logo_festKanteleliitto vastaa kentältä saatuun palautteeseen Kantele-musiikin näkyvyyden tarpeesta perustamalla kesällä 2010 Kantele-festivaalin, Kantelefestin. Kanteleen soittajille on toivottu paljon esiintymismahdollisuutta, johon ei liity kilpailua ja festivaali mahdollistaa tämän hyvin. Lisäksi Kantele tarvitsee myös kansallissoittimena oman areenansa tulla esille Suomen kesässä. Perinteiset kantelekilpailut jatkavat silti toimintaansa entiseen malliin.

Koska Suomen kesässä on useita erittäin tasokkaita festivaaleja, päätimme järjestää Kantelefestin jo olemassa olevan festivaalin yhteyteen sen sijaan, että loisimme kokonaan uuden tapahtuman ja aiheuttaisimme lisäkilpailua hyvässä musiikkitarjonnassa. Kantelemusiikin monimuotoisuuden vuoksi päädyimme myös ratkaisuun, jossa Kantelefest kiertää erityyppisillä festivaaleilla alustavasti suunniteltuna seuraavasti:

  1. Kansanmusiikki
  2. Klassinen/uusimusiikki
  3. Muu musiikki/JAZZ/POP/ROCK

Kantelefestin kiertäessä eri festivaaleilla on tarkoitus laajentaa tietoisuutta Kanteleesta ja etenkin sillä soitettavan musiikin ja kokoonpanojen monimuotoisuudesta. Esimerkiksi Kansanmusiikkifestivaalin yhteydessä ohjelma olisi pääpiirteissään kansanmusiikkia, mutta joukkoon otetaan myös muuta musiikkia monimuotoisuuden esiin tuomiseksi. Yhtyeiden kokoonpanoissa Kanteleen tulee olla keskeisellä sijalla, mutta ei välttämättä ainoa instrumentti. Yhteistyössä muiden festivaalien kanssa synergiaedut olemassa olevan festivaaliorganisaation hyödyntämisessä ja yhteismarkkinoinnissa ovat suuret. Kanteleliitto tuottaa ja kustantaa festivaalin Kantele-ohjelmiston.

Kanteleliitto haluaa luoda korkeatasoisen, musiikillisia elämyksiä tuovan festivaalin, jolloin yhteistyöfestivaalit valitaan sen mukaan. Ensimmäinen Kantelefest järjestetään Haapavesi Folk Music Festivalin yhteydessä 1.-4.7.2010. Haapavesi FMF on tunnettu tasokkaasta kansanmusiikkiohjelmastaan ja saikin tästä tunnustuksena Finland Festivalsin myöntämän vuoden Festivaali-tittelin vuodelle 2010. Kantelefestin ohjelman kokoaa Kanteleliiton hallituksen muodostama Festivaalitoimikunta, johon kuuluvat tällä hetkellä puheenjohtaja/muusikko Eva Alkula, säveltäjä Pekka Jalkanen, muusikko/pedagogi Satu Sopanen-Helisalo, kanteleliiton hallituksen jäsen Tuija Wegelius, kansanmuusikko Maija Kauhanen ja toiminnanjohtaja Sirpa Lahti. He kokoavat ohjelman yhteistyössä Haapavesi FMF:in taiteellisen ryhmän kanssa.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309