toimittanut: Sanni Virta

Kuvat: Minna Hatinen

Kanteletaiteilija Hanna Ryynäsen musiikkia kuultiin Ismo Dance Companyn tanssiteoksessa 20.- 24.7. Senaatintorin portailla. Ryynäsen Saarijärven kantele loi tanssia tukevan monipuolisen ja hienon äänimaiseman. Kanteleella luotu musiikki oli erittäin merkittävässä osassa ja teki teoksesta vaikuttavan. Teoksen näki sen esitysviikolla tuhannet katsojat, ja niin ulkomaiset kuin kotimaiset kävijät olivat kiinnostuneita teoksen musiikin luoneesta instrumentista. Teoksesta kirjoittivat Helsingin Sanomat ja YLE. 

Anybody’s Architecture: Senaatintorin portaat oli seitsemäs osa Ismo Dance Companyn koreografisesta sarjasta, jossa tanssitaide, arkkitehtuuri ja elävä musiikki kohtaavat. Teoksen koreografian, konseptin ja ohjauksen loi Ismo-Pekka Heikinheimo ja teoksessa oli tanssijoita yhteensä kahdeksan. Heikinheimo kertoi esityksen lehdistötiedotteessa, että teoksen liikemateriaali luotiin yhdessä tanssijoiden kanssa.

Heikinheimo kertoi teoksen innoittuneen liikkeen arkkitehtonisista mahdollisuuksista, tanssivien ihmisten kehojen ja heidän ulkopuolisen fyysisen arkkitehtuurin suhteista sekä ympäristön historiasta ja paikan sosiaalisesta luonteesta. Lisäksi hän luonnehti Senaatintorin portaiden olevan yksi kuvatuimmista kohteista Helsingissä ja se on kaikkien suomalaisten tunnistama ikoninen paikka, jossa myös tuhannet turistit vierailevat. Oli hienoa kuulla, miten kanteleen äänet täyttivät koko Senaatintorin aukion, ja kaikki soittimen eri sävyt olivat esillä. Muusikko ja tanssijat olivat jatkuvassa vuorovaikutuksessa, jonka pystyi aistimaan koko teoksen ajan. 

Kantele soi Anybody’s Architecture -teoksessa Senaatintorilla

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/kantele/public_html/wp-includes/functions.php on line 5309