Kantele soi Kalliossa! Sami Kukka ja Teppanan Veljet esiintyvät Kallion kirjastossa perjantaina 17.4.2015 klo 18.30. Kolmikko esittää Sami Kukan lauluja uusina sovituksina ja perinnettä kunnioittavaa modernia musisointia itserakennetuilla kanteleilla.

Konsertti on osa Kallion kirjaston kanteletapahtumien sarjaa. Tammikuussa kirjastoon hankittiin ensimmäiset lainattavat viisikieliset kanteleet.

***
Sami Kukka sekä Johannes ja Rauno Teppana esiintyvät kanteleittensa kanssa intiimissä konsertissa Kallion kirjaston Kupolisalissa perjantaina 17.4.2015 klo 18.30, kirjaston jo suljettua ovensa, jolloin henkilökunta päästää konserttiin osallistujat sisään
Vapaa pääsy, tervetuloa!

Kolmikon soiton perustana on muinaisaikainen improvisaatiopohjainen musisointi. Perinteitä kunnioitetaan ja rakastetaankin, mutta kyse on kuitenkin ennen kaikkea modernista musiikillisesta ilmaisusta. Konsertissa kuullaan Sami Kukan minimalistisia lauluja uusina sovituksina sekä hetken improvisaatioon perustuvia lauluja ja soitteita. Sami Kukka ja Teppanan Veljet käyttävät akustisessa musisoinnissaan Kukan laulun lisäksi pelkästään itse rakennettuja viisikielisiä koverokanteleita. Käytössä on teräs-, pronssi- ja jouhikielisiä kanteleita. Konsertin jälkeen halukkaiden on mahdollista tutustua yhtyeen käyttämiin soittimiin sekä kysellä musiikista, soittimista ja kanteleitten rakentamisesta.

Sami Kukan ja Teppanan Veljien tänä vuonna ilmestynyttä levyä Jouhkola on luonnehdittu seuraavasti: ”Jouhkolan karut ja tuottamattomat äänitykset ovat musiikillista meditointia. Veljet saavat soittopeleistään ulos kolmiäänisen borduunan, joka poreilee muinaista mystiikkaa.  Lauluissa ollaan tutusti luonnon ja kaikkeuden äärellä, tehdään itsestään selvältä tuntuvia mutta perinpohjaisia havaintoja. […] Jouhkola on jumittava ja kiehtova roadtrippi menneesen maailmaan, mutta sen kuuntelu toimii hyvin myös modernina mindfullnessina.” (Sami Nissinen, Soundi 3/2015)

Tapahtumasivu: http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Kallion_kirjasto/Tapahtumat/Kantele_soi_Kalliossa_Sami_Kukka_ja_Tepp(62472)

***
P. S.
Seuraava kanteletapahtuma Kallion kirjastossa on kaikille avoin kanteletyöpaja perjantaina 8.5.2015 klo 18.30, jossa kaikki pääsevät itse kokeilemaan soittamista. Vetäjänä toimii muusikko ja kansanmusiikkipedagogi Mira Törmälä.

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309