014 ja ilmoittautumismaksu (30 €) tulee olla silloin maksettuna. Ilmoittautumislomakkeen voi tulostaa Finn-Kanteleiden Facebook-sivuilta tai pyytää sähköpostitse se Eevi Hölsältä. Lomakkeesta löytyy myös leirin tilinumero.

Kysy lisää: leiripäällikkö

Eevi Hölsä, p. 040 843 0642,

eevi_holsa@hotmail.com

 

www.facebook.com/finnkanteleet

www.kantele.net

www.siikaniemi.fi

 

KANTELERETRIITTI 27.–29.6.2014, Rymättylän Retriittikeskus

 

Kurssi on tarkoitettu aikuisille, jotka haluavat pysähtyä hetkeksi musiikin äärelle ja virkistäytyä tuottamalla itse musiikkia omista lähtökohdistaan. Aiempaa kanteleensoittokokemusta tai musiikkitaustaa ei tarvita. Soittimen voit halutessasi lainata kurssin ajaksi paikan päältä. Vapaahetkinä voit vetäytyä omaan rauhaan ja vaellella Suikkilan tilan metsäreiteillä tai järven rannassa. Kotisivulta www.pohjolanvalo.fi löytyvät myös ajo-ohjeet.

Kurssin hinta 260 € sisältää opetuksen (10 oppituntia), majoituksen, ruuan, rantasaunan ja konsertin. Omat pyyhkeet ja lakanat mukaan (liinavaatevuokra 10 €). Majoitus on 2–4 hengen huoneissa. Aterioilla tarjotaan kala- ja kasvisruokaa.

Kurssin opettajana toimii musiikin tohtori Arja Kastinen, joka myös soittaa kurssilaisille lauantaina oman konsertin, noin 45 minuuttisen improvisaation, jonka aikana kuulijat voivat mielensä mukaan maata patjalla, istua tai vaellella. Kurssilla opetellaan 5-kielisen kanteleen perussoittotekniikat ja rohkaistaan oman musiikin tuottamiseen. Lisäksi tutustumme nykyisin pääasiassa käytössä olevien teräskielisten kanteleiden ohella myös aiempina vuosisatoina käytettyihin vaskikielisiin kanteleisiin ja niiden sointiin.

Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 12 osallistujaa. Ilmoittautuminen 30.5.2014 mennessä. Yhteystiedot alla. Kerro yhteystietojesi lisäksi myös ikäsi ja lainasoittimen tarve.

 

Ensimmäiseen retriittiin osallistuneilla on myös mahdollisuus osallistua jatkokurssille:

 

PIENKANTELERETRIITTI JO VÄHÄN SOITTANEILLE 1.–3.8.2014

 

Jatkokurssi järjestetään alkeiskurssin hengessä, mutta tällä kertaa voi osallistua kaikenkokoisilla eli 5–15-kielisillä pienkanteleilla, ja osallistujilta edellytetään jo jonkinlaista aiempaa soittokokemusta ja perustaitoja. Kurssilla syvennytään improvisaatioon ja soittotekniikoiden parempaan hallintaan, soittimen sointiin ja erilaisten sointivärien syntyyn. Pääpaino on kuitenkin edelleen kunkin soittajan henkilökohtaisessa suhteessa omaan soittimeensa.

Kurssin hinta 260 € sisältää opetuksen (10 oppituntia), majoituksen, ruuan, rantasaunan ja konsertin (ks. kesäkuun kurssi). Majoitus ja ateriat kuten edellä.

Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 12 osallistujaa. Ilmoittautuminen 30.6.2014 mennessä. Kerro yhteystietojesi lisäksi myös ikäsi ja minkälaisella kanteleella osallistut kurssille.

Molemmat kurssit alkavat perjantaina päivällisellä klo 17.00 ja päättyvät sunnuntailounaaseen klo 12.00.

