Kanteleliiton kesämuusikkoina ovat tänä kesänä olleet Senni Eskelinen, Anu Alviola ja Tuuli Lukkarinen. Kantele on soinut monenlaisissa paikoissa – tavaratalossa, kirkoissa, ulkoilmalavoilla ja Seurasaaressa. Kuulijoita on riittänyt, suurin osa turisteja.

”’Mikä tämä soitin oikein on?’, on ollut tyypillisin ja ihan ensimmäinen kysymys monilla”, kertoo kesämuusikko Tuuli Lukkarinen. ”Monesti on ollut joku muusikko jostain muusta maasta ja he ovat halunneet kertoa soittavansa myös. Eilen juuri kanunin soittaja jutteli kanssani.” Tuuli on soittanut elokuussa Temppeliaukion kirkossa, Karunan kirkossa Seurasaaressa ja Vantaan Pyhän Laurin kirkossa. Myös kesämuusikko Anu Alviola on esiintynyt Seurasaaren Karunan kirkossa.

Senni Eskelinen on puolestaan musisoinut mm. tavaratalossa. ”Minulla on tässä kesämuusikkohommassa ollut keikkoja täällä Stockmannilla, Espan lavalla ja Rovaniemen Jutajaisissa. Siihen päälle tulee vielä omat keikat, joita on ollut muutamia festareita esim. Farmari Maatalousnäyttely Kuopiossa ja Crusell-viikoilla olin Uudessakaupungissa Anttu Koistisen kanssa myös esiintymässä”, kertoo Senni kesästään. ”Täällä Stockmannilla on aika hässäkkää koko ajan ja turisteja on paljon. Soitto kuuluu täällä myös tuonne ylös kahvilaan ja sieltäkin tullaan juttelemaan”, Senni kertoo.

Kanteleliiton kesämuusikot ovat keikkailleet kesäkuun lopusta elokuun loppuun. 

teksti: Timo Väänänen

Kantele 3/2007


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309