Kanteleliiton ja Kanteleensoiton opettajat ry:n kevätpäivät järjestetään 26.- 27.3. 2011 Hämeenlinnassa. Tapahtumapaikka on Sibelius-opiston Tauno Marttinen -sali, Verkatehtaan opistotalon 4. krs, os. Paasikiventie 2 (käynti Viipurintien puolelta Verkatehtaankujalta). Ks. tarkemmin www.sibeliusopisto.fi. Osallistumismaksu Kanteleliiton ja/tai Kanton jäsenille on 20 euroa (opiskelijat 10 euroa) yhdeltä päivältä ja 30 euroa (opiskelijat 10 euroa) kahdelta päivältä. Ruokailu ja majoitus omakustanteiset. Ilmoittautumiset 10.2.-18.3. Sanna Pitkänen-Eerolalle sähköpostitse sanna.pitkanen@iki.fi tai puh 050 545 5868.

OHJELMA LAUANTAINA 26.3.

10-10.30     Ilmoittautuminen ja kahvi
10.30-12     Kristiina Junttu: Oppilaan motorinen kehitys ja soitonopettajan mahdollisuudet sen tukemiseen
12-13     Lounas
13-14.30     Kristiina Juntun luento jatkuu
14.30 -15     Kahvi
15-16.30     Kanteleliiton kevätkokous
16.30-     Kanteleensoiton opettajat ry:n vuosikokous + kahvi

OHJELMA SUNNUNTAINA 27.3.

10-10.30     Ilmoittautuminen ja kahvi
10.30-13     Irlantilaisen musiikin workshop, Lily Neill
13-14    Lounas + kahvi
14-16    Workshop jatkuu
Kristiina Junttu (www.junttu.net) toimii aktiivisesti esiintyvänä pianistina, pianonsoiton opettajana Itä-Helsingin musiikkiopistossa sekä free lancer -kouluttajana. Viime kaudella hänellä oli useita koulutus- ja kongressimatkoja koti- ja ulkomailla sekä soolokonsertit Caracasissa ja Meridassa (Venezuela) sekä Pariisissa ja Barcelonassa. Kristiina Junttu on toiminut Suomen Solistiyhdistyksen puheenjohtajana vuodesta 2008 sekä on Suomen pianopedagogien yhdistyksen hallituksen jäsen. Hänen tohtorintutkintonsa (kehittäjäkoulutus), jonka aiheena oli pianopedagogiikka, tarkastettiin Sibelius-Akatemiassa helmikuussa 2010.
Luennossaan Junttu kertoo minkälaisia motorisia kehitysvaiheita lapsi käy kehittyessään läpi. Tähän näkemykseen nojaten hän haluaa tarjota kokonaisvaltaisempia malleja ja työkaluja opetukseen. Luennossa pohditaan myös mahdollisuuksia, joilla voisi yksilöllistää lasten opetusta ottamalla huomioon heidän motoris-kinesteettinen lähtötasonsa. Luennolla esitettävästä tiedosta suurin osa on liikuntatieteen tutkimuksesta sovellettua. Soittamisessa ja liikunnassa on paljon yhteneväisyyksiä, vaikka soittamista harvoin määritellään liikunnalliseksi taidoksi. Hyvät motoriset perustaidot heijastuvat lapsen itsetuntoon ja pätevyyden kokemiseen ja edesauttavat myös soitonopiskelun sujuvuutta.
Lily Neill (www. lilyneill.com) on arvostettu irlantilaisen harpun taitaja, joka aloitti uransa jo nuorena. Hän on esiintynyt ja opettanut säännöllisesti Yhdysvalloissa ja Euroopassa. Harppu on Irlannin kansallissymboli ja maan tunnetuin soitin. Workshopissa tutustutaan soittaen mm. irlantilaisen musiikin ornamentaatioon ja harmonioihin. Ohjelmisto on hyvin kanteleelle soveltuvaa. Työpajaan tarvitaan oma soitin mukaan. Opetus tapahtuu englanniksi ja pääsääntöisesti korvakuulolta. Lily Neill toimi kouluttajana Kanteleliiton syyspäivillä Palokassa 2010.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309