Käy ihmeessä kurkistamassa  osoitteessa http://www.kanteletietokanta.fi/kanteletietokanta/ mistä oikein on kyse ja tallenna omat ja muut tiedossasi olevat soittimet tietokantaan!

Kanteletietokanta on kartoitus- ja tutkimushanke, jonka tavoitteena on dokumentoida mm. valokuvaamalla ja mittaamalla kaikki museoiden ja yksityiskokoelmien historialliset kanteleet sekä hankkia soittimista muu saatavissa oleva tieto. Nämä tiedot julkaistaan avoimena tietokantana internetissä kaikkien halukkaiden saataville. Työn tulokset ovat välittömästi tutkijoiden, soitinrakentajien, soittajien, soitonopettajien ja asianharrastajien käytössä kotimaassa ja ulkomailla.

Tietojen hankkiminen sadoista kotiseutumuseoista ja yksityiskokoelmista on suuri haaste. Ammattitutkijoiden avuksi haemmekin tällä julistuksella kymmeniä tai satoja talkoolaisia, jotka ryhtyvät paikallisiksi tiedonantajiksi.

Toivomme, että juuri sinä tulet mukaan toteuttamaan tärkeää hanketta! Toivomme, että käyt oman alueesi museoissa ja yksityisissä kodeissa, joissa tiedät kanteleita olevan. Ilmoita nämä tiedot kuvien kera hankkeemme tietokantaan joko netin välityksellä tai postitse.

Hankkeen työryhmän jäsenet käyvät isoimmissa valtakunnallisissa tai alueellisissa museoissamme. Talkoolaisilta toivomme käyntejä erityisesti paikallismuseoissa ja yksityisessä kodeissa. On mahdollista, että hyödynnät myös paikallislehtiä pienellä ennakkotiedustelulla!

Kerää siis tiedot, valokuvaa ja mittaa seuraavilla sivuilla annetuin ohjein ja lähetä materiaali mieluiten netissä, mutta myös postitse välitetty tieto on mahdollinen.

Tutkimus- ja kartoitushankkeen toteuttavat suomalaisten kanteletutkijoiden ja -taiteilijoiden parhaat kyvyt. Hanketta johtaa dosentti, FT Hannu Saha ja jäseninä ovat Suomen kantelemuseon johtaja Kari Dahlblom, Kanteleliiton hallituksen puheenjohtaja Susanna Heinonen, kanteletaiteilija ja -tutkija, MuT Arja Kastinen, professori, FT Heikki Laitinen, soitinrakentajamestari, MuT Rauno Nieminen, kanteletaiteilija ja -tutkija, MuT Timo Väänänen sekä Kanteleliiton toiminnanjohtaja, musiikkipedagogi (AMK) Anna Wegelius. Auta meitä, tule mukaan talkoisiin!


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309