Elisa Kerola

Valittiin Kanteleliiton vt. toiminnanjohtajaksi joulukuussa 2010 Ia Pellisen siirtyessä Kulttuurikeskus Stoan kulttuurituottajaksi.

Olen 39-vuotias, Pohjois-Karjalassa kasvanut ja sittemmin helsinkiläistynyt kanteleensoittaja.  Olen valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta, erikoisalaani on taidemusiikki.  Vuonna 2007 julkaistiin ”Kuuntele” – niminen cd-levy , joka sisältää kanteleleelle sävellettyä  soolo-  ja kamarimusiikkia. Olen konsertoinut solistina sekä  eri kokoonpanoissa Suomessa sekä mm. Sveitsissä, Ranskassa, Italiassa ja Venäjällä.

Kantelemusiikissa minua kiehtoo soinnin sävykkyys, hiljaisesta  äänimaailmasta nouseva vaikuttavuus sekä  soiton meditatiivisuus. Mielestäni nykymusiikki voi  tuoda esiin kanteleen sointimahdollisuuksia ja kutoa niistä  muotorakenteellisten ratkaisujen avulla vaikuttavia musiikkielämyksiä.

Toiminnanjohtajan sijaisena haluan kehittyä organisaation hallintotehtävissä. Haluan vaalia sitä mielestäni  arvokasta ja harvinaislaatuista lähtökohtaa, joka Kanteleliitolla eri musiikkityylejä , sukupolvia, soittajia, tutkijoita, rakentajia ja kanteleen ystäviä yhdistävänä  yhteisönä on.

Muutaman vuoden ajan tapanani on ollut jossain vaiheessa iltaa unohtaa tekemättömät työt , nostaa kantele keittiön pöydälle ja soittaa sitä mille tarvetta on:  rauhaa, lohtua, virkistystä, treeniä,  omia juttuja, lasten juttuja, unilauluja …  Taide on iloa!

Vilma Timonen

Aloitti vuoden 2011 alussa Kantele-liiton puheenjohtajana.

Olen kotoisin Pääkaupunkiseudulta mutta juuret ovat vahvasti Pohjois-Karjalassa. Kanteleita olen soittanut lähes koko ikäni.
Valmistuin musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2004. Sen jälkeen olen toiminut muusikkona erilaisissa musiikillisissa ympäristöissä pyrkien käyttämään kannelta mahdollisimman monipuolisesti. Erityisesti sydäntä lähellä muusikon työssäni ovat olleet yhteismusisointi sekä erilaiset poikkitaiteelliset yhteistyöt teatterin ja tanssin maailmassa.
Konsertoinut olen muunmuassa Espanjassa, Venezuelassa, Kolumbiassa, USA:ssa, Japanissa, Portugalissa, Sambiassa sekä Tansaniassa.
Muusikon työn lisäksi toimin kanteleensoiton opettajana ja koulutan varhaiskasvattajia kanteleen monipuoliseen käyttöön eri oppilaitoksissa sekä kursseilla. Työskentelen myös Sibelius- Akatemiassa kansanmusiikin lehtorina.

Sauli Heikkilä

Valittiin Kantele-lehden päätoimittajaksi ja verkkotoimittajaksi joulukuussa 2010

Olen puolen vuosisadan rajapyykin jokin aika sitten ohittanut, kuvaamataidonopettajan koulutuksen saanut graafinen suunnittelija ja kurkkulaulaja.
Minulla on yhden miehen toimisto Pieni Huone Helsingin Maunulassa, jossa taitan lehtiä, esitteitä ja kirjoja. Kantele-lehti on ensimmäinen työkseni päätoimittamani lehti. Toimitustyöhön tosin sain ensimmäisen kosketuksen jo vuonna 1978 ollessani kesätoimittajana Kalajokilaakso-lehdessä.
Kurkkulaulu ja keskiaasialainen kansanmusiikki on minulle tärkeä harrastus. Sen lisäksi olen harrastanut vaatimattomasti monenlaista soittelua lähes koko ikäni. Muutama viisikielinenkin minulla on, mutta täytyy ilmeisesti ryhtyä näpelöimään isompiakin kanteleita…
Vaikka kotipaikkakuntani Haapavesi on tunnettu kantelepitäjä, on kantele jäänyt vähän muun musiikkiharrastuksen jalkoihin. Nyt tuntuu hyvin innostavalta päästä syventymään kunnolla kansallissoittimeemme. Syventyminen onkin lähtenyt vauhdilla liikkeelle tämän ensimmäisen lehden myötä.
Toivon voivani palvella parhaalla mahdollisella tavalla kantele-musiikin harrastajia, ammattilaisia sekä tutkijoita.

Lehti- ja nettitoimikunta

Uusi lehtitoimikunta aloitti työnsä 5.2.2011. Vaikka toimikunta koostuukin pääasiassa vanhoista tutuista, on esittely varmaan paikallaan.

Johanna Aho

Opetan päätyökseni kanteleensoittoa Kouvolassa. Toimin aktiivisesti esiintyvänä taiteilijana ja Finn-Kanteleet –orkesterin taiteellisena johtajana. Kantele-lehteen kirjoitan mm. artikkeleita ja toimitan tietoja kentän tapahtumista ja puheenaiheista.

Susanna Heinonen

Kantele otti ja vei mennessään, kun Anu Rummukainen (nykyisin Itäpelto) minut kauan sitten Ilomantsin leirille houkutteli. Vaikka nykyisin teen työkseni ihan muuta, pitävät Kanteleliiton hallitus, lehden toimituskunta ja muut työryhmät minut tiukasti kanteletapahtumien keskipisteessä!

Marko Aho

Ryhdyin soittamaan kanteletta tullessani töihin Kaustiselle. Tästä keväästä lähtien asun Sastamalassa ja toimin tutkijana: nykyinen hankkeeni käsittelee soittimellisuutta kansanomaisessa kanteleensoitossa. Pyrin osaltani toimimaan siten että Kantele-lehti säilyttää mielenkiintoisuutensa, tuoreutensa ja rohkeutensa.

Outi Sané

Soitan työnäni monikulttuurista kanteletta yhtyeessä nimeltä Senfi ja opetan kanteleensoittoa. Kauan sitten olin töissä Ylellä freelancerina ja kirjoitin STT:n uutisia vuoden Kainuusta. Sen vuoksi pidän lehtityöskentelystä. Tämän ohella Facebook-päivitykset omat minun hommiani lehti- ja nettitoimikunnassa.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309