Kari Dahlblom:

Kanteletutkijoiden kansainvälisiä tapaamisia on pidetty silloin tällöin eri Itämeren maissa. Palokan Pelimannitalossa ja Suomen kantelemuseossa oli 18.5.2012 koolla tiettävästi ensimmäistä kertaa vain suomalaisia kanteletutkijoita.

Tapaamiseen olivat tulleet Heikki Laitinen, Timo Väänänen, Rauno Nieminen, Kari Dahlblom, Jyrki Pölkki, Johannes Heikkilä ja Marko Aho sekä Pekka Toivanen. Kaikki eivät päässeet, mutta tälläkin joukolla kartoitettiin asioita ja luotiin suuntia tulevaisuudelle.

Aluksi Pekka Toivanen Jyväskylän yliopistosta kertoi kansainvälisestä Nordic harp miting –tapahtumasta. Kanteleensoittajia on ollut mukana aikaisemmenkin. Kuluvan vuoden lokakuussa Palokan Pelimannitalolla järjestävässä kolmipäiväisessä tapahtumaan suunnitellaan kanteletyöpajoja ja pienimuotoinen kanteleseminaari.

Tapaaminen jatkui siten, että kukin kanteletukija kertoi mitä on tutkinut ja mitä aikoo tutkia. Keskustelun aiheita olivat esimerkiksi tutkimushankkeet, yhteistyön mahdollisuudet, julkaisut, internetin hyödyntäminen, Suomen kantelemuseo ja jopa mahdollisen Kantele-instituutin perustaminen.

Tapaamisen välissä kuultiin tietysti kanteleensoittoa.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309