 

Ilmoittautuminen retriiteille:

 

anne.ranta@pohjolanvalo.fi

puh: 050 3547222

Tiedustelut kurssien sisällöstä:

arja.kastinen@temps.fi

puh: 0400 797227, www.temps.fi

 

 

KANTELE SOIKOON! – Kantelekurssi kaikenlaisten ja -kokoisten kanteleiden soittajille Etelä-Pohjanmaan opistolla 18.-19.7.2014

 

Kurssilla syvennytään monipuolisesti Suomen kansallissoittimeen yhteismusisoinnin ja kansanmusiikin voimalla. Kurssi on suunnattu nuorille ja aikuisille. Opittu materiaali esitetään kurssin päätteeksi Eteläpohjalaiset Spelit -festivaalin kursseille ja leireille osallistuneiden koostekonsertissa.

Laajuus: 15 oppituntia. Opettaja: Jutta Rahmel. Hinta: 74 € (sisältää opetuksen, lounaan ja kahvit)

 

Lisätietoja ja kurssille ilmoittautuminen:

puh. (06) 4256 000

kurssit@epopisto.fi

www.epopisto.fi/kurssit

 

 

The 7th International Kantele Course – Musiikkijuhla Sommelon Seitsemäs Kansainvälinen Kantelekurssi

 Kuhmossa 30.6. – 4.7.2014

 

Musiikkijuhla Sommelon Kansainvälinen Kantelekurssi järjestetään kesällä 2014 seitsemättä kertaa. Kurssi järjestetään kauniiden luonnonmaisemien keskellä Kuhmossa, Suomen Kainuussa.

Tapahtuma kokoaa yhteen soittajia usealta eri mantereelta. Luvassa on siten eri kulttuurien ja soittotyylien riemujuhlaa. Opettajiksi kurssille saapuu jälleen kerran kanteleen huipputaitajia: Vilma Timonen, Anu Alviola ja Eva Alkula.

Sommelon Kansainvälisen Kantelekurssin päivittäiseen opetukseen kuuluvat 45min yksityistunnit, pienyhtye, kanteleworkshopit opettajien valitsemilla teemoilla sekä leirin kaikkien osallistujien yhteinen suuri kanteleyhtye The Great Kantele Ensemble. Lisäksi kurssilaiset saavat halutessaan ottaa 2x30min extrasoittotunnin valitsemaltaan opettajalta.

Kansainvälinen kantelekurssi sopii erityisesti kanteleensoiton alkeet jo tunteville soittajille. Kurssille ovat kuitenkin tervetulleita kaikentasoiset ja -ikäiset kanteleen soittajat! Kurssilla pääset vahvistamaan taitojasi ja oppimaan uutta taidokkaiden opettajiemme ohjauksessa. Suuri rikkaus tällä kurssilla on korkeatasoisen opetuksen lisäksi kanteleensoiton kansainvälisyys:

pääset tutustumaan kantelisteihin ympäri maailmaa ja huomaamaan, että musiikki todellakin on universaali kieli.

Kurssilaisilla on vapaa pääsy kaikkiin Sommelon konsertteihin kurssin aikana.

Kurssilaisilla on myös mahdollisuus osallistua Kanteleseminaariin 4.7.2014, jossa on mukana kanteleen parhaita asiantuntijoita, tutkijoita ja muusikkoja.

Lisätietoja ja kurssille ilmoittautuminen:

 

Saara Limnell

 

puh. +358 44 075 0102

 

saara.limnell@runolaulu.fi

 

 

VESIMUSIIKKI 8.-13.7.2014 IKAALISTEN KYLPYLÄSSÄ

 

Kantelekurssi lapsille, nuorille ja aikuisille, yksin tai perheen kanssa. Opettajana Satu Sopanen: iso kantele, 5-kielinen kantele ym., kaikenlaista kanteleella.

 

Kurssin muut opetusaineet:

piano, viulu, sello, laulu, kitara, harmonikka, soitto- ja muskaripaja lapsille.

 

Vesimusiikki c/o Rannanmäki

Vanha sotilastie 3, 00850 Helsinki

puh. 0400-830368,

050-3467345

 

Lisätietoja ja ilmoittautumiskaavake osoitteessa:

 

www.vesimusiikki.com

 

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309