Kultakantele

Kanteleliitto myöntää Kultakantele-tunnustuksen pitkäaikaisesta ja merkittävästä elämäntyöstä kanteleen hyväksi.Vuoden 2013 Kultakantele-tunnustuksen sai Hannu Syrjälahti (s. 1950). Hannu Syrjälahti on säveltäjä, kanteletaiteilija ja kanteleensoiton opettaja.

Vuoden kantele

Kanteleliitto myöntää Vuoden kantele -tunnustuksen kanteleen eteen tehdystä ajankohtaisesta työstä. Vuoden 2013 tunnustus myönnettiin Koistinen Kantele Oy:n ja Rovion Angry Birds Kantelo -yhteistyöprojektille. Pohjois-Karjalassa viisikielisen kanteleen pohjalta kehitetty Kantelo on osa Rovion Angry Birds Playground -tuoteperhettä ja tuo kanteletta kansainväliseen tietouteen.

Vuoden yhtye

Kanteleliitto on valinnut Vuoden kanteleyhtyeeksi Uman. Valinnassa painottuivat tänä vuonna yhtyeen vahva ammattilaisuus ja ajankohtaisuus sekä hieno debyyttilevy, joka on saanut hyvän vastaanoton mediassa ja yleisön keskuudessa. Uman musiikissa kantele tuodaan esiin uudella ja tuoreella tavalla osana pop-yhtyettä.

Vuoden kantelelevy

Vuoden kantelelevyn valinnan teki tänä vuonna Kanteleliiton pyynnöstä muusikko ja musiikin tohtori Aija Puurtinen. Vuoden levysi valikoitui Kaustisen kanteleet: Tapanin Marssi, joka erottui joukosta perinteisellä tyylipuhtaudellaan.

Kanteleliitto onnittelee lämpimästi kaikkia tunnustuksen saaneita!

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309