V KANSAINVÄLINEN KANTELEKILPAILU

ja

KanteleKimara

  1. – 5.5.2019

 

Kuvassa yllä tunnustusten saajat: Maria Ojanperä Suomen Kantelemuseosta, Kulta-kantele tunnustuksen saaja Helli Syrjäniemi, Noora Laiho Human Cell Signals -yhtyeestä ja Päivi Hirvonen Okra Playgroundista.

 

Alle kouluikäisten ja 1. -4. -luokkalaisten sarja

KanteleKimaran päivä on sujunut upeissa tunnelmissa! Nuoret, lahjakkaat soittajat soittivat tiensä yleisön ja tuomariston sydämiin! Kansallissoittimemme tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta.

Kilpailun suojelija rouva Jenni Haukio ei valitettavasti päässyt paikalle, mutta toivotti kilpailijoille onnea ja menestystä sekä paljon antoisia hetkiä kantelemusiikin parissa! ”Kanteleliitto on tehnyt merkittävää työtä kulttuuriperintömme siirtämisessä yhä uusille sukupolville. Tänä päivänä kanteleella tulkitaan sävelmiä kansanmusiikista aina klassiseen ja uuteen musiikkiin. Se on tulevaisuuden soitin, loppumaton aarreaitta minkä tahansa musiikin tyylilajin tutkijalle ja kokeilijalle. Tämä välittyy myös kilpailun osallistujien kappalevalinnoissa, monin yleisöä lumoavin tavoin” rouva Jenni Haukio kirjoittaa tervehdyksessään kilpailijoille.

Kimaran loppukonsertissa kuultiin todella taidokkaita ja koskettavia esityksiä. Taitotaso oli erittäin korkea, ja konsertissa kuultiin ilahduttavan paljon omia sävellyksiä ja improvisaatiota, jotka olivat inspiroituneet muun muassa taikamaailmasta ja kummituslaivoista. ”Sarjassamme kuultiin upeita säveltäjiä ja tulkitsijoita.
Rohkaisen kaikkia soittajia avaamaan luovuuden virtansa”, luonnehti alle kouluikäisten ja 1.-4. –luokkalaisten sarjan puheenjohtaja, muusikko/musiikkipedagogi Vilma Timonen.

Ritva Koistinen-Armfelt, kilpailun päätuomari sekä 5. ja 6.luokkalaisten sarjan tuomariston puheenjohtaja oli ilahtunut kilpailijoiden hienoista esityksistä: ”Sarjassamme kuultiin erilaisia kanteleita, jopa latvialaista konserttikuoklea. Esiintyjät olivat sykähdyttäviä ja valloittavia, ja esitetyn musiikin kirjo oli laaja. Rohkaisen kanteleen erilaisten sointien ja sävyjen etsimiseen. Etsikää myös rohkeasti omaa ilmaisuanne”. Omia sävellyksiä ja sovituksia olikin ihanasti nostettu konsertin ohjelmistoon. ”Liikutuin useita kertaa kyyneliin. Kantele on todella monipuolinen soitin”, sanoi Tero Pajunen, muusikko ja tuomariston jäsen.  Lauantain Kimaran päätöskonsertissa jaettiin myös Kanteleliiton tunnustukset: Vuoden Kanteleteko myönnettiin Suomen kantelemuseolle, Vuoden kantelelevy on Okra Playgroundin Ääneni yli vesien, Vuoden kanteleyhtye on Human Cell Signals ja Kultakantele-elämäntyöpalkinto myönnettiin kanteletaiteilija Helli Syrjäniemelle.

 

5.- ja 6. -luokkalaisten sarja

 

Kuvat: Pasi Virta

 

 

 

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309