Kanteleliitto myöntää Kultakanteletunnustuksen haapavetiselle Pertti Hankoselle ja Vuoden kantele 2008 -tunnustuksen tansanialaissyntyiselle Arnold Chiwalalalle.

Elämäntyönsä eläinlääkärinä tehnyt Hankonen on tehnyt alueellaan merkittävää työtä Jokilaaksojen kanteleyhdistyksen parissa ja Kanteleliiton pitkäaikaisena tilintarkastajana. Hankonen on maineikkaan kanteleensoittajan Antti Rantosen sukua.

Chiwalalalle kantele on ollut oman ilmaisun väline siitä lähtien, kun hän aloitti opintonsa Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla. Hän on ylittänyt musiikillisia genrerajoja kuin kulttuurisia rajoja kanteleen kanssa. Chiwalala valmistuu musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemiasta lähiaikoina.

Lisäksi Kanteleliitto kutsui kunniajäsenikseen Haruko Hayakawan (Japani), Gerry Henkelin (USA), Antti Keräsen (Kuusamo, Suomi), Carl Rahkosen (USA) ja Sirkku Sakanen (Japani). Hayakawa ja Sakane auttoivat Nihon kantele tomonokai:n perustamisessa keväällä 2008. Henkel ja Rahkonen ovat tehneet merkittävää työtä kantelekulttuurin tutkimuksen ja rakennuksen parissa USA:ssa. Kuusamolainen Antti Keränen on elämänsä aikana rakentanut satoja soittimia ja pöytiä ja ollut näin merkittävä henkilö kantelekulttuurin edistämisessä.

Tunnustukset ja kunniajäsenet julkistettiin sunnuntaina 2.11.2008 Kanteleliiton syyskokouksen jälkeen järjestetyssä Pekka Kuusiston ja Eva Alkulan konsertissa Kaustisella.

Kantele 4/2008


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309