Keski-Suomessa kantele näkyy ja kuuluu.  Siitä on mahdollisuus saada oiva näyte ensi sunnuntaina Kuokkalan Kartanossa, kun Kari Dahlblom ystävineen esittelee kanteleen historiaa ja moni-ilmeistä nykypäivää Keski-Suomessa.

Kuluva vuosi 2012 on nimetty Kansanmusiikin ja -tanssin edistämiskeskuksen toimesta kanteleen teemavuodeksi.  Kansallissoittimemme on näkyvästi mukana valtakunnallisissa ja maakunnallisissa tapahtumissa.

Kansallissoittimemme ei ole ollut Keski-Suomessa viime vuosina vain pölyttynyt museosoitin, vaan se elää vahvasti soittajien sormilla ja toimii säveltäjille innoituksen lähteenä.  Kukan hattuun saa Keski-Suomen kantelekulttuuri  myös siitä, että Suomen ensimmäinen kanteleensoitonopettajaksi valmistunut Aino Meisalmi-Minkkinen tuli v. 1990 opettajaksi juuri Jyväskylään, silloiseen Keski-Suomen konservatorioon.

Suomen ensimmäisen naisarkkitehdin, Wivi Lönnin suunnittelema Kuokkalan Kartano ympäristöineen ja taidekokoelmineen luo ainutlaatuiset puitteet tilaisuudelle.

Keski-Suomen kanteleen vuosi – perinnettä ja nykypäivää.  Tutkija Kari Dahlblomin soiva luento Kuokkalan Kartanossa (Hämeenpohjantie 50, Jyväskylä) sunnuntaina 26.2. klo 15.00. Mukana Ulla Honkosen, Aino Meisalmi-Minkkisen ja Tiina Takkisen kanteleoppilaita.

Pääsymaksu 10 €, sis. kahvitarjoilun. Ilmoittautumiset: kartano@kuokkalankartano.fi tai 050 533 7223.

Tervetuloa!


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309