Kanteleliiton syyspäivät pidetään tänä vuonna Kouvolassa 1.2.10.2011. Yhdistyksen sääntömääräisen syyskokouksen lisäksi ohjelmassa on yhteisöpedagogi Kiril Häyrysen ohjaama koulutus aiheesta ”Maailma on muuttunut – entä kanteleliitto?” Lauantai-iltana Maija Kauhanen Solo ja Duo Cecilia esiintyvät Kouvola-talon Simelius-salissa. Sunnuntaina Päivi Ollikainen vetää workshopin, jossa tutustutaan Päivin soittotyylin saloihin ja kuullaan Päivin esiintyvän. Omat kanteleet mukaan!

Kanteleliitto ry:n sääntömääräinen syyskokous 1.10. klo 14.00

Tervetuloa Kanteleliiton sääntömääräiseen syyskokoukseen Kouvola-talolle klo 14.00. Kokouksen asialistalla ovat sääntömääräiset asiat, mm. ensi vuoden toimintasuunnitelma.

Koulutus: Maailma on muuttunut – entä Kanteleliitto?

Lauantain koulutuksessa pohditaan Kiril Häyrisen ohjaamana Kanteleliiton nykyhetken toimintaa ja sen tulevaisuutta. Mikä on yhdistyksemme perustehtävä? Kuinka Kanteleliitto voi parhaalla tavalla toimia nykymaailmassa? Häyrisen koulutuksessa esiinnousseita ideoita on mahdollista sisällyttää Kanteleliiton vuoden 2012 toimintasuunnitelmaan.

Kiril Häyrinen on koulutukseltaan yhteisöpedagogi ja yhteiskuntatieteiden maisteri, syventymisaiheinaan nuorisokasvatus ja sosiaalipedagogiikka. Häyrinen on johtanut työkseen suurta suomalaista nuorisojärjestöä ja toiminut useiden liittojen ja paikallisyhdistysten toiminnan kehittämisen konsulttina.

Lauantai-illan konsertti

Konsertissa Kouvola-talon Simelius-salissa klo 18.00 kuullaan mielenkiintoisia nuoria muusikoita.

Duo Cecilian Pauliina Almonkaria ja Heidi Äijälää yhdistää intohimo vanhojen huilujen ja kanteleiden ainutlaatuiseen sointimaailmaan. Duon soitinvalikoimaan kuuluvat mm. renessanssihuilu, barokkihuilu ja nokkahuilu sekä erilaiset kanteleet. Erityisesti duon jäseniä inspiroi vanha musiikki ja vanhat virret yhdistettynä improvisaatioon. Ohjelmiston Duo Cecilia sovittaa itse, sillä valmiita sävellyksiä ei ole olemassa tälle kokoonpanolle. Pauliina Almonkari ja Heidi Äijälä ovat valmistuneet musiikin maistereiksi Sibelius-Akatemiasta esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta.

Maija Kauhanen (s.1986) on 25-vuotias muusikko ja multi-instrumentalisti. Maija valmistui Musiikin kandidaatiksi vuonna 2010 Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin osastolta ja suorittaa tällä hetkellä maisteriopintojaan. Hän keikkailee laulaen ja soitellen milloin mitäkin instrumenttia monien eri kokoonpanojensa riveissä sekä soolona, Suomessa ja ulkomailla.

Maija Kauhanen Solo ammentaa ideansa perinnemusiikista, mutta musiikissa kuuluu vahvasti soittajan oma kädenjälki. Saarijärven kanteleen moninaiset äänenvärit, laulu sekä improvisaatio yhdistyen brasilialaisen Tan-tan rummun kumeaan soitiin luovat täysin uniikin äänimaailman ja vastustamattoman grooven joka lumoaa kuulijansa. Mitä yksi ainoa muusikko voi saada aikaan?

Sunnuntain workshop: Päivi Ollikaisen soittotyylin salat

Sunnuntaina tutustutaan Päivi Ollikaisen ohjaamana Ollikaisen soittotyylin perusteisiin. Workshopin päätteeksi Päivi pitää pienimuotoisen konsertin.

Päivi Ollikainen on lähes valmis musiikin maisteri  Sibelius-Akatemiasta. Päivi soittaa itse kehittelemällään  perkussiivisella soittotyylillä, vaikutteita on saatu mm. Michael Jacksonista ja Petteri Sariolalta. Työpajassa kanteleet kaikuvat uudenlaisin rytmein, pääosassa sinä! Tule ja koe kanteleen uusi syke! Omat soittimet mukaan!

Ohjelma

LAUANTAI 1.10.2011

10.00 Kiril Häyrisen koulutus: Maailma on muuttunut – entä Kanteleliitto?

11.45 Tauko

12.00 Koulutus jatkuu

13.00 Lounas

14.00 Kanteleliiton sääntömääräinen syyskokous

15.00 Kahvi

15.30 Syyskokous jatkuu

18.00 Konsertti Simelius-salissa: Duo Cecilia ja Maija Kauhanen

SUNNUNTAI 2.10.2011

10.00 Päivi Ollikaisen workshop ”Löytöretki soittotyylini salaisuuksiin”

12.30 Lounas

13.30 Päivi Ollikaisen konsertti

Syyspäivien tapahtumat pidetään Kouvola-talolla:

Kouvola-talo
Varuskuntakatu 11

45100 KOUVOLA

Hinta

Koulutuksen ja workshopin yhteishinta on jäsenille 40 euroa, muille 70 euroa. Majoitus ja ruokailu ovat omakustanteisia. Kouvola-talo on kävelymatkan etäisyydellä Kouvolan rautatie- ja bussiasemasta.

Majoitus

Kanteleliitto on varannut majoituskiintiön Hotelli Cumulus Kouvolasta 30.9.-2.10. välisenä aikana syyskokoustaan varten. Majoittuminen on omakustanteista. Yöpyminen yhden hengen huoneessa maksaa 77,00 eur/yö/henkilö ja kahden hengenhuonessa 82,00 eur/yö/henkilö. Jäsenet varaavat majoituksen suoraan hotellista. Mainitse varatessasi  Kanteleliiton kiintiöstä. Kiintiössä majoittuminen edellyttää varauksen tekemistä 16.9.2011 mennessä. Hotellin yhteystiedot:

Cumulus Kouvola (linkki hotelliin)

Kouvolankatu 11
45100  KOUVOLA
(05) 789 911
kouvola.cumulus@restel.fi,  www.hotellimaailma.fi

Ilmoittautuminen ja lisätietoja

Ilmoittautumiset kokoukseen, koulutukseen sekä workshopiin 23.9. mennessä Matleena Huoviselle: mail@kantele.net tai 050 564 5957. Lauantai-illan konserttiin voi tulla ilmoittatumatta.

Tervetuloa Kanteleliiton syyspäiville!


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